Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czemu ludzie zdradzają? |
???
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czemu ludzie zdradzają? |
chodzi Ci o zdrady w małżeństwie?
|
|
w związkach ogólnie:)
|
|
ojej, bo przestają się już sobie podobać - to pewnie jedna z głównych przyczyn...
|
|
Pozwolę sobie podważyć Twoją opinię.. Jak się coś komuś podoba to tak szybko nie przestaje... Podobać i za 2 miesiące niepodobać to się może but .. ale nie człowiek.
|
|
Sztuko jest sobie wybaczyć zdrade.
|
|
Pewnie chodzi o rutynę, monotonię i chęć szukania czegoś nowego a poza tym ludzie którzy "łączą się" ale nie w związek na stałe, nie mają wspólnych problemów a te dzielą najbardziej!!!
|
|
malan - opanowałeś tę sztukę? Podziwiam i zazdroszczę Twojej partnerce!!!
|
|
Autor: Mrauuu (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 02-11-11 15:57 Pozwolę sobie podważyć Twoją opinię.. Jak się coś komuś podoba to tak szybko nie przestaje... Podobać i za 2 miesiące niepodobać to się może but .. ale nie człowiek. ...oj mylisz się, człowiek po pewnym czasie też przestaje się podobac...prawie tak samo jak ten but o którym tu wspomniałaś...a może i szybciej..:D
|
|
bo kończy się zauroczenie...?
|
|
Maniaxxx myślisz, że tak?:) To ja jakaś dziwna jestem bo jak mi się ktoś spodoba to mi się podoba i podoba:) Wybaczyć zdradę? Ok.. ale zaufania się nie odbuduje i nie zapomni się tego...
|
|
Zobro też zdradził Jarka a też mu się podobał ale chyba przestał;)))
|
|
Chrupka - to trzeba walczyć! :)
|
|
Janusz - oj tam oj tam :D
|
|
Elżbieta I kiedyś powiedziała: "... bo nie o zdradę tu chodzi a o lojalność" - bądźmy więc lojalni hehe
|
|
Zaiste prawdziwa to rzecz :)
|
|
Ja zdradzam bo lubie zdobywac, a zone wciaz kocham i nieprzestala mi sie podobac. A teraz chyba przekrece zone kolegi hehe bo mam taki kaprys.
|
|
Hmm.. nie chciałabym być Twoją żoną:) albo jesteś cały dla żony albo wcale....
|
|
Kapitanie ciekawe czy ktoś nie przekręci twojej żony lub może już to zrobił;)))
|
|
i ogólnie to chyba samolub z Ciebie straszny... Ci się chce to musi tak być... fuj fuj
|
|
Mały Książę podczas rozmowy z Lisem zauważył,że trzeba być odpowiedzialnym za ludzi,których,, oswoiliśmy,,.Ludzie odpowiedzialni nie są(są rzadko)i dlatego tak to wygląda.Na dodatek mogę przypomnieć zapomnianego pooetę-Edwarda Stachurę.W ,,Tabula rasa,, Stachura napisał:,,Cokolwiek prawdziwie się zaczęło,nigdy się nie kończy.Jeśli coś się skończyło,to znaczy,że nigdy prawdziwie się nie zaczęło".
|
|
,,Cokolwiek prawdziwie się zaczęło,nigdy się nie kończy.Jeśli coś się skończyło,to znaczy,że nigdy prawdziwie się nie zaczęło". moje nowe motto
|
|
Mrauuu sprawdzć teń cytat.Cytowałam z pamięci ,a ona tez mnie zawodzi.
|
|
To napisze, że to Ty powiedziałaś.. bo mi się podoba jak jest:)
|
|
czemu zdradzaja ?? przez kobiety :)
|
|
tego tak naprawdę nie wie nikt zdradzali , zdradzają i będą zdradzać
|
|
Do Janusza kosa Niech ktos probuje mi zone przekrecic jak chce i tak mu sie nie uda.Mam super wierna zone! Moze nie tyle czerpie przyjemnosc ze zdradzania zony co z robienia z kobietami jeleni z ich facetow.
|
|
Zdradzają bo lubią to robić;-)
|
|
Dobre pytanie , które pozostawię bez odpowiedzi choć mocno mnie dotyczy . Nadzieja jest ryzykiem , które trzeba podjąć....
|
|
guwniane odpowiedzi to wszystko ma krutkie nogi gitara gra
|
|
Z moją Żoną jestem 21 lat, ponad 18 w związku małżeńskim. Różnie bywa, ale nie pomyślałem nigdy o zdradzie. To chyba kwestia dopasowania, można się kłócić, itp. ale zaufanie to najważniejsza rzecz. A teraz dowcip Kobiecie należy wierzyć i ufać, oraz broń Boże kontrolować, bo można stracić zaufanie. Taki żarcik.
|
|
belfer ten zart niestety nie jest zartem:) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Z tymi "nogami" to bym tak nie przesadzała, jest tyle romansów (już nie wspominając o jednorazowych zdradach) na tym świecie o których z pewnością nie mamy pojęcia, że to SZOK!!!
|
|
Pewnie że nie żart,tylko przepis na udany związek.Pozdrawiam belfer i życzę wielu następnych lat w udanym związku :)
|
|
Jedna kobitka ktora zdradzala meza ze mna mowila "wiernosc jest nudna" takie motto.Cos w tym jest ...
|
|
Mrauuu temu kto tak zrobił zaśpiewam ... http://www.youtube.com/watch?v=TPE9uSFFxrI&NR=1
|
|
Dlatego tak jest ze owoc zakazany smakuje najbardziej. Np.kierowcy wiedza ze lamia przepisy nadmierna predkoscia a i tak ja przekraczaja i przekraczac beda,pomimo ze nie powinni. Podobnie jest w malzenstwie.To co nie powinno miec miejsca kusi i ekscytuje.
|
|
To prawda zaufania się nie odbuduje i na pewno nie zapomni się zdrady. Jak widać zdrada to dla jednych normalna sprawa, a dla innych coś nie do pomyślenia. Wszystkim życzę związków bez zdrad ;) ;)
|
|
AMEN
|
|
Potraficie zakochać się w kimś dusza nie ciałem czy taka dla was miłość istnieje?
|
|
tylko dusza. ciało to dodatek.
|
|
bo się robią corz bardziej prymitywni i swoje działnaia podporzadkowują atawizmowi erotycznemu. Czyli podstawą związku często bywa tylko podobanie a nei miłość. A ponieważ nie maja pojęcia co to miłośc często mylą ją ze zwykłym podobaniem. Pojawia się pierwszy lepszy tzn ładniejszy osobnik czy osobniczka i już **** swędzi. Pod pojęciem ładniejszy to nie tylko ,że maładna bużke ale dobrze jest zbudowany zbudowana i setki innych atawistycznych cech które decydują o skali naszego popędu seksulanego. Riposta
|
|
takie zabawy zawsze się kończą krzywdą dzieci nawet w tych odpowiedziach o nich nie pomyśleliście bo was swędzi jesteście pojebani belfer dał wam do myślenia -myślicie kutasami i pizdami gitara gra
|
|
oj tak tak znajomy88 - myslimy kutasami i pizdami i dodam do tego ,że myslimy twórczo - ha ha aha ha ha ha Riposta
|
|
co racja to racja jakim nosem zostaliśmy wyrzeźbieni takim samym nochalem się stajemy.
|
|
|
Ludzie jak ja Was podziwiam za to, że tak świetnie ubieracie w słowa swoje myśli!:) Riposta i Znajomy88 pięknie powiedziane..... zgadzam się w 200%.
|
|
Dzień dobry . Nie popieram zdrady w żadnej postaci i z żadną postacią ,czy to damską ,czy męską . Czy bym przebaczył ? Tak,ale życie z osobą,która zdradziła nie będzie już jak takie jak przed zdradą. trzeba też pamiętać,że jak małżonek(ka) zdradza,to winna temu jest w jakimś tam stopniu druga strona . Jeszcze do sedna tematu. Ludzie mają w sobie ogromne pożądanie dóbr ,ale przenosi się to ogólnie na pożądanie wszystkiego,w tym najbardziej seksu.
|
|
Czesc Marlen:) Masz całkowitą rację. Można by rzec, że zdrada jest skutkiem zaniedbania przez drugą osobę...
|
|
Witam Mrauuu Zdrada to choroba zaniedbań, zaniechań albo zachcianek.
|
|
Hej Andy :):)
|
|
|
Mrauuu dziś mam wyrzuty sumienia że zaniedbałem Ciebie wczoraj:(
|
|
Tylko samoluby zdradzają.
|
|
Andy czemu?:) wyjaśniłeś
|
|
Mrauuu oj to tylko słowa liczą się gesty żebym mógł i by była taka możliwość w tej chwili z tysiąc róż :) no chyba że róż nie lubisz?:( to bym przesłał co innego żeby trochę poczuć się lepiej i niemieć tych wyrzutów sumienia.
|
|
Mrauuu :) Chris Cornell - Redemption Song http://www.youtube.com/watch?v=gjG-MZNi7-k
|
|
smolinosów tylko nie lubię :D
|
|
Mrauuu szukałem próbowałem a tak tylko takie coś skromnego wyszło:(
|
|
Ojeja Andy dzięki :)
|
|
nie zgodzę się z twierdzeniem ,że zaniedbanie jest przyczyną zdrady. Owszem często zniedbanie się pojawia ale prawdziwa miłość - uwaga pisze duzymi literami MIŁOŚĆ zawsze zwycięża. Większośc nie ma pojęcia o miłości i często zwykłe podobanie myli z tą miłością. Miłość nie jedno ma imię ale zawsze jest pewnym poświęceniem się jednej osoby dla drugiej ale to jest tylko jden z wielu elementów tego uczucia jeżeli wogóle można je jakoś usystematyzowa Gdyby na lekcjach religi zamiast latania z krzyzem uczyli zrozumienia miłości nie potrzeba by było ustaw antyaborcyjnych , latania z krzyzem i znaczenia miejsc jak pies moczem. Gdyby co to jest miłośc mieli pojęcie katolicy pasterze to dzisiaj kościoły by nie pustoszały a na widok księdza większośc się by nieodwracała. Miłośc to potężne uczucie które prostuje wszystkie drogi a ludzi czyni szczesliwymi i dobrymi. Riposta
|
|
Ja mogę dać sobie rękę uciąć że 90% ludzi by zdradziło. Chodzi mi o sytuacje: Pokłóciliśmy się z drugą połówką i jest kryzys (co się w związkach zdarza) chcemy odreagować, idziemy na imprezę. Duża ilość alkoholu+piękny osobnik płci przeciwnej=sex. Jedni mówią "ta to dziwka"-nie widzą przyczyn dlaczego ona taka jest. Chodzi mi np. o wychowanie rodziców. Nic nie bierze się samo z siebie. Nikt nie rodzi się dziwko, tak samo prawie każdy człowiek biorąc ślub nie zakłada że będzie zdradzał a wychodzi inaczej. Mówię o liczbie 90%. Wielkie szczęście trzeba mieć żeby trafić na te 10% bo ludzie umieją się maskować!
|
|
scenariusz typowy dla ludzi mylących miłośc ze zwykłym podobaniem. Przy prawdziwej miłości taki secanariusz się zwyczajnie sypie. Riposta
|
|
właśnie właśnie:)
|
|
-----------> Andy http://images2.fanpop.com/images/photos/7300000/Always-smile-keep-smiling-7390306-450-340.jpg
|
|
Riposta, Ty mylisz podobanie z pożądaniem . I powiem,że pożądanie jest niezbędne w miłości,ale wielu skupia się tylko na zaspokajaniu owego niechcąc wejść w miłość.
|
|
Boją się zakochać, żeby nie cierpieć w razie rozstania. Na zaś..
|
|
Hej Mrauuu sorrki ale wczoraj nie byłem wstanie nic napisać nie moglem dostać się do klawiatury choć próbowałem.
|
|
Córka nowego ruskiego biznesmena przychodzi do ojca i oświadcza, że wychodzi za mąż. — Za kogo? — Za popa. — Zwariowałaś? — Miłość, tato… Serce, nie sługa. — No dobrze, przyprowadź go jutro. Córka przyprowadza młodego diakona. Jedzą, piją. Ojciec mówi: — Wiesz, że moja córka co miesiąc musi mieć inną kreację za 10.000 dolców? Jak wy będziecie żyć? Jak ty ją utrzymasz? — Bóg pomoże… — A jeszcze ona przyzwyczajona co tydzień latać do fryzjera do Paryża. I co? — Bóg pomoże… — Ona jeździ tylko Ferrari i Porsche, i musi mieć zawsze najnowszy model. Jak ty sobie wyobrażasz życie z nią? — Bóg pomoże… Gdy narzeczony poszedł, córka pyta ojca biznesmena: — I jak, tato, spodobał ci się? — Burak, to prawda, ale podobało mi się, jak nazywał mnie Bogiem.
|
|
Zespół IRA kilka lat temu śpiewał ,,żebyś poczuć mógł jak się czuje Bóg,, ,ale nie mieli na myśli rozmowy z diakonem(tylko zaprawdę powiadam wam zupełnie inną sytuację)
|
|
Wnioskując z gifu dzidzie pilnowałeś?
|
|
Mrauuu nie dzidzi nie pilnowałem :) gif miał oznaczać moja bezradność wczorajszą:)
|
|
że Ty tak tej klawiatury złapać nie mogłeś? :D
|
|
dobry kawał ale już go słyszałem ciekawość pierwszy stopień do piekła nieumiałem nic ciekawego wymyśleć a temat mi si spodobał gitara gra
|
|
Prawda zdarza się jak się przesadzi z alkoholem albo to była złośliwość przedmiotów martwych że sama nic nie potrafiła napisać;)
|
|
ohh te klawiatury :D
|
|
"Boją się zakochać, żeby nie cierpieć w razie rozstania. Na zaś..' w tym co napisałaś jest dużo prawdy. Ale są dziewczyny które wręcz zakazują mi się w nich zakochiwać :( I bądź tu człowieku dobrym;)
|
|
jak to zakazują :D przecież miłość nie wybiera....
|
|
surowa grążąc palcem zakazują może nie umiem sprostać ich oczekiwaniom:( albo daleko uciekają w przyszłość i myślą ooooo z tym Andy nie chce mieć dzizi z jednym ciężko by było wytrzymać a co mówiąc z 2:) a o miłości to nic nie wiem nigdy nie byłem zakochany:(
|
|
czyli Ty to taki duży dzieciak? :D
|
|
na to wychodzi nie to że duży to jeszcze rozkapryszony nie wie czego chce:(
|
|
to zamiast się smucić i narzekać, należy wziąć sprawy w swoje ręce. I zamiast w internecie szukać szczęścia rozejrzeć się wokoło w świecie realnym :)
|
|
wtedy wiesz na kogo trafisz:)
|
|
a w realu nie ma takich fajnych dziewczyn jak Ty;) a po za tym jestem nie ufny jeśli nie poznam chociażby numeru butka to się nie umawiam na żadne randki:)
|
|
a co Ty myślisz, że ja w internecie mieszkam? :D też jestem realna... i wokół Ciebie milion .. no pół miliona jest jeszcze fajniejszych..
|
|
a ja tam nie wierze w miłość... wszyscy faceci zdradzają jeśli tylko mają okazje... kobietki pewnie też...
|
|
Delfinka bo się nigdy nie zakochałaś :)
|
|
Ja nigdy nie zdradziłem,ale u mnie jest inna sytuacja. A w Miłość to ja wierzę bardzo mocno,więcej nawet,bo wierzę w Miłość od pierwszego wejrzenia i do ostatniego tchu,na zawsze. Pozdrowionka.
|
|
czyli Marlen love for forever swoją żonę/narzeczoną/dziewczynę?:)
|
|
Mraucia ,nie chcę odpowiadać publicznie na pytania życia osobistego .
|
|
ok rozumiem :)
|
|
Rozumna młoda Dama :D
|
|
w istocie..
|
|
Zakochana byłam i już nigdy więcej nie zamierzam. A napisałam tak bo mam bardzo dużo znajomych płci przeciwnej i wiem co robią mimo że są żonaci... Poza tym na pewnej imprezie facet można powiedzieć że w obecności żony proponował mi sex, muzyka troche głośno grała więc może ona tego nie słyszała, ale siedziała obok...
|
|
Delfinka,zmień swoje towarzystwo .
|
|
w takim razie to nie są prawdziwi, wartościowi mężczyźni tylko jakieś szatańskie pomioty..
|
|
Andy a Cię gdzie znów wcięło?
|
|
Mrauuu wybyłem od komputera i nic się nie wydarzyło a tak się starałem:)
|
|
zmiana towarzystwa nie pomogła bo znów trafiłam na podobne osoby jak w poprzednim miejscu zamieszkania...
|
|
Byłeś na wycieczce?:D
|
|
Delfinka. to masz pecha. Andy oczywiście w nawiązaniu do obrazka :D
|
|
Mrauuu na polowaniu bylem ale nic nie upolowałem chyba zbyt odstraszająco wyglądam?;) żadna nie chciała zagadać tylko uciekały w popłochu:(
|
|
Nie wiem czy to nazwać pechem... poprostu nie wierzę w miłość i narazie dobrze mi z tym... P.S. nie narzekam na samotność, korzystam z życia bo jest krótkie a do tego nie wiadomo kiedy się skończy...
|
|
Delfinka - racja z tą niewiadomą.... Andy - nie mam pojęcia:D Jak to biblia mówi: ''szukajcie, a znajdziecie''
|
|
Mrauuu sadze że wiesz bo jesteś mądra dziewczyną ale nie chcesz podzielić się zemną swa mądrością:(
|
|
Drogi Andy nie wiem.. nie wiem jak wyglądasz... więc Ci nie powiem czy odrażający jesteś czy nie .
|
|
Mrauuu oj trochę poważnie wzięłaś to co napisałem ale rozumiem mogłem jaśniej napisać . SORRKI
|
|
nie wstawiłam '':), :D'' to uważasz że poważnie. :)
|
|
a tak sobie pomyślałem bo zamyśliłem się na czymś poważnie i stad takie wnioski.
|
|
ok ok :) co tam ciekawego ogółem?
|
|
na początku tematu dużo się pisało w temacie teraz jakieś dzieci się dołączyły do tematu a propo jak suka nieda pies nieweźmie szanujcie się bo skazaa zostanie do końca życia gitara gra
|
|
Mrauuu kliknę za chwile do Ciebie na prv;)
|
|
Człowiek często jest gorszy od psa .
|
|
Marlen masz rację. często jest gorszy.. pies przynajmniej bezinteresownie kocha i nie oczekuje nic w zamian.. i co najważniejsze. NIE ZDRADZI.
|
|
odnawiam temat :)
|
|
cały czas sobie zadaję te pytanie. czemu ludzie nie rozstaną się, bo coś się wypaliło, bo zauroczenie minęło, bo inny powód. można powiedzieć było miło ale się skończyło i nie robić sobie i komuś koło pióra
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |