Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Szukam :) |
Witam:) jestem wolontariuszką akcji SZLACHETNA PACZKA stowarzyszenia WIOSNA :). Akcja ta polega na tym,iż każdy wolontariusz dostaje pod swoją opiekę jedną rodzinę z rejonu w którym działa. Następnie spotykamy sie z taką rodziną,dokładnie zapoznajemy się z jej trudną sytuacją materialną i ogólnie życiową. naszym zadaniem jest zorganizowanie wraz z darczyńcą paczki dla takiej rodziny, która sprawi że ich życie, sytuacja ulegnie poprawie, a przede wszystkim spowoduje,że ich świeta będą szczęsliwe, pełne radości i bez zmartwien... Darczyńca zazwyczaj sam się zgłasza do nas Wolontariuszy, sam wybiera rodzinę której chce pomoc. JEdnak dużo z nas darczyncy jeszcze nie ma... Tu zwracam się do Was z ogromną prośba :) Zaangazujcie sie z nami w akcje i pomóżcie sprawić komuś radość i nieopisane szczęście. Zostało niewiele czasu,bo finał akcji jest już 10-12 grudnia... Jesli ktoś z Was ma jakieś kontakty wsrod znajomych,w jakis firmach ktore moglyby pomoc, to bardzo prosze poinformujcie ich o tym :) każda pomoc jest dla nas ważna , a darczyńcą może być każdy. Jesli możecie to rozprzestrzeniajcie tą informację wśród ludzi których znacie i nie znacie :P Na chwilę obecną szukam darczyńcy dla rodziny która zajmuje sie ja . a jej sytuacja wymaga pomocy i wsparcia, dlatego tez jesli ktos moze co kolwiek zaoferowac to zostawiam kontakt do siebie na dole :) NIe moge tu napisac opisu dokładnego rodziny (z czym na codzien sie boryka), ale najwazniejsze na chwile obecna sa ŁÓŻKA, gdyż ich brakuje, żywność i obuwie czy też ubrania. Moze ktos z waszych znajomych ma cos w dobrym stanie i nie wie co z tym zrobic :) ja chętnie sie tym zajme :) Może znacie jakies firmy ktore moglyby zasponsorowac przynajmniej jedno łóżko itp. Oczywiście na koniec akcji każdy darczynca dostaje piękny certyfikat za nieoceniona pomoc. Liczę na Waszą pomoc PS. Rodzina, która opiekuje sie ja znajduje sie w Bialymstoku, gdyz tam obecnie studiuje, ale jesli znajdzie sie ktos chetny do pomocy, to transport da sie zalatwic :) Kontakt do mnie :) e-mail : ewelina1592@wp.pl
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Szukam :) |
Jaką kwotą się taką rodzinę wspomaga?
|
|
Jak znajdziesz już tych darczyńców to podrzuć ze dwóch do mnie.Potrzebne laptopy,motorowery. żubrówka itp.
|
|
Protagor : Tu o pieniazki nie chodzi :) najlepiej byloby gdyby znalazla sie osoba, kilka osob które mogly by kupic dla takiej rodziny żywność, jakies ubrania czy buty, ale przede wszystkim łóżka... Byłam, widzialam warunki i jest nie za fajnie :( Jest 4 dzieci i samotna matka, która sppi na podlodze ... Jesli mozecie to pomozcie. Łożka nie musza byc nowe, jesli ktos ma w dobrym stanie to po co ma wyrzucac, rozkladac na czesci jak ktos moze z tego skorzystac ... a Ty fanka bocianka jak nie masz nic do powiedzenia to Tobie już w tym poście podziękuję :) Pozdrawiam Ewelina
|
|
Protek :) A tobie co serce zmiękło? Zawsze byłeś za utylizacją niezaradnych !! Boże Narodzenie się zbliża i człowiek sie w tobie odezwał?
|
|
Maruda Przepraszam ale to nie jest miejsce na docinanie sobie :) moze akurat ktos zechce pomoc :) Od razu tez podkreslam, ze to jest akcja ogolnopolska i podlega stowarzyszeniu, wiec rodziny rozczeniowe, lub takie ktore sa niezaradne bo czekaja tylko na kogos pomoc nie sa brane w ogole pod uwage. akcja objete sa tylko te osoby ktore w takiej a nie innej sytuacji znalazly sie z nie wlasnej winy
|
|
jutrobedzielepiej:) To nie były docinki pod adresem protasia :) To było stwierdzenie faktu , wystarczy poczytać posty tego idioty zionącego nienawiścią do wszystkich :( Na pomoc tego oszołoma za bardzo nie licz , nie ten typ człowieka:) A i zapomniał bym :) maruda z małej literki :):)
|
|
Zaczynałam zdanie dlatego było z dużej :P wybacz:P
|
|
meble kuchenne do oddania w dobrym stanie.proszę o odp lomzyniak24
|
|
Kilka dni temu na forum ktoś pytał o kuchenne. Zajrzyj może w starsze posty.
|
|
...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |