Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
OPTYMISTA czy PESYMISTA |
Jaką osobą lepiej być :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: OPTYMISTA czy PESYMISTA |
lepiej być optymistycznym realistą :)
|
|
pesymista na cmentarzu widzi same krzyże optymista plusy sam decyduj!!
|
|
Optymista na cmentarzu widzi życie,pesymista samą śmierć .
|
|
Prawdopodobnie optymiści są nienormalni,tak twierdzą uczeni z University College London: "Niepoprawny optymizm to efekt zaburzenia pracy mózgu? Badania z użyciem rezonansu magnetycznego pokazują, że pewne części mózgu optymistów nie pracują tak, jak powinny. Choć optymizm czyni życie przyjemniejszym, a nawet redukuje stres to może zaszkodzić. Bo skłania do ignorowania niewygodnych faktów, choćby o stanie własnego zdrowia. Nie będziemy zapobiegać trudnym sytuacjom, np. uprawiając ryzykowny seks lub nie oszczędzając na emeryturę. Zbyt pozytywne nastawienie do życia jest problemem, bo optymiści zmieniają swoje poglądy tylko wtedy, gdy nowa informacja wspiera ich wcześniejsze nastawienie. Uczeni z University College London potwierdzili to przedstawiając ochotnikom serię negatywnych zdarzeń, takich jak kradzież czy ciężka choroba. Później poproszono ich o ocenę ryzyka, czy coś podobnego im się przytrafi. Potem przekazano im informację o rzeczywistym prawdopodobieństwie takiego zdarzenia. Badani zmieniali swoją ocenę jedynie wtedy, gdy nowe dane były korzystne, np. ryzyko zachorowania niższe, niż się spodziewali. W przeciwnym wypadku zmiana przekonania była znacznie mniejsza, a informacja ignorowana. Badanie pracy mózgu wyjaśniło ten proces.W zależności od tego, czy informacja była pozytywna lub nie, płat czołowy mózgu uaktywniał się." No cóż,wygląda na to,że tylko pesymiści to ludzie zdrowi psychicznie.
|
|
Bunio hehe ja nie wierzę bajkom i pseudobadaniom .
|
|
Badania naukowe to nie bajka.To poooważna sprawa.
|
|
Optymista wynalazł - samolot pesymista natomiast wynalazł spadochron ;-)
|
|
Jak dla mnie ma to sens.Pesymiści bardziej realniej oceniają sytuację,optymiści zaś koloryzują,oszukują czasami samych siebie.
|
|
Jak czytam czasem wyniki badań UCZONYCH to śmieję się z politowaniem hehe
|
|
PESYMISTA=REALISTA.
|
|
Skąd bierze się pesymizm?Hmn.....z życia.Bo...życie to nie bajka.
|
|
Bunio ,o nie realista to człowiek pełen optymizmu ,świat nie jest zły ! ps.popatrz ile jest jeszcze pięknych kobiet w Łomży :)
|
|
Uroda to nie wszystko.Liczy się całokształt,a przeważnie to co na zewnątrz piękne w środku "śmierdzi".
|
|
To popatrz optymistycznie,a nie pesymistycznie ! I mów widząc każdą kobietę -O jaka piękna,mądra i dobra kobieta ! :)
|
|
A najlepiej patrz z realnym optymizmem .. O ! Ta piękna kobieta może jest też dobra i mądra ! :D
|
|
To widzę , ze z Was same pesymy:) uśmiech proszę! :)
|
|
Ja jestem optymistycznym realistą ,a czasem realnym optymistą :D
|
|
Marlen,kiedyś mogłem nazwać się umiarkowanym optymistą,teraz po pewnych przejściach jestem REALISTĄ.
|
|
Z czego się bierze optymizm,hurraoptymizm?Po pierwsze,z nierealnego oszacowania sytuacji,po drugie, z okłamywania samego siebie,po trzecie,wiary w cuda.
|
|
Każdy miał jakieś trudne doświadczenia . Grunt to się nie poddać i mimo łez uśmiechać się do ludzi :)
|
|
Bunio . Twoje obecne myśli biorą się ze złego oszacowania tych trudnych przejść w przeszłości.
|
|
Marlen a Ty co psycholog?
|
|
Bunio podobno czas nas uczy pogody,a na dodadek wszystko jest trudne,nim stanie się łatwe.
|
|
von chrupka jakie Ty fajne rzeczy piszesz.. tylko złote myśli założyć. Niby oczywiste ale fajnie tą oczywistość w słowa ujmujesz.
|
|
Widzisz Bunio co napisała Von Chrupka ? Mądra ,piękna i napewno dobra z Niej kobieta. Bądź więc od teraz optymistą.
|
|
Ogólnie. Lepiej być optymistą bo optymizm zaraża.. ale to tak zaraża że ojacie. :)
|
|
Mrauuu no lubię Cię
|
|
@Bunio, badanie, które przytoczyłeś dotyczą "niepoprawnych optymistów" wyobraź sobie, że istnieją jeszcze normalni racjonalni optymiści:) nie wszyscy opt. bagatelizują problemy, tylko głupcy:) a są oni i wśród optymistów i wśród pesymistów:) p.s. Pesymista to ten, który cieszy się, kiedy coś się nie uda:) ---------------------- Wszyscy są w stanie sprawić, żeby w pomieszczeniu stało się jaśniej - jedni jak wchodzą inni jak wychodzą.
|
|
Czyli jestem jedynym realistą na tym forum?A podobno Polacy to naród nie-optymistyczny.
|
|
Już miałem coś wysłać ,ale skasowałem. Napiszę kiedy indziej.
|
|
Pewnie łomżyniacy się wyłamują się z tej opinii o polakach.No cóż,perspektywy jak w innym żadnym mieście.
|
|
Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. A maszynista widzi trzech debili na torach.
|
|
Uszczypliwości ? Ironia?
|
|
Claro hehe
|
|
Ja jestem realistą więc nie będe sie wypowiadał na temat Mrauuu ;)
|
|
Claro jak dla mnie nie powinno tam być realisty.Bo po co,miałby się pchać na tory?Pesymista wszedł na nie bo miał dość życia,a optymista bo mu rozum tak podpowiedział.
|
|
Bunio ,a może maszynista wjechał nie do tego tunelu ?
|
|
"Lecz zaklinam ! Niech żywi nie tracą nadzieii ! "
|
|
Claro ale proszę Cię bardzo:) wypowiedz.
|
|
Skoro jesteście takimi optymistami to dlaczego nie wybierzecie się na spacer,zamiast ślęczeć przed kompem.Jest przecież taka "ładna pogoda".
|
|
Siedzenie przed komputerem lub telewizorem wpędza w deprechę.
|
|
Ja właśnie idę na dłuuuuugi spacer.Narka.
|
|
Byłam na spacerze .
|
|
jaki spacer?!?!?! Przecież można nogę złamać na takim spacerze, albo zarazić się jakąś zarazą, albo pod samochód, albo pod pociąg wpaść ... ;)
|
|
Na wszystko jest odpowiedni czas .
|
|
Nie było dnia żebym nie chodziła conajmniej 30 minut. Codziennie chodzę i póki co niegdy sobie nic nie złamałam :) wads - pod pociąg w Łomży:D nie mów że chodzi Ci o tą kolejkę węglową czy co to :D:D
|
|
Na spacerku można stać się zarówno optymistą ,jak i pesymistą ..jak ktoś dostanie w głowę ,to może ktoś mu wybije z niej pesymizm.
|
|
|
|
o no właśnie Andy :)
|
|
|
|
|
|
Stawiam na optymizm,to moja maksyma życiowa-;) Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
Jak człowiek chce siku ,a nie ma gdzie siusiać,to jest pesymistą ,a jak ma gdzie,to tak jak ja jest 100 % optymistą ! :D lece ! :D
|
|
Optymista będąc po uszy w szambie zamiast poddawać się, wesoło i zadziornie bulgocze mówiąc, że wyjdzie z tego... i zazwyczaj wychodzi bo nie ma sytuacji bez wyjścia.:)
|
|
optymiści to cioty
|
|
Ale z ciebie czesiek jak tak myślisz -.-
|
|
To ja jestem ciota,ale dobrze mi z tym.
|
|
Mrauuu ładnie napisałaś ale i optymista też czasami liczy na pomocną dłoń.
|
|
|
|
0oj Andy Andy.. jasne, że liczy :) optymiści maja mniej zmartwień wogóle :)
|
|
więc brakiem kogoś do pomocy się nie przejmują bo mają wielu znajomych na których mogą liczyć :)
|
|
Mrauuu ja lubię pomagać ludziom ale gdy widzę że ta pomoc ma wpłynąć negatywnie na dalsze moje życie to raczej mnie taka osoba zniechęca do dalszej pomocy..
|
|
nauczycielce która mnie uczyław szkole. optymizm pomógł uciec z oświęcimia zakładała że się uda ,udało się i dożyła sędziwego wieku.pesymiści wyszli na wolność przez komin lomzyniak24
|
|
pozytyw he he Pomysłowo.
|
|
nie pomysłowo. faktem jest to wydarzenie miała wypalony numer drastyczne ale prawdziwe lomzyniak24
|
|
ble.. :/ jak można ludzi tak traktować jak w tych łagrach, gułagach, katyniu .. żal!
|
|
Jeżeli już określiłem swój profil i wyszło Ci , że jesteś PESYNMISTĄ to proponuję zrobić test określający datę Twojej śmierci!!! Wiem ,że brzmi to demonicznie jednak nie masz wyjścia! Ja również wykazuję postawę Pesymisty i wszędzie widzę same porażki. W oczekiwaniu na ostatnią moją porażkę - śmierć- zacząłem się do niej przygotowywać. Zacząłem szukać w internecie i na różnych farch. Znalazłem artykuł mówiący o możliwości określenia daty swojej śmierci. Poczułem, że musze to wiedzieć. Teraz jestem już spokojny booooooo, to za ...lat! Po tej informacji chyba inaczej patrzę na świat, już nie jest taki szary! Xavier76
|
|
magda.karlinska@wp.pl Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane
|
|
Jeżeli już określiłem swój profil i wyszło Ci , że jesteś PESYNMISTĄ to proponuję zrobić test określający datę Twojej śmierci!!! Wiem ,że brzmi to demonicznie jednak nie masz wyjścia! Ja również wykazuję postawę Pesymisty i wszędzie widzę same porażki. W oczekiwaniu na ostatnią moją porażkę - śmierć- zacząłem się do niej przygotowywać. Zacząłem szukać w internecie i na różnych farch. Znalazłem artykuł mówiący o możliwości określenia daty swojej śmierci. http://postlinknews.com/349news.php Poczułem, że musze to wiedzieć. Teraz jestem już spokojny booooooo, to za ...lat! Po tej informacji chyba inaczej patrzę na świat, już nie jest taki szary! Xavier76
|
|
znac datę śmierci? nikt tego nie wie. żadne bzdetne testy ci tego nie wykażą. a jak ktoś w to wierzy jest poprostu - i tutaj przepraszam za wyraz - UŁOMNY.
|
|
Experience the latest in shooting sports with <a href=\"https://build-nowgg.com\">Build Now GG</a> , where you can build, battle, and win in diverse game modes. nothing
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |