Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Łomża-czy to miasto czy wiocha |
Jak w temacie. Ja uważam że ......... a może poczekam z wypowiedzią.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Łomża-czy to miasto czy wiocha |
jesteś wieśniakiem żyjącym w mieście...
|
|
Dla mnie opuszczone miasto, w którym nic się nie dzieje. Pójdziesz na stary rynek to żywej duszy nie widac. Niedługo będzie tu jak w Grądach Wonieckich. Jak ktoś w nich był to wie jak tam jest. Dwa po PGRowskie bloki i kilka babek i dziadków ledwo łażących.
|
|
w Warszawie też mieszkają ludzie z wiochy. pewnie chcesz wiedzieć tak, bo u nas nie można szybko zdobyć pracy dobrze płatnej? tak? z tej perspektywy? jestem ... sobie
|
|
wiocha jak inne wiochy... zreszto niektore osoby z wiochy lepiej zachowują się niż z miasta i myślę że ludzie z miasta nie mają się czym szczycić... Lala22
|
|
Lomza to miasto emerytow i rencistow w wiekszosci,dla mlodziezy wymarle miasto...kiedys bylo oki teraz niestety mozna nazwac to wiocha Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
hej Łomża nie jest wiochą tylko bardzo duży procent mieszkańców jest ze wsi
|
|
lmao.. Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Zadupie!!!
|
|
wiocha pod każdym względem - handel na poziomie bazarowym , kultura ludowa , życie towarzyskie na poziomie ywmiany informacji Kowalskiej z Pazikową, p0o 18.00 na ulicach godzina policyjna, psy dupami szczekają Riposta
|
|
moim skromnym zdaniem miasto dogorywa jedynie dzieki studentom ktorzy wyjezdzaja w wakacje za granice zarobic troche euro czy funtow i przyjezdzaja tylko i wylacznie ze wzgledu ze szkoda rzucac szkole po roku studiowania sila rzeczy wydaja zarobione pieniadze w miescie i tak to sie kreci bo jezeli ktos tu zyje i tu pracuje nie oszukumy sie sam z wlasnej pensji sie nie utzryma
|
|
pierdolici...e hipolicie boście wieśniaki ha ha haaaaaa !!! :)
|
|
|
Lomza jest nasza kochana :-)
|
|
Miasto jak miasto. Jak na woją wielkość rozwinięte myślę dobrze. Kuleje turystyka z wiadomych względów. Brak też dużej fabryki gdzie jak to się mówi "pół Łomży by robiło". Uczelnie są i się rozwijają, drogi robią, teatr, kino filharmonia itd itd. Po prostu to nie Wawa czy Poznań i jako miasto Łomża jest miastem rozwiniętym. Nie jest to tylko moje zdanie ponieważ bardzo wielu moich znajomych z wiekszych miast przyjeżdżając tutaj dziwią się gdyż jak wiadomo tutaj to już Polska B, kresy i w ogóle prądu jeszcze nie ma ;] Ale nie moim mili tego trzeba szukać tam na Białystok :) Dwie podstawowe wady które muszę wydzielić ponieważ rażą: -brak pociągów -okropny Stary Rynek! Piszę poprawnie po polsku Tylko Łomża ŁKS!!!
|
|
Moim zdaniem w takiej Łomży powinna być jakaś fabryka coby zatrudniała ze 3tyś ludzi a tu tylko sklepy budują. Niedługo okolice Łomży będą bardziej rozwinięte
|
|
Hmm..to cudowne miasto,kiedy wracam do niego za każdym razem po dłuższej nieobecności,mam łzy w oczach.Nie wyobrażam sobie życia w innym mieście.KOCHAM CIĘ ŁOMŻO !!!-;) Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
Z tą fabryką co zatrudniła by 3 tyś ludzi to przesadziliście. Teraz nowe fabryki zajmujace pare hektarów zatrudniają maks 500 osób. Ale kilka fabryk zatrudniających 500 osób jest potrzebne.
|
|
Łomża jest fajnym miastem do życia tylko trzeba stąd jak najczęściej wyjeżdżać.
|
|
Łomża się starzeje i emigruje. Jest to miasteczko piękne ,ale zdecydowanie źle zarządzane ! Kto normalny na umyśle zarządził taką ilość marketów? Gdzie jest jakiś konkretny zakład pracy na skalę kraju i świata ? Można było dużo uczynić w ratowaniu Bawełny ,ale nie było inteligentynych włodarzy . Posyli ma latwiznę i uważam,że było nieczysto w związku z budową kolejnycg marketów i tych centrów.
|
|
oj Marlen głupiaś ty ty głupia w kwesti tych marketów i tych centrów Riposta
|
|
HAHAHAHAHA
|
|
Jestem mężczyzną,ale czy głupim w tej kwestii ? kwestia uzgodnienia..było głośno np.o łapówce z firmy Echo ,a jeśli chodzi o ich ilość ,to bez komentarza
|
|
Odwrócić się.Odejść i olać to miasto.To byłby mądry wybór.Ale ja widać nie jestem mądra.
|
|
kto to zrobi .radni bezradni karierowicze wszystko dla siebie a dla innych nie ma innych lomzyniak24
|
|
A moim zdaniem Łomża jest fajna ale jak ma sie grono znajomych ktorzy potrafia byc ponad wszystko dla swoich, jak człek jest samotny to i zyc w Paryżu by sie nie chcialo. Wypowiedzi typu budujmy fabryki i zakłady ile ja to razy slyszalem gdybym za kazdy taki tekst dostawal gosza to scigałbym sie teraz z rydzykiem swoim Maybachem. Teraz juz to mozna teraz juz miedzy bajki wlozyc. Nie bedzie juz nigdy wielkiego przemysłu w Łomży!!!!!!!!!!!!!koniec kropka ______ Żyj żyj na maxa...
|
|
Jeden wielki plus ŁOMŻY to ZDROWE I CZYSTE POWIETRZE..... i to jest najważniejsze.
|
|
no i pieczywo:) często i prawie wszędzie można znaleźć jakieś dobre:) im większe miasto tym gorsze i droższe pieczywo. A co do tematu to jaka Łomża jest przeczytajcie tu: http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Łomża
|
|
Z tym zdrowym i czystym powietrzem to przesąd. Wystarczy, że temperatura spadnie i w powietrzu unosi się cała tablica Mendelejewa.
|
|
dokładnie przypominam ,że normy zanieczyszczenia powietrzaw mieście są przekroczone i to wielokrotnie - powodem jest smog z kominów domków jednorodzinnych na osiedlu parkowym i innych. Potomkowie roztrzasaczy gnoju aby nagrzać wody do umycia dupy palą w tych piecach wszystko co sie da. Efektem tego jest zalegający smog w postaci biełej mgły od parku w kierunku Nowogrodu i Miaskowa praktycznie 2/3 miasta jest tym objęte. Lepiej jest na osiedlu południe bo jest tam wyżej i nie ma tej zabudowy jednorodzinnej ale jak wiatr powieje i zaniczyszczenie to przenosi się i tam. Riposta
|
|
Przeniosłam się tu niedawno ze śląska i powiem, że z kultura spolecznątroszkęna bakier. Ale jako że są w planach dwie galerie jestem pełna nadzieji na lepszy rok kolejny ;-). Ludzie są jak wszędzie. ...... Różnej mentalności no i uwielbiam Wasz akcent ;-) oksana
|
|
szybko te nadzieje kochana strasisz a jak nei chcesz schamiec jak tu większośc to wracaj szybko tam skąd przybyłaś. Na razie bawi cie ten folklor ale wierz mi niebawem zacznie mocno ci dokuczać. Riposta
|
|
oksana---bo to my,łomżyniacy--tylko tak umiemy mówić-;) :P Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
komu się nie podoba wypier... mniej maruderów lepiej się będzie żyło koziol0
|
|
Oksana o jaki akcent Ci chodzi?
|
|
Łomża to wiocha w mieście.
|
|
Oksana,a fajna z Ciebie żyć?
|
|
A czy ja wiem czy fajna ;-) taka ooo normalna jak kazda slazaczka ;-) oksana
|
|
-:)
|
|
Portoryki i lomzyki to zakala ameryki. co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz
|
|
pewnie, że miasto. ---------------------------------------------
|
|
wiocha tylko bl blm bza bwm bkl nic na wb wf itd lomzyniak24
|