Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Amatorskie Radio Bab |
Próbowałem dzisiaj słuchać tego radia, ale poziom amatorszczyzny technicznej powalił mnie. Audycja z częstotliwością 10 minut znikała z eteru na dłużej i można było słuchać ciszy płynącej z głośników. To były dłuższe przerwy. Natomiast cały czas były krótkie przerwy w emisji. Tak to jest ja k za robienie radia biorą się amatorzy i laicy. Redaktorem naczelnym jest człowiek mający pstro w głowie (u nas w domu mówi się, że ma na..... w głowie), a za sprawy techniczne odpowiada 16 letni chłopiec, który stara się jak może ale brak wiedzy i przede wszystkim doświadczenia powoduje, że są takie efekty. Zastanawiam co w tym towarzystwie porabia pan Waldemar? Że tez jeszcze wytrzymuje to wszystko, co się dzieje w tym amatorskim radiu. Przecież to jedyny poważny człowiek w tym towarzystwie. Panie redaktorze naczelny, może dajcie sobie spokój z zabawą w radio i przejdźcie do którejś z piaskownic, stawiać babki z piasku. Robienie „radia” jest zajęciem dla facetów z jajami a nie dla dzieci. Zmieniam fale i poszukam poważnego radia. Olo
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Amatorskie Radio Bab |
wszystko fajnie tylko sie z jednym nie zgodze moim zdaniem bogdanowicz jest takim samym laikiem jak ta reszta. tylko siedzi i gada bez sensu. przeciez on nawet nie ma pojecia jak nudzi. tego sie nie da sluchac no i oslawione juz: "zapraszam na audycje poludnie z waldemarem, choc wlasciwie to przedpoludnie a za chwile bedzie popoludnie. tak to u nas jest prosze panstwa na antenie radio bab 95 i 5 fm. zaprasza waldemar bogdanowicz i monika przy konsolecie" zenada
|
|
Mariusz. A ladnie to tak oczerniac redakcje, w ktorej pracowalo sie 7 dni? Moze byles za malo profesjonalny, aby sprawdzic sie w tak amatorskim radiu? Moze napiszesz, dlaczego zrezygnowales, zamiast mscic sie w ten sposob na ludziach? Boli Cie, ze 16-letni pracownik okazal sie lepszy od Ciebie? To chyba troche nieladnie. Jak masz zal do redaktora naczelnego radia, to zadzwon i mu to powiedz, a nie wypisujesz takie rzeczy na forum. Brakuje Ci jaj? Pozdrawiam. grover
|
|
Uważam , że wszystko czego słucham jest lepsze od dwóch pozostałych rozgłośni. W radiu BAB przynajmiej czasami puszczena jest dobra muzyka a nie "mdłe przeboje". Poruszane są też sprawy lokalne co uważam , że jest ważne w takim miasteczku jak Łomża. Zyczę całemu radiu BAB rozwoju w dobrym kierunku i niezależności.
|
|
Niezaleznosci? a od lomza.info nie jest niezalezne to radio? :))
|
|
No wiecie kazdy ma problemy nie osadzajcie tak , moze kiedys naucza sie pisac bo te ich typu : "Glupi cytat" -- uwaza ktos tam i gosc radia bab i waldemara itp :)) to normalnie powala z nog :) i bedzie jakos im szlo
|
|
Drodzy Dyskutanci. Każdy ma chyba trochę racji, zwłaszcza, że ocenia radio przez pryzmat własnych oczekiwań. Nasze media sa chyba takie, jak nasze kochane miasto. Trzeba uczciwie sobie powiedzieć, że mieszkamy na głębokiej prowincji - tym gorzej, że z własnym udziałem w jej pogłębianiu . Świetnie to nam się udaje, głównie przez grzech zaniechania i bezinteresowną zawiść. Rozumiem uwagi i krytykę, ale uczyńmy je bardziej konstruktywnymi. Nazywajmy po imieniu to, co nam przeszkadza i nie obrażajmy się z powodu uwag nie zawsze zasadnych. Rzeczywiście, problemy techniczne ( ale i merytoryczne) bardzo denerwują również mnie -jako słuchacza. Zamiast deklarować soczystą niezależność, lepiej może przyłożyć się do unikania stawania po jednej stronie (choćby w konflikcie Rady i Prezydenta). Przy całym szacunku i uznaniu dla Pana Waldemara. jemu samemu chyba nie wyjdzie na dobre funkcjonowanie w aureoli jedynej gwiazdy (oby nie było powtórki z Radia Łomża). Niezależność Radia nie ucierpi, jezeli swoje opinie wyrażać będą w nim także mniej wytrawni, ale autentyczni przedstawiciele młodych Łoimżyniaków, także tych bez oparcia i pracy. Tego szczerze życzę Właścicielom i Redakcji, a zwłaszcza Słuchaczom. Zachęcam takze do wiekszego dystansu i przez to sprawiedliwszego osądu. W naszej kochanej Łomży i tak wszystko jest dokładnie zagmatwane. NIe dajmy się więc do końca skołować. Pozdrawiam
|
|
Dobrze, ze wogole ktos cos probuje robic w tym miescie. Raz lepiej raz gorzej, ale zawsze cos.
|
|
grover o kim mowisz? kto pracowal 7 dni i taki profesjonalista jest?
|
|
a co powiecie o radio łomza i ich "łagodnych przebojach"?? ja powiem krotko: w kolko te same piosenki, od dluzszego czasu slucham plyt po prostu i czasem tylko sprawdzam czy juz puszczają inna muzyke, ale chyba sie nie doczekam... sayra
|
|
Ale wy macie problemy nie podoba sie to nie sluchajcie nikt wam nie kaze niczego sluchac , czy od tego wasze zycie zalezy?
|
|
mam wrażenie, ze łagodne przeboje to efekt tego, że radio łomża ma 5 płyt co jest spowodowane skąpstwem jego właściciela
|
|
|
Oba radia są beznadziejne! Muzyka drętwa, audycje ciągną się jak flaki z olejem. Ale nie widze problemu, bo jeśli komuś nie odpowiada dane radio powinien przełączyć na inną stację. I po kłopotach! Mam kilka pomysłów "na radio". Jeśli właściciel Radia BAB chciałby wykosić konkurencję lokalną jestem do dyspozycji.
|
|
trochę drażni robienie zalety z tego, że się posiada trzy płyty i tłucze w koło, powinni też skończyć z tymi dzinglami od "wdzięcznych słuchaczy" :-)
|
|
ta druga uwaga oczywiście dotyczy radia łomża, trochę nieładnie dzwonić do samego siebie i dziękować sobie za "łagodne przeboje" :-)))))
|
|
Ksebki : JEzeli chodzi o plyty i jingle to tak nie jest . To jest wszystko z sieci plusa brane (oprocz tych z tekstem o Lomzy tu sie z toba zgodze :)) ) No ale Plus taka kampanie reklamowa zrobil z lagodnymi przebojami i kazde ktore w sieci plusa jest tak musi grac , muzyka tez jest od nich wsio, te same jingle leca w bialymstoku naprzyklad , ale ludzie mysla ze to naprawde nagrywane przez telefon :) dobry chwyt marketnigowy wedlug mnie rewelacja ale tylko kiedys teraz juz nie :) bo w takim miescie jak lomza to sie juz dawno ludziom znudzilo Marx : Ciekaw jestem jakie masz pomysly :)) a pieniadze masz na te pomysly? Powoli automaty wypieraja ludzi w radiach lokalnych w calej polsce bo nie oplaca sie ludzi trzymac, Automat sie wlaczy i gra caly dzien o okreslonej godzinie wlaczy to co ma byc i jedna osoba nad tym czuwa , lub cale pasma w lokalnych rozglosniach to sygnal z centrali jakiejs sieci taka jest rzeczywistosc wiem bo troche jezdzile mpo polsce i sluchalem tego i owego
|
|
a wiecie jaka jest przyszlosc radia ? Internetowa i w to zaczyna sie bawic na powaznie RMF FM bo nie potrzeba takich nakladow na sprzet, koszt nadajnikow itp . Za granica coraz wiecej powstaje rozglosni internetowych nadajacych komercyjna muzyke i reklamy a padaja zwykle. Z tego co wiem w polsce jest jedna taka ale naprzyklad jak bylem w usa to jest tego juz sporo. Maja profesjonalne studia i nadaja normalny program ale tylko przez internet . Zasieg jest przeciez o wiele wiekszy , a w przyszlosci pozwoli to na sluchanie napewno takich stacji droga radiowego internetu nawet w samochodzie. Z tego co wiem Nadzieja z lomzy nadaje tez przez internet mialem okazje sluchac niektorych Koncertow Muzyczne Dni Drozdowo Łomza wlasnie bedac za granica tym sposobem. No ale do tego potrzeba silnego lacza, RMF obsluguje jakas zagraniczna firma . Taka jest przyszlosc panowie i panie . I nie twierdze ze Rmf zreezygnuje z normalnego nadawania , ale gdy stream audio via Internet okaze sie w dalekiej przyszlosci standardem w nadawaniu i sluchaniu kto wie
|
|
A czy radio lomza legalnie bylo plusem - przeciez niedawno na forum lomza bylo pisane o cofnieciu koncesji. A przeciez nie ma napisow plus radio lomza a samo radio lomza 88,8. Ciekawe jak to jest teraz bo faktyczne w bialymstku te dzwieki ze sluchaczmai i lagodne przeboje leci jako radio plus bilaystok tylko tutaj u nas jakos powklejane innym glosem radio lomza 88,8 fm. Ale lubie sluchac czasami tego radia - a szczegolnie porannych rozmow przemilej pani zawsze z wyjatkowym gosciem. A moze wy cos wiecie o tym...
|
|
Pamietam te sprawe, ktos nawet linki podawal do strony KRRiTV no i ucichlo jakos. Ciekawa sprawe poruszyles drogi forumowiczu 888, mi nasuwa sie od razu pytanie: skoro RŁ nie jest plusem ( wsnioskuje z tego, ze powycinali wszstkie slowa PLUS z reklam), to dlaczego nadal firmuje sie "znakami" plusowskimi??? Ogolnie bardzo dobrze, ze w Łomzy jest kilka rozglosni, w ten sposob kazdy moze wybrac "cos" dla siebie, a jezeli nie to zawsze pozostaje sluchanie ogolnopolskich stacji. °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Kazdy walczy o koncesje jak moze
|
|
A ja z niecierpliwoscia czekam na odpowiedz kolegi Olo. Troche odwagi cywilnej. Nie ukrywaj sie pod pseudo MIki_. Pozdrawiam Cie pod oboma pseudonimami. ------------------ uciekac! pedzi rumburak!
|
|
Na szczeście jest radio w Łomży ktorego można sluchać cały dzien i noc - nawet przez internet jak pisaleś Kruczek. A wiec z nadzieją...
|
|
Tak naprawde to w Łomzy nie ma wielkiej konkurencji i wydaje mi sie, ze wszystkie rozglosnie powinny ze soba w jakis sposob wspolpracowac, a kazda z nich znajdowala swoich sluchaczy dazac do profesjonalizmu poprzez robienie tego co robi najlepiej - czyli "robienie radia" (doslownie i w przenosni). Normalnym jest, ze nie wszystkie beda staly w jednym szeregu, beda te bardziej lub mniej amatorskie, ale chyba w tym caly urok ich regionalnego charakteru:) Pomyslmy, co by dzialo sie w takiej Warszawce, gdzie co ulica to radio, gdyby tam wszyscy "zarli sie" o to, ktora stacja najlepsza... Rumburak, dolaczam sie do Twojego posta, takze chcialbym poznac ciag dalszy owego wątku. :)) °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
No tak tylko że są stacje ogólnopolskie, regionalne i lokalne to zależy od zasięgu, u nas w Łomży też takie mamy i nadaja jedne z mocniejszym sygnałem inne słbaszym to chyba zależy od mocy jaką się dostaje w posiadanie i pewnie urządzeń. Trudno żeby wszystkie stacje mogły się jednoczyć bo inny zasięg jest bab, łomży czy nadziei...
|
|
:)) zorganizowac trzeba dni otwartych mediow i lomzyniacy beda zwiedzali wszyskie media w lomzy lacznie z gazetami i TV
|
|
Dowiedzialem sie kim jest ten Olo co tak psioczy na BAB, przynajmniej tak znajoma mi powiedziala . To byly pracownik jednej stacji ( DJ ) ktory myslal ze jest taki dobry i ze bedzie zarabial gore pieniedzy na radiowej drodze takze w Bab. No nie udalo sie, widac nie kazdemu pisana kariera radiowca . Troche pokory wiecej Mariuszu
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |