Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Telewizja cyfrowa dvb-t - ul.Sybiraków |
Witam! Może ktoś korzysta? Chciałbym wiedzieć jak to śmiga i czy rzeczywiście ściąga jakieś programy jeśli tak to jakie? Jakiej anteny używacie. Proszę o opinie.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Telewizja cyfrowa dvb-t - ul.Sybiraków |
Taka Antena kupisz w Kupiskach w Eldorze jak jechać na Ostrołękę http://allegro.pl/antena-dvb-t-atx-91-zasilacz-wzm-wtyk-f-160km-i1914893713.html A co do kanłów odbierają bardzo dobrze zero zacięć . A ściąga 11 lub więcej niec chce mi sie już liczyć kanałów Ale są TVP1, TVP2, TVP Info (regionalna), TVP Kultura, TVP Historia TVN, POLSAT, TV4, TV Puls, TVN7, Polsat Sport News, TV6, PULS 2
|
|
Tommek, czy aby na pewno odbierasz DVB-T... w Łomzy chyba można odebrać z B-stoku jednego mux'a. Czytałem, że do końca roku ma być odpalony jeden mux w Ostrołęce, a do końca 06.2012 w Łomzy.
|
|
jak to ruszy w końcu na dobre i w jakości HD to telewizje kablowe bedą cienko piszczeć. Riposta
|
|
Nie ruszy w jakości HD
|
|
na dzien dzisiejszy u mnie ilość kanałów DVB-T które odbieram - 5 (TV4, TV Puls, TVN7, Polsat Sport News, TV6)
|
|
a nie wiecie czy w okolicach łomży tez by odbierała ta telewizja analogowa??
|
|
M@ster w tym samym mux-ie są też tvn i polsat, skoro ich nie napisałeś to nie ściągasz ich?
|
|
vectra car no wlasnie nie mam tych kanałów, nie wiem czemu
|
|
widocznie może mam źle ustawioną antenę, bo tak teraz coś kojarze że na dolnym pasku mam informację na każdym kanale że zły sygnał, pewnie muszę ustawić lepiej antenę
|
|
Zapewne musisz pokombinować skoro wyświetla ci "zły sygnał". W przyszłym roku już pewnie nie będziemy mieli takich problemów :)
|
|
Nie ma mozliwosci odebrać tylko niektórych kanałów z MUX-a. Albo łapie się wszystkie albo wcale. Wszystkie kanały są przesyłane w jednej wiązce na jednej częstotliwości.
|
|
no to nie wiem czemu u mnie łapie tylko niektóre, będę musiał pokombinować trochę z anteną
|
|
a jak myślicie czy pokojowa antena wystarczy czy trzeba będzie zamontować zewnętrzną?
|
|
M@ster a gdzie mieszkasz/skąd łapiesz sygnał?
|
|
okolice nowego mostu, antenę mam ustawioną na białystok
|
|
Ja mieszkam w okolicach Łomzy i na tej antenie działaja mi te kanały bezproblemowo
|
|
również się zastanawiam czy ktoś ściąga sygnał z pokojowej anteny, jeśli tak to co i z jakiego kierunku
|
|
A czy w Łomży da się ściągnąć jakieś kanały z TV dvb-t za pomocą anteny na USB do odbioru tv cyfrowej. W Białymstoku elegancko ta antenka ściąga mi 14 kanałów z Łomży z tego co wiem to powinno mi w Łomży znajdować trochę mniej , lecz na Łomżycy to ciągle wyskakuje mi na każdym kanale brak lub zbyt słaby sygnał. Da się z tym coś zrobić czy taka antenka na USB na Łomżę na chwilę obecną to za mało?
|
|
Nie moge zlapac cyfrowych kanałow z Mux-2 bodajże. Mozecie mi podać kanał i czestotliwośći to bym zapisał na telewizorze i bym krecił antena aby znalezc sygnał:)
|
|
Najpierw spróbuj z Krynic: Kanał 49, częstotliwość 698 MHz Jak się nie uda spróbuj Ostrołękę: kanał 41, częstotliwość 634 MHz Teoretycznie łatwiej o sygnał z Krynic bo ma większą moc nadawczą. Jak się uda to napisz tutaj. Powodzenia.
|
|
Złapałem sygnał z Krynic i jest 8 kanałów. Bardzo dobrej jakośći sygnał.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |