Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
DO fanów DOBREGO KINA |
Witam! Mam ostatnio trochę wolnego czasu, a że za oknem zimno lubię sobie wieczorem obejrzeć dobry film. Co polecacie? Głównie horrory, filmy wojenne lub komedie sensacyjne?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: DO fanów DOBREGO KINA |
11-11-11 :)))))))))))_ http://www.filmweb.pl/film/11-11-11-2011-596262
|
|
Nic z powyższych gatunków(rozumiem,że ulubione) .Polecam Kubricka ,,Mechaniczną pomarańczę,,.Własnie dlatego,że za reżyserię zabrał się mistrz nad mistrzami i dlatego także,ze film,pomimo że stary(od premiery minęlo 30 lat) nie stracił na aktualności.Zachwyca obrazami,muzyką,przesłaniem.
|
|
Von Chrupka,trochę Twojej refleksji ?
|
|
Staram się pomóc.Jestem na zwolnieniu i jeszcze długo będę.Stąd ta aktywność na forum.Mam nadzieję,ze nie przeszkadzam.:)
|
|
Von Chrupka,Daj no trochę Twojej refleksji na temat tego filmu hehe :D
|
|
Marlen wies,że sie nudzę,więc mogę pisać.Tylko kogo to obchodzi.
|
|
Miało być wiesz sorrki
|
|
dobry serial sobie obejrzyj, wciągnie na dłużej jak przerabiasz zwolnienie.
|
|
Akurat mnie obchodzi,co tam za myśl o tym filmie w Twojej główce chodzi :D
|
|
W ocenie filmu nie będe obiektywna,bo subiektywnie uwielbiam wszystko,co zrobił Kubrick.Oczywiście za dzieło totalne uważam,,Odyseję kosmiczną 2001",ale ten film wszyscy widzieli.W ,,Mechanicznej pomarańczy,,pojawia się zastanawiająca diagnoza przyszłości(w gruncie rzeczy świata,w którym my żyjemy).Tym filmem reżyser udowodnił,że trudno oddzielić twórczą wrazliwość od wizjonerstwa.Takie oto myśli tłuką się w mojej główce Marlenie.
|
|
Redtube.com
|
|
Przerabiam zwolnienie, trochę się połamałem. Dzięki za propozycję ale bardziej interesują mnie wymienione przeze mnie gatunki, właśnie oglądam "Za linią wroga" no i zapowiada się ciekawie, jednak dalej czekam na propozycje :)
|
|
Von Chrupka ,dziękuję ślicznie :)
|
|
Zenit pozostanę konsekwentna, dalej Kubrick i jego ,,Full Metal Jacket,,(wojenny).
|
|
Von chrupka świetna propozycja ale niestety znam na pamięć ;) Film świetny właśnie takie lubię.
|
|
No to skoro zwolnienie, to proponuję dłuższą rozrywkę - najlepsze zagraniczne seriale. Z trzymających w napięciu polecam Dextera. Sezony 1,2, 5 i - aktualnie nadawany - 6. Tu masz ten ostatni, niekompletny, bo premiera szóstego odcinka była w ostatnią niedzielę, sezon: http://peb.pl/obyczajowo-sensacyjne/1081698-dexter-2011-sezon-6-a.html Reszte też gdzieś tam znajdziesz. ![]() Z horroru polecam pierwszy sezon (6 odcinków) The Walking Dead, na podstawie świetnego komiksu o tym samym tytule: ![]() Pozdrawiam.
|
|
Zenit może tak coś ze wschodu. Polecam "Operacja pirania" lub 'Paragraf 78'
|
|
"Odwróceni", polski film bardzo ciekawy
|
|
z wojennych chylę czoła przed http://www.filmweb.pl/Kompania.Braci
|
|
jezeli chodzi o filmy wojenne zdecydowanie "9 kompania" Fiodora Bondarczuka
|
|
garfield wyjąłeś mi to prosto z ust.Chciałem to napisać.Klasyk wśród wojennych. Restrepo też dobry.
|
|
Cienka czerwona linia, Czas apokalipsy, Helikopter w ogniu , Łowca jeleni , Ofiary wojny Paragraf 22 Pluton Pełny magazynek Ziemia niczyja Hamburger Hill Lot Intrudera Tunnel Rats Niespotykane męstwo
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |