Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
...a po zupce |
Będąc dalej głodnym, zadaję kolejne pytanie. Cóż preferujecie po zupce, na drugie danie ??. Jakieś ziemniaczki?, może gulasz?, lub też kaszę gryczaną (mniam).
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ...a po zupce |
po zupce najlepszy deszy deser , a jak deser to tylko sex Moorgan
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ...a po zupce |
Kotlet schabowy ziemniaczki i ogórek kiszony :D
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ...a po zupce |
Chociaż raz częściowo zgodzę się z Ptysiem. Oczywiście kotlecik schabowy, do tego ziemniaczki i jakaś dobra suruweczka np. z pekińskiej kapusty :P mniam Tam sięgaj, gdzie wzrok nie sięga! Łam, czego rozum nie złamie!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ...a po zupce |
Kurczak z ziemniakami i sałatko...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ...a po zupce |
no przed chwila skonsumowalem pieczone udka z kurczaka z dodatkiem pieczonych ziemnaczkow i suroweczki z pora.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ...a po zupce |
Na drugie nic tylko schabowy z ziemniaczkami najlepie pure czy jakoś tak plus suróweczka (ogórek, marchewka duszona lub marchewka z jabłkiem). Smacznego !!! ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ...a po zupce |
Makmarc miałem dzis schabowego ziemniaczki i sóróweczke marchewke z jabłkiem :D
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ...a po zupce |
Naleśniki! Najlepiej z serem z dodatkiem wanilii, brzoskwiniami i bitą śmietaną. To załatwia i II danie i deser :-) A dla mięsożerców schabowy z ziemniakami lub (jak ktoś woli) kaszą i np. duszonymi buraczkami. Chyba że włoszczyzna - wtedy pizza... A do wódeczki - śledziki. Najlepsze po polsku - w oleju + kiszone ogórki. ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ...a po zupce |
A ciekaw jestem, ilu z forumowiczów zdaje sobie sprawę, że schabowy nie tylko nie jest polskim wymysłem (to akurat pewnie wie sporo ludzi), ale jeszcze w dwudziestoleciu międzywojennym wcale nie był jakimś szczególnie popularnym daniem. Stał się takowym po II w. św., kiedy schab stał się jedynym, w miarę dostępnym rodzajem mięsa (oprócz mielonego...). Stąd jego popularność. Podobnie rzecz ma się z wigilijnym karpiem (osobiście go nie znoszę!). ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ...a po zupce |
Ale schabowy jest poprostu super !!!!!!!!!!!!!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ...a po zupce |
Najlepszy schabowy: zajazd Górski pod Piotrkowem. (Właściwie to był kotlet górski - schabowy z oscypkiem). Najlepsze naleśniki: bar Podlasiak w Śledziostoku. Najlepszy żurek: restauracja Bona (czy tak jakoś) w Piotrkowie. Najlepsza pomidorowa: mojej mamy :-) Najlepszy rosół: mojej babci :-( ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ...a po zupce |
Gulasz z kaszą gryczaną + sałata doprawiona olejem, cytryną i czosnkiem!. To jest dopiero wyżerka :). Po takim obiadku się kładziesz odpocząć a wtedy Ona.... eee to nie ta bajka :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ...a po zupce |
...a wtedy Ona mówi: to kiedy wreszcie naprawisz to gniazdko w przedpokoju?... ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ...a po zupce |
...a po zupce to najlepiej talerzyk umyć ......
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ...a po zupce |
po zupce BEKNĄĆ-po chamsku ale zdrowo!!!!!!!!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ...a po zupce |
No to dla kolegi sLeDcZego przepis na kurczaczka: Kurczaka, starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego. Dodajemy goździki, cynamon, a następnie skrapiamy cytryną. Tak przygotowanego kurczaka zalewamy jedną szklanka wina białego i jedną szklanka wina czerwonego. Dodajemy 100 ml ginu, 100 ml koniaku, 200 ml Smirnoffa i 50 ml białego rumu. Potrawy nie musimy poddawać obróbce cieplnej, a kurczaka możliwie szybko wyrzucamy - bo i tak jest do d... (niczego)., natomiast sos ... sos? Sos! Paluszki lizać!! Aha, kurczaka najpierw należy zabić, bo bydlak wychleje co tylko się da... pozdrawiam i zycze smacznego
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ...a po zupce |
...i w taki oto sposób prozaiczna elektryka rozwiała słodki sen Dyzia Marzyciela... To się nazywa złośliwość rzeczy martwych...:D Jantar
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ...a po zupce |
a po zupce .... zabawa w Boba Budowniczego (dlaczego to zawsze ja muszę być Strachem??) T i g e r
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ...a po zupce |
...a po zupce ćwiczenia zbjające kalorie, bo zupka była zdrowo zabielana śmietanką od mojej cioci z Rożnowa:) ...ewentualnie może być powyższa propozycja. Allinka
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |