Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Paszport dla psa.. |
Czy ktoś orientuje się jaki dokument jest mi potrzebny aby zabrać ze sobą pieska za granicę?Jeżeli potrzeba coś to gdzie to się wyrabia?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Paszport dla psa.. |
tzw. psi paszport a w nim: aktualne zdj psa data urodzenia, szczepienia i wlasnoreczny podpis psa. Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Nie zapomnij o liscie szczepien wlasciciela. Głos Rozsądku
|
|
ps. niepiśmienne psy wpuszczane sa tylko na litwe i ukraine jesli chodzi o sasiadów Polski Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
tutaj: http://zwierzaki24.blogspot.com/2010/06/paszport-dla-psa-konieczny-podczas.html lub: http://pies.onet.pl/5419,19,24,paszport_dla_reksia,1,artykul.html pozdrawiam
|
|
podobno tylko reksio i pankracy mogli podrozowac po całym bloku wschodnim bez zadnych dokumentów Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
To zależy od tego do jakiego kraju jedziesz. Z wymaganych chyba w każdym kraju - pies musi być zaczipowany, zaszczepiony na wściekliznę oraz posiadać paszport. Paszport wyrobisz u weterynarza. W niektórych krajach nie wpuszczą Cie z psem jeśli nie został odrobaczony oraz nie ma przebadanej krwi. Z kolei w jeszcze innych krajach nie wpuszczają psów niektórych ras.
|
|
tylko paszport a w paszporcie aktualne szczepienia.weterynarz wiecej Ci powie. pzdr
|
|
Dziękuję za odpowiedzi;-)I życzę miłego dnia.
|
|
Zapomniałabym. Musisz się również dowiedzieć się o wymogach krajów przez które przejeżdżasz, mogą się one różnić prawem kraju docelowego :) Jeśli masz jakieś pytania pisz - aniag78@wp.pl Sama kilka razy w roku jeżdżę za granicę z moim futrzakiem :)
|
|
musisz tez miec na pismie zgode psa ze chce opuścić kraj. Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
adamosxx - twoje komentarze są "bardzo dowcipne" i świadczą jakim jesteś Polakiem i o twoich obowiązkach.
|
|
a gdzie ty tam dostrzegasz jakis dowcip? Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Wszystkie Twoje komentarze zakrawaja na jeden wielki dowcip. Głos Rozsądku
|
|
zauważę tylko ze zaczynacie pisac nie na temat, widze ze tylko ja udzielam rzeczowych rad. Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Paszport Polsatu powinien starczyć
|
|
adamosxxxx Jak zwykle udziela wypowiedzi na temat swoich chorych wizji świata:):):) Nie dziwcie się :) Jak polak takie i jego obowiązki :)
|
|
![]() ![]()
|
|
|
Dokładnie dowiedz się jak długo przed wjazdem do każdego po kolei kraju mają być zrobione szczepienia. Tego weterynarze nie muszą wiedzieć, a Ty możesz zaryzykować życiem zwierzaka, bo często niezachowanie terminów kończy się bezwzględnym uśpieniem. Raczej dotyczy to wysp i krajów na innych kontynentach, ale warto sprawdzić. I zabezpieczyć zwierzaka odpowiednią klatką.
|
|
Jutro zadzwonię do weterynarza i wszystkiego się dowiem;-)Książeczkę szczepień mam,także pewnie zostanie do wyrobienia paszportu i czip,ale tego dowiem się jutro.
|
|
Uśpij go niech się nie męczy i nie stresuje podróżami.
|
|
fanka bocianka,najchętniej to ciebie bym uśpiła,bo widze że strasznie jesteś zestresowana,czyżby wychowaniem tym czymś????
|
|
albo tego czegoś???
|
|
fanka :) A może tobie przydało by się uśpienie ??
|
|
smieszna sprawa z tym paszportem jaja jakies czy co? a wize to psina ma co nato konsul ???
|
|
tak se mysle. Co zrobisz jak czworonog zechce se jakąś wódkę albo papieroski zechce przemycic?
|
|
No i dowiedziałam się że potrzebny jest czip i paszport.Wyrabiany jest od ręki na wizycie.Także tym co podpowiedzieli wielkie dzięki;-)A żartownisiom życzę wiecej powagi;-)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |