Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Od Grzegorza dla Łomżan.... |
Tutaj jestem (po cichu) Tutaj jestem, gdzie byłem,(po wielkiemu cichu) gdzie się urodziłem. Tu się wychowałem i tutaj zostałem. (po cichu) Mogłem jechać, wyjechać i stad się oddalić, (po wielkiemu cichu) ale jednak zostałem z tymi co zostali. Może lepiej by było (kto by to ocenił?) Gdybym rzucił to wszystko miejsce bycia zmienił Mogłem jechać wyjechać i stad się oddalić Ale jednak zostałem z tymi co zostali Tutaj jestem, gdzie byłem, gdzie się urodziłem. Tu się wychowałem i tutaj zostałem. Pomyślałem: to samo słonce wszędzie świeci, wiec gdzie byli dziadkowie, będą moje dzieci. Może lepiej... Nie ma co nigdzie jechać, nigdzie się poruszać, chyba, że cię do tego niemoc bycia zmusza. Czy ci się tutaj uda, czy ci się nie uda czy cię byt zaciekawi, czy cię strawi nuda - pomyśl, że o tym nigdy się nie dowiesz, jeśli wszystko zostawisz i pojedziesz sobie. Może lepiej... Może lepiej by było (kto by to ocenił?) Gdybyś rzucił to wszystko miejsce bycia zmienił Mogłeś jechać wyjechali stad się oddalić Ale jednak zostałeś z tymi co zostali z tymi co zostali muzyka: Grzegorz Turnau słowa: Michał Zabłocki _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |