Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Radio... |
"Koleżanka do koleżanki: - Ten nasz nowy kolega to cham. On zna wszystkie świńskie piosenki. - I śpiewa je przy was? - No nie. Ale gwiżdże..." Ten dowcip z brodą dłuższą niż moja przypomniał mi się jak gdy czytałem wypowiedzi o jednej z lokalnych, łomzyńskich, rozgłośni (nieużycie nazw celowe). Nikt tego nie słucha albo słucha z bólem (uszu?, duszy?), ale każdy doskonale wie kto tam mówi, co mówi, jak gra, jak brzmi itp. ... Wystarczy się przejść jednak po sklepach, bo tam zawsze coś brzęczy i posłuchać. W tych, gdzie obsługa jest żeńska (szczególnie w niższych rejonach wieku) najczęściej brzęczy "pierwsze na łomżyńskiej ziemi", w jednym z większych sklepów spożywczych najczęściej słychać było jeszcze niedawno to, które nie przeszkadzało muzyce żadnym programem... Ostatnio w kilku sklepach różnych branż w centrum Łomży trafiłem jak jednego dnia sprzedający słuchali rozmowy o sprawach medycznych i nie było to w żadnej z trzech lokalnych stacji łomżyńskich chociaż nie było to też radio ogólnopolskie (także konsekwentnie bez nazwy). Na koniec proponuję więc wznieść toast: ŁOMŻA NADZIEJĄ BAB! ...i słuchać tego, co komu w duszy gra. Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Radio... |
z tego co wiem w lomzy jest dwie lokalne rozglosnie i jedna regionalna tak dla scislosci ( bez nazw ) toast mi sie podoba :))
|
|
To ta czwarta to jaka? Diecezjalna?
|
|
no w sumie 4 bo bialystok to oddzial. Czyli : Bab, Lomza-lokalne Nadzieja-regionalne Bialystok- oddzial czyli tez regionalne
|
|
nie wiem ktorego radia słuchacie, ale patrząc na serwisy informacyjne to chyba te dwa regionalne sa najlepsze
|
|
u nas w ratuszu kazdy co innego slucha
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |