Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
zdjecia w podczerwieni |
Drodzy forumowicze, kto w Lomzy jest w stanie wykonac zdjecia w podczerwieni? zefer
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: zdjecia w podczerwieni |
Ale czym cyfrówką ?
|
|
Ptysiu ty masz tak przenikliwy umysl, ze moglbys to zdjecie nawet bez cyfrowki zrobic. R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
moga byc i bez cyfrowki byle tylko byly
|
|
To ja wam niezrobie !
|
|
Ktoś z filtrem IR... Niestety nie ja. :(
|
|
ZEFER: masz dwa sposoby:Trzeba kupić film do aparatu (zwykłego) typu INFRA i założyc bardzo czerwony (prawie czarny) filtr na obiektyw i lampę błyskową. . Cyfrówki (kamery i aparaty)są w większości czułe na podczerwień (Popatrz przez nie na skierowany w stronę obiektywu włączony pilot do telewizora). Może ta druga opcja jest bardziej realna wymaga tylko prób z oświetleniem. Pozdrawiam. Zbych
|
|
PS. Zapomniałem dodać, że niektóre kamery (np SONY) mają opcje filmowania w podczerwieni dając lekko zielony (jak w noktowizorze) obraz. Pozdrówko. Zbych
|
|
Zbych ja w swojej cyfrówce moge robić zielone zdiecia !
|
|
Zdjęcia w podczerwieni wychodzą albo czarno- białe, albo - na materiale barwnym- zielonkawe. Podczerwień nie daje pełnego spectrum barw bo jest tylko wycinkiem widma.(To edukacyjnie- do Ptysia głównie) :-) Zbych
|
|
Dodatkowo - zielone liście drzew na zdjęciach w podczerwieni są z reguły białe. a to, że w aparacie jest możliwość robienia "zielonych" zdjęć nie znaczy, że to podczerwień...
|
|
Dzieki za informacje, ale ja chcialbym obejrzec mostki cieplne w swoim mieszkaniu, a nie piekno przyrody.
|
|
No to zostaje tylko noktowizor (z wojska lub myśliwski). Zbych
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |