czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Napad na kobiete

Wczoraj wieczorem między 18 a 18 .30 została napadnięta kobiet
przez chłopaka w czarnej kurtce i siwym kapturze kobieta przechodziła koło mpc za cementarzem koło garaży nadeszłam właśnie też tą samą drogą jak kobieta była cała we krwi
sprawca pobił zabrał torebkę .kobieta zatrzymała jakiś samochód i kierowca udzielił jej pomocy wezwał policje
Zawsze tamtendy chodziłam nigdy się nie bałam lecz od wczoraj jestem w szoku przecież to mogłam być ja.
Co się stało z naszym misatem 6 zabójstw i napady na ludzi .

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Napad na kobiete

witam ja też niestety przeżyłam taki napad przy mpc ,szłam w biały dzień po pracy w sobotę była to godz. ok 14 i 2 młodych chłopaków wyrwało mi torebkę i uciekło na cmentarz, było to w październiku ze 2-3 lata temu .Miałam o tyle szczęście,że ruch na cmentarzu być duży (wiadomo zbiliżające sie święto-porządki przy grobach), pamiętam że krzyczałam i ktoś wezwał policje i sprawcy zostali ujęci -wpadli prosto w ręce policji.odzyskałam wszytsko oprócz porwanej torebki-mała strata,
tylko w PSYCHICE czas nie leczy ran-niestety do dzisiejszego dnia jesli ktos za mną idzie to serca bije szybciej i kurczowo trzymam torebkę, to przykre doświadczenie nieżycze nikomu!

to nie pierwszy napad własnie w tym miejscu - przestrzegam unikajcie tego miejsca. Policja notuje tam napady rabunkowe nie od dzisiaj i jakoś nie potrafi się uporać raz na zawsze z tym problemem.

Riposta

Myślę że powinniśmy jeszcze mówić że polocji i straży jest za dużo że tylko chodzą ,ale myślę ze to wlasnie na tym polega,po prostu są.

poczekajcie jeszcze z rok z tej biedy sami wyjdziecie na ulicę

Dziwne dla mnie to jest :)
Bo ja tamtędy przechodzę w ciągu roku tysiące razy o róznych porach dnia i nocy i nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło :):)

Może jakiś mało atrakcyjny jestem albo cós ???? :(:(:(

Ba jak się jest takiej postury to nie dziwota że nikt nie zaczepia;0

andyC a jaki tam ze mnie Pudzian :):)
No przecież na fotce widać że jestem mikrus:):):)

maruda dobra dobra udajesz skromnego ale jak by co to w pędzel można dostać;)

te brednie publicznie głoszone przez radę a także te dziękczynienia dla policji to nic innego tylko stawianie zasłony dymnej dla ochrony własnej dupy. Bo coż nie robi lepszego wrażenia jak składanie pustych deklaracji bez pokrycia czy tez odtrąbienie sukcesu którego nie było.
Sytuacja w mieście dotyczaca brutalizacji życia społecznego ma miejsce nie od dzisiaj a jego skrajne oznaki to właśnie seria morderstw które miały miejsce na terenie miasta a także te napady już od kilku lat na kobiety w tym łaczniku MPEC. Nie jest tu ważne i nie ma znaczenia z jakiego środowiska pochodzą sprawcy tylko przedmiot zamachu czyli życie ludzkie. Nikt tego nie diagnozuje a co cwansi w postaci czarnej mafi sukienkowej usiłują sytuacje wykorzystać do podreperowania swojej urazonej ambicji i storpedować pierwsze oznakI zdrowo rozsądkowego myślenia w postaci bardziej liberalnej polityki sprzedaży alkoholu na terenie miasta.

Deklaracje zwiększenia nakładów na wspomaganie policji czy rozbudowę monitoringu to bezsensowne propozycje. Do chwili obecnej kupa kasy poszła na dodatkowe patrolE policji na terenie miasta , podobnie na rozbudowę monitoringu - i co nic. Co z tego ,że wydamy kolejne pieniadzę jak ci którzy je dostanĄ nie mają pojęcia jak je dobrze wykorzystać lub im się zwyczajnie nie chce. Pieniądze dla policji na dodatkowe patrole stały sie dodatkowym żrodłem zarobkowania dla policjantów ale nie przełozyły się na wyraznie widoczny wzrost prewencyjnych patroli policji na terenie miasta. Powiem widoczność ich od paru lat ulega zmniejszeniu podobnie jak aktywnośc i dominacja policja na miescie ulega też systematycznemu zmniejszeniu. Miejsce policji na ulicach miasta zajmują zwyczajne lumpy a także zdesperowana , znudzona ,rozgoryczona stanem materialnym i bezrobociem młodzież. W tej sytuacji dochodzi do ekstremalnych zachowań w postaci brutalizacji zycia społecznego czego ewidentnym przykładem jest właśnie zabójstwo prezydenta miasta. Ale co tam , nikt w to nie wnika ,odtrąbiono sukces bo szybko zatrzymano najebanych lumpów którzy nawet nie usiłowali zacierać za soba sladów. Policja zbytnio się przy tym nie napracowała podobnie jak prokuratura ale podziękować trzeba bo jak sie komuś podziękuje to nikomu nie powinno wpaść do głowy ,że ten którego to podziękowanie dotyczy niewiele w tej sprawie zrobił a i nie wypada go postawić w ogniu krytyki czy obnażyć jego zwykłe nieróbstwo czy nieudolność. Dołożenie tych podziękowań jeszcze dla komendanta wojewódzkiego spowoduje ,że z pewnością nie będzie się on przyglądał pracy policji łomżyńskiej bo i z jakiej paki jak ich przeciez pochwalono. Czyli inteligentnie stworzono super dupochron dla urzedników i policji czyli zrobiono mieszkańców czyli wyborców w balona.
Podobnie rzecz się ma z miejskim monitoringem. Nie trudno zauważyć , że rozwija się on dynamicznie i praktycznie na większości istotnych skrzyżowań i ważnych miejscach miasta już on jest. Ale co z tego jak jego obecność nie przekada się bezpośrednio na poprawę stanu bezpieczeństwa na mieście i sprawia to wrażenia ,że służy on tylko do rejestrowania zycia miasta. Policja która jako jedyna - nie wiem dlaczego - korzysta z tego systemu a sposób wykorzystania wskazuje na to ,że nie ma żadnego dobrego pomysłu na jego zagospodarowanie. Bo czy słychac o tym , że system ten przyczynił się do zatrzymania i zidentyfikowania bezpośrednio sprawców kradziezy , napadów - poza nielicznymi przypadkami nie. Nie słychać aby system ten poprawił stan bezpieczeństwa na ulicach miasta chocby poprzez ujawnianie wykroczń w postaci wymuszania pierwszenstwa przejścia dla pieszych czy omijania stojącego przed przejściem pojazdu poza nielicznymi przypadkami też nie. Policja dysponuje w zasadzie dobrym systemem którego tak naprawdę nie wykorzystuje , wręcz powiem jest dla niej niewygodny . I tu ma rację . po system tem powinien funkcjonowac w ramach miejsckiego centrum zarzadzania kryzysowego którego praktycznie chyba nie ma.

W sumie jak wykazałem te obietnice rady to puste banialuki czyli brednie pijanego o życiu w trzeżwości.

Napady na tym łaczniku mają miejsce od kilku lat a policja nie potrafi sobie z tym poradzić , powodem jest chyba błogostan spowodowany podziekowaniem prezydenta za wydumane sukcesy.

Riposta

Jak dalej bedzie wszystko szlo w gore, pracodawcy dalej beda tak placic to bedzie duzo wiec przestepstw w tym miescie.

Ile by pracodawcy nie płacili to i tak zawsze znajdą sie elementy łase na łatwą zdobycz:)
I płace tutaj akurat nie maja nic wspólnego z bandyckim charakterem :)

a ja wam powiem wiecej takich napdow bedzie duzo wiecej rosnie bezrobocie a taki gowniarz chce jakies piwo strzelic ale sam wybieral donka wiezniowie tez go wybrali wiec nie wiem o co wam chodzi

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

q.wa znowu moj wpis byl 13nasty. jak zyc panie premierze

ANARCHIA!

nie... to też złe..

za dużo nieMYŚLĄCYCH

adamos :)
A ty przestań majtami trząchac i wyjdź do miasta z dumnie podniesiona głową a ja gwarantuje ci że żaden wyborca donka nawet nie spojrzy w twoja strone :):):)

Autor: Riposta (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 28-10-11 09:32

Deklaracje zwiększenia nakładów na wspomaganie policji czy rozbudowę monitoringu to bezsensowne propozycje. Do chwili obecnej kupa kasy poszła na dodatkowe patrolE policji na terenie miasta , podobnie na rozbudowę monitoringu - i co nic. Co z tego ,że wydamy kolejne pieniadzę jak ci którzy je dostanĄ nie mają pojęcia jak je dobrze wykorzystać lub im się zwyczajnie nie chce. Pieniądze dla policji na dodatkowe patrole stały sie dodatkowym żrodłem zarobkowania dla policjantów ale nie przełozyły się na wyraznie widoczny wzrost prewencyjnych patroli policji na terenie miasta.

----------

O czym ty gadasz? Jakie źródło zarobkowania? Doinformuj się kolego najpierw, a potem rzucaj hasłami, które wszyscy wokoło chwytają, bo są lotne i pasują do obecnej polityki. Z tego co ja wiem, a mam bardzo dobrego znajomego właśnie w policji, to "zarobkują" - jak ty to nazwałeś - w ten sposób na swoim wolnym. Czyli poświęcają czas własny i zycie rodzinne, aby strzec bezpieczeństwa mojego i twojego także. Rozumiesz? Mają za darmo robić na twoje bezpieczeństwo po godzinach? Na wolnym są, kosztem odpoczynku również. Więc to są te twoje płatne patrole, bez których niestety, ale policji jest na ulicy mniej. A uwierz mi, że nie raz nie ma kiedy się na piwko z gościem umówić, bo ciągle w robocie siedzi! Chociaż nie musi. Ale Chce najwidoczniej, ich dobra wola, której skutkiem jest to że policję widać. Często zdarza mi się wracać z delegacji dość późno w nocy, zgadnij kogo można spotkac w Łomży w późnych godzinach nocnych na ulicach? Taksówki i policyjne furgony. Pomyśl więc, zanim będziesz gadał rzeczy mające na celu oczernienie kogoś.

panie Brzeczyszczykiewicz to , że biorą dodatkowe patrole za pieniądze w czasie wolnym wcale nie znaczy ,że jest jakiś efekt z tych patroli. Jeżeli się mylę to proszę statystyki i ostatnie brutalne przestepstwa o tym świadczą dobitnie. Tak więc dodatkowe pieniądze z miejskiej kasy stały sie tylko dodatkowym żródłem zarobkowania dla policjantów bo w żadnen inny sposób nie przyniosły poprawy stanu bezpieczeństwa na mieście a co najbardziej proste nie przyniosły poczucia zwiększonej obecności patroli policyjnych na ulicach miasta. Inaczej mówiąc te dodatkowe patrole zostały odwalone po to aby zaliczyć parę złotych więcej. Nie sztuka wystawić patrol. Sztuka wystawić go tam gdzie jest faktycznie potrzebny i pełnić ten patrol w sposób skuteczny a tego trzeba się niestety nauczyć. Argument o napotykaniu patroli w nocy jest chybiony i nie świadczy o niczym , bo w nocy i tak nikt nie chodzi więc jak patroluja to winni robić to tak aby byli mało widoczni. Natmiast wówczas gdy jest ruch na ulicach jakoś ich nie widać chyab pryzjęli ta taktykę o której piszę.

Przyznam szczerze ,że ostatnio owszem było widac więcej patroli ruchu drogowego na mieście ale chyba było to spowodowane tym ,że panika zaczęła ich zjadać z powodu dużej liczby wypadków śmiertelnych i ktoś im koło dupy napalił ale już chyba ogień zgasł bo znowu cicho i spokojnie tylko od czasu ktoś kogoś zabije albo torebkę zapierniczy.

Riposta

pisząc o patrolach zarobkowych mam na myśli patrole prewencji policji - a czy ktoś widział patrol pieszy na Legionów , Starym Rynku czy innych ulicach miasta. Patrole ruchu drogowego to juz inna nie mniej ciekawa bajka.

Riposta

Trzeba nosić ze sobą miecz samurajów !!

na legionow to widzialem ja ale poco on tam szedl to niewiem, po zakamrkach jak w tym okresie kolo cmentarza trzeba przecież co roku jest to samo...

a i jeszcze jedno nie szafuj pojęciem oczerniania bo to jest zasłona za którą usiłujesz ukryć niewygodne fakty - to jest zwyczajna ocena sytuacji z punktu widzenia mieszkańca miasta. Jeżeli sie z nią nie zgadzasz to jak sądze jako policjant zrób wszystko aby to zmienić a co najważniejsze weź ją pod uwagę w planowaniu swoich działań i weryfikacji wyników i efektów swojej pracy.

Riposta

Napisałbym jakiś konentarz ,ale nie wiem,czy ktoś to czyta .

CZYTA.

Riposta Twój argument, że w nocy nikt nie chodzi też jest chybiony, bo w nocy to złodzieje działają. Przykład? moje i innych kołpaczki ostatnio poszły się za przeproszeniem...... no więc.
Dwa, myślę, że skoro miasto daje jakieś pieniązki, to i statystyki posiada. Poproś, może udostępnią?

wiec własnie chyba to logiczne policja w nocy niue powinna być widoczna bo widzą ją złodzieje.A odnośnie statystyk to nie ja mam udowodnic ,że jest inaczej .Niech policja pokaze statystyki i zobaczymy bo jak na razie na stronie lokalnej policji nie uświadczych żadnych konkretnych informacji na stanie bezpieczeństwa na terenia miasta , powiadu , ulicach i drogach.

Riposta

Riposta--policja jest zazwyczaj tam,gdzie nie powinna być;]temat rzeka..

Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...

A moze miasto by pomyslało i zainstalowało tam monitoring!!!

ćpuny je8ane, nic tylko kradną i ćpają nieroby w opierdzianych dresach, jak by mi kogoś bliskiego napadł, zakatował bym na warzywo cwela, a potem bym pewnie poszedł siedzieć jak za człowieka, i to wszystko wina je8anego rządu i będzie co raz to gorzej

Podwyzka za podwyzka - zlodziej za zlodziejem. Tak to dziala. Nie ma co sie oszukiwac. Coraz wiecej ludzi bedzie krasc by jakos przezyc.

...

kradli , kradną i kraśc bedą, W tym wszystkim najbardziej niepokojaca jest brutalizacja czynów przestepczych - tam wręcz porwanie z pobociem az do zabicia cżłowieka tu jakiś gnój brutalnie uderza kobiete. W tej chwili nie pomoga juz zadne akcje czy działania wychowaczo - propagandowe. Potrzebny jest zdecydowany , systematyczny odpor działań policji poprzez intensywne legitymowanie osób podejrzanych aż do bólu , reakcje w postaci represji za wszelkie przejawy zakłocenia spokoju i porzadku publicznego w szczególności gdy dzieje się to pod wpływem alkoholu lub narkotyków. Sama policja nie da rady tu musi przyłaczyć sie prokuratura i miejscowe sądy poprzez szybkie i surowe orzecznictwo w tych sprawach.

Riposta

szybkie i surowe orzecznictwo - to nie inaczej niż orzekanie w trybie przyspieszonym. Delikwent za popełnione wykroczenie w ciagu 24 godzin zostaje doprowadzony do sądu , rozpatrzony wniosek o ukaranie i zastosowana kara w postaci niezwłocznego opłacenia grzywny z zamianą na areszt. Jeżeli w ciągu 24 godzin od wydania wyroku nie zapłaci to kara jest automatycznie zamieniana na pobyt w areszcie i delikwent siedzi.

Przyjęcie tej zasady i takiego sposobu działania szybko i skutecznie oczyści miasto z mend lub przystopuje ich przestepcze zachowania.

Tak słynny burmistrz zrobił porzadek a Nowym Jorku - skutecznie.

Riposta

No z tym się zgadzam. i popieram. Nic nie da jak policja złapie a sąd wypuści....

nic nie myslicie wiec wyjasniam, jak pisalem wczesniej ze wzgl na biede bedzie coraz wiecej takich napadow na tle rabunkowym i jesli beda ich zamykac to my bedziemy musieli na nich łozyc z podatkow i coraz wiecej i wiecej az wiekszosc bedzie za kratami i system padnie. i takie sa fakty:)
ps. ale jak to mowia chcieliscie tuska to teraz macie

Taak, zbawca Kaczyński by temu zapobiegł. Bzdury to ty gadasz. To efekt wychowania a nie Tuska czy innego polityka Rozumiesz? Biedny nie będzie kradł, poprosi. Ale bandyta ukradnie i pobije.

a od kogo poprosi madralo za tuska? nie bedzie takich dajacych. wlasnie tusk daje przyzwolenie na takie rzeczy stad poparcie w wiezieniach siegajace 95% rozumiiiisz?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org