Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
chór |
Czy w Łomży działa jakiś chór (nie w szkołach), prowadzący nabór? Miejsce, gdzie można pośpiewać? :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: chór |
Ale jakiego rodzaju ?
|
|
Gloriosa Trinita. niedziela 12:00 spotkanie w k. pw. miłosierdzia. kiedyś przez przypadek odwiedzilabym ich na spotkaniu ;) lecz nie gwarantuje chóru^^
|
|
Jest np.chór w katedrze ,nie wiem ,kto go prowadzi,ale organista-pan prof.świetnie gra i śpiewa .
|
|
Są jeszcze chóry pijackie,ale nie wiem,czy to Ciebie interesuje ? :)
|
|
Nie interesuje mnie chór pijacki, nie :) Gloriosa i chór w katedrze? Czyli tylko repertuar kościelny? Ja szukam czegoś niekoniecznie religijnego. A co z tą Gloriosą? to jakaś schola? A chór w katedrze? Przekrój wieku itp? Może coś więcej wiecie?
|
|
Czemu nie chór pijacki ? Może potrzebują akurat kobiecego altu lub sopranu ? hehe
|
|
przejdź się i dowiedz w niedziele. ale tam to raczej tylko maryjne..:)
|
|
W Łomży działają tylko chóry parafialne: w Katedrze, w Miłosierdziu Bożym i w Sw. Krzyżu. Ja przez kilka lat śpiewałam w Milosierdziu Bożym i już znużył mnie repertuar kościelny. Myslę o tym, że warto byłoby założyć Miejski Chór Kameralny - taki działa w Ostrołęce. Byłyby mozliwości odbywania prób w ROK i współpracy z Filharmonią. Trzeba tylko chętnych. Jeśli Ty jesteś chętny/chętna - to jest nas już dwoje. Jeszcze dwie osoby i na cztery głosy można już spiewać. Pozdrawiam. demeter
|
|
Demeter1969 bardzo chętnie :)
|
|
Gloriosa Trinita to nie chór a zespół, który śpiewa w kościele Miłosierdzia Bożego w Łomży na mszy niedzielnej o godzinie 12.00. Więcej o Gloriosa Trinita: www.gloriosatrinita.pl Piszę zawsze poprawnie po polsku.
|
|
I prowadzą modlitwę uwielbienia w każdy czwartek od 19:30 ?
|
|
Tak. Jest to Adoracja Najświętszego Sakramentu, a podczas niej jak piszesz: modlitwa uwielbienia z katechezą kapłana. A propo chóru w kościele pod wezwaniem Miłosierdzia Bożego w Łomży, to jest tam chór. Prowadzi go organista Pan Daniel. Piszę zawsze poprawnie po polsku.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |