wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Mieszkania socjalne

Czy według was to uczciwe, że ludzie, którzy uczciwie pracują, oszczędzają grosz do grosza, by kupić własne mieszkania są zmuszani do sponsorowania mieszkań leniom i pasożytom, którzy dostają mieszkania za darmo a mimo to nie potrafią tego docenić?

Czy uczciwe jest to, że pijaczki wybijają szyby w tych mieszkaniach a za remonty muszą płacić uczciwi ludzie?

http://nowysacz.naszemiasto.pl/artykul/1170833,plaga-wandali-w-mieszkaniach-socjalnych-w-nowym-saczu,id,t.html#3ebe90594490837b,1,3,6

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Mieszkania socjalne

Wedlug mnie to nieuczciwe. Wedlug mnie jesli ktos sobie kupi mieszkanie z czego dochody wskazuja ze je na te mieszkanie niestac, to zus nie powinien sie przypieprzac do tego.

...

a czy uczciwe jest utrzymywanie czarnej plagi z pieniędzy podatnika ??
(Fundusz Kościelny)

Myślę, że fundusz kościelny (aczkolwiek też powinien być zlikwidowany) to niewielkie pieniądze w porównaniu z wydatkami na pasożytów.

Swoją drogą - pamiętasz jak ładnie się uśmiechałeś do ojca dobrodzieja, gdy mu kopertkę za ślub niosłeś? A pamiętasz jak na Wielkanoc prasowałeś biały obrusik, żeby tłusta koperta godnie na nim wyglądała?

prawda jest taka, ze kosciol rządzi, chcesz slub musisz sie usmiechac, chcesz chrzest musisz, bo jak nie ochrzcisz albo slubu nie wezmiesz to jestes cale zycie napietnowany z tego powodu, bo odstajesz od wiekszosci nie jest tak? Kosciol do wszystkiego sie wpiepsza a najbardziej do polityki i naszego zycia

Oczywiście, że mieszkania socjalne to patologia sama w sobie. Ktoś weźmie kredyt, oszczędza, odmawia sobie wyjazdu na wakacje z rodziną, nowego ubrania itp. Z drugiej strony ktoś nieodpowiedzialnie robi sobie masę dzieci, pije, i cały czas się awanturuje - i dostaje mieszkanie. To jest zło, patologia i niesprawiedliwość.
A swoją drogą obiło mi się o uszy, że w Łomży planowana jest budowa drugiego budynku socjalnego. Coś wiecie na ten temat? Wystarczy zobaczyć, jak funkcjonuje ten blok przy Śniadeckiego.

Patologia i to jeszcze jaka, dadzą takiemu mieszkanie, w nowym bloku pobudowany za ludzkie pieniądze i miasto go utrzymuje bo złoży papier do urzędu miasta i jeszcze mu zapłacą za mieszkanie.Jednym słowem pan na włościach.Nie to co normalny człowiek zapier od rana.

co zrobisz, pójdziesz się wykłócać w urzędzie?

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ja osobiście zaczekam jak komuś w ratuszu strzeli do głowy głupi pomysł budowy bloku socjalnego. Wtedy zorganizuję zbieranie podpisów o odstąpienie od budowy tego bloku. Czas najwyższy, żeby co poniektórzy brali odpowiedzialność za swoje życie a nie wiecznie mamy do nich dokładać.

czytam o bloku na sniadeckiego tym nowym i nie zgadzam sie z tym ze tam mieszka sama patologia.maja niezle samochody swoje firmy.a mieszkaja w takim bloku.poza tym sa matki same wychowujace dzieci to tez patologia?jak to latwo wszystich wsadzic do jednego worka.ja tez nie chce dokladac do tych co biora dotacje mieszkaniowe a ilu takich jest co biora i cicho siedza.

Proponuję zdecydować się,czy piszecie o mieszkaniach socjalnych czy komunalnych?

Legendarny - co możemy zrobić? Poruszać ten temat - może politycy go zauważą. Z resztą już są politycy mający w programie walkę z tą patologią?

rendi - czy matka samotnie wychowująca dzieci jest patologią? Jeśli sobie radzi to w żadnym wypadku. Jeśli potrzebuje non stop czyjejś pomocy (zasiłku, mieszkania socjalnego) to oczywiście - jest to patologia.
Nawet na wychowaniu ta patologia się odbija - zauważ , że dzieci samotnych matek są rozwydrzone.

Co do winy za tę patologię - czasem nikt nie jest winny - mąż umiera i jest samotna matka, jednak tak dzieje się rzadko. Najczęściej samotna matka sama sobie jest winna - wybiera nieodpowiedniego ojca dla swoich dzieci (to znaczy, że jest głupia. Geny głupiej matki powinny zginąć. To brutalne, ale tak właśnie działała ewolucja od milionów lat).

Dziś w ramach humanitaryzmu taka matka powinna dostać pokoik w schronisku a jej dzieci powinny uczestniczyć w zajęciach świetlicowych, żeby nie popełniać tych samych błędów co matka.

Te samotne matki, które ja znam to typowa patologią - życie na ciągłych zasiłkach, każde dziecko z innym ojcem, brak chęci do nauki i pracy.

nie wszyscy ludzie biedni to patologia.

a

Tak, tak... ten blok był oddany dla biednych za odpłatnościa jakiegos niewielkiego wkładu czy kaucji. A Ty Rendi piszesz , że tam mieszkają właściciele aut i właściciele firm. To juz lepiej nie pisz nic, bo to nie był blok z mieszkaniami dla bogatych tylko dla tych, których nie stac na zakup mieszkan. Niestety , jednak zgadzam się że mieszkaja tam własnie nieliczni ale jednak- właściciele firm. Czy nie jest im głupio mieszkac i zajmować mijejsce tym, którzy tam powinny naprawde mieszkać. Zreszta to nie my dalismy im przydział na te lokale , tylko ktoś "kompetentny".

Ludzie co wy możecie wiedzieć o ludziach mieszkających w bloku na sniadeckiego??? Czy według was jak kogoś nie stać na mieszkanie własne, ponieważ ktoś jest biedny to już jest patologia? opanujcie się!!! czy znacie rodziny normalne podkreślam normalne i biedne mieszkające w tym bloku? Znam zaprzyjaźniono mi rodzinę która nie jest PATOLOGIĄ! nie przecze że mieszkają tam też rodziny mające problem z nałogiem ale są też tam ludzie normalni. Rodziny które wychowują swoje dzieci normalnie, w miłości i nie dostali tego mieszkania tylko z powodu biedy ale równiesz np niepełnosprawności dziecka,choroby, bardzo poważnej choroby członka rodziny... mam nadzieję że teraz zaczym coś na kogoś napiszecie to przemyślicie to dokładnie....

taaa? a jakie samochody tam stoją, widać biedę, nie powiem

onaion

a kto teraz nie ma samochodu? chłopie, ludzie są bezrobotni, rodziny od kilku lat a samochodami jeżdżą, w tym kraju są takie skrajności że głowa puchnie i weź tu bądź sprawiedliwy

ja nie piszę o jakiś tam samochodach, bo takie większość ma

niektórzy maja wypasione fury , koszt ok m3

onaion

Toż to slamsy tam mieszkają, bieda az piszczy!!!

Nie Pozdrawiam

aga 128,jak synek po tej kuracji tym elixirem,tak z ciekawości pytam,bo sporo czasu już minęło.

Aga128- czemu tak unosisz sie. Nikt nie twierdzi że tam mieszka patologia, lecz raczej wysnuć można wnioski, że mieszkańcy tego bloku nie zawsze słusznie znaleźli się na liście lokatorów tegoż bloku. Bo jesli niedostatek z powodu choroby, jakichś rodzinnych nieszczęść, to duża część mieszkańców Łomży mogłaby do tego bloku też należeć , Co więcej - auta- niestety wymagają wkładów finansowych - np. ubezpieczenie OC( nie jest niskie) a także na wodę one też nie jeżdżą. Nie liczę cudzych pieniędzy, ale takie skojarzenia nasuwają sie po Twojej wypowiedzi. Nie jest moim zamiarem krytyka ubóstwa lub nieszczęścia , bo sama pracuję i wiem jaką część dochodów pochłaniają opłaty , a auta od jakiegoś czasu nie użytkuję , bo nie stać mnie na paliwo a nie mieszkam w bloku na sławetnego śniadeckiego.
Dlatego też nadal twierdzę , że nie wszyscy mieszkający w tym bloku - powinny tam mieszkać.

ktoś15 ja też jestem slamsem, pożycz trzy dychy jak masz, a jeśli nie to zaczekam aż oddasz puszki do skupu

Do _maly_ niski chłopczyku chyba coą Ci się w główce poprzewrało albo pomyliłeś rodziny bo nic nie wiesz o tych o których piszę...
Zgadzam się z wami że nie wszyscy powinni mieszkać w rtym bloku ale to nie ja przydzielam im mieszkania bo żebym miała to robić to napewno większość by tu nie mieszkała.
Nie zwracajcie uwagi na samochody bo większość ludzi którzy tam parkują nie są z tego bloku a z sąsiednich...

przepraszam za błędy wyrazowe

Autor: aga128 (---.lomza.vectranet.pl)
Data: 14-07-11 08:14

mam już ten płyn, moja mama znalazła na nią namiary wiem że jest bardzo dobry mój brat kiedyś się poparzył jak był dzieckiem a teraz nawet śladu nie ma...:)używałam go wczoraj już dla małego i jest super mocno czerwone oparzenie jest już blado różowe:) moi kochani a więc jeśli coś się komuś stanie jakieś oparzenie (odpukać) to naprawde poleca, kobieta tego pana ze Śniadowa to córka mieszka na Kazańskiej 15 1l tego płynu kosztuje 50zł moim zdaniem to nie drogo bo efekty są super. dziękuje wszystkim za pomoc:)

Podobno rząd szykuje nową ustawę dla komunalnych!
Przydział i możliwość dalszego użytkowania takiego mieszkania ma ponoć zależeć od dochodu ale o tym była mowa kilka miesięcy temu.

http://londonay.com/LM4949 -zarabiaj,kupuj.sprzedawaj
http://www.20dollars2surf.com/?ref=480529 -surfuj i łap kasę-:: http://kasiorka.eu/ref-andreo
http://MixReq.com?ref=1247262 -ankiety 4$ jednawww.abantonino.blog.onet.pl- zobacz wszystko
http://www.AWSurveys.com?R=andreo -ankiety dobrze płatne

Ale maly z ciebie bystrocha... odnalazles moj stary post i myslisz ze jetses fajny... co ty mozesz wiedziec o życiu??? czy to cos dziwnego w tym apropo płynu od oparzeń???
a jesli chodzi o to co pisałam wcześniej na temat rodziny to się nie martw bo gwarantuje ci że nie chodzi tu o mnie!!!

Pindo głupia.Kiedyś to własnie ja poleciłem Ci ten płyn ,a teraz chciałem się dowiedzieć czy pomógł .I tyle w tym temacie.

Do -maly- sorry źle zrozumiałam Twoją wcześniejszą wiadomość...przepraszam
a więc apropo odparzenia, mineło już 6 miesięcy i synek mój nawet śladu nie ma...:) może to trochę głupię ale jak sobie przypomne te spojrzenia ludzi którzy patrzyli na niego z wielkim ździwieniem (zastanawiając się co się stało?) to płakać mi się chcę... ale całe szczęście już jest wszystko w pożądku i nawet blizny nie ma a lekarze grozili pszeszczepem skóry...
-maly- nie gniewaj się, mam dziś zły dzień...

Ok,fajnie ,że pomogłem

dziękuje jeszcze raz:)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org