poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
gdzie kupie wedzone wedliny

Gdzie w Łomzy kupie wedzone wedliny tradycyjnie robione prosze o namiary

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: gdzie kupie wedzone wedliny

myślę, że musisz sam uwędzić, chociaż mówią, że te z Podgórza są prawdziwe

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

Wpadnij do restauracji "Syta Panna" na ul. Pana Tadeusza albo Konrada Wallenroda, nie pamiętam. W każdym razie między Mickiewicza a Sikorskiego. Najlepiej trafić z parkingu Lidla. Chyba w czwartki mają świeże. Nie kupowałam, bo mój małżonek robi pyszne, ale właściciel się chwalił. :-)

wędzone wędliny kupisz na ul. Nowogrodzkiej w masarni Łepkowscy

Za ,blaszakiem' obok serwisu rowerowego,naprzeciwko salonu Orange jest maly miesny sklepik.Tam maja tradycyjnie robione wedliny.Tylko dowiedz sie kiedy je przywoza bo rozchodza sie jak gorace pieczywo.

JA KUPUJĘ W SKLEPIE NA NOWOGRODZKIEJ U ŁEBKOWSKIEGO.SKLEP ZNAJDUJE SIE ZA STARĄ TARGOWICĄ.MAJĄ DUŻY WYBÓR WĘDLIN.S.A PRZEPYSZNE.

Łepkowscy na Nowogrodzkiej.

We wsi Korzeniste jak jedzie się na Kolno sprzedją wedliny domowej roboty i bardzo dobre. Jak się nie myle to mają nazwisko Pomichowscy

w Łomży tradycyjne wędliny wedzone w wędzarniach na dymie znajdziesz tylko u państwa Łopkowskich. Ich sklep firmowy na ulicy Nowogrodzkiej na wylocie z miasta - polecam. Smaczne i robione też metodą tradycyjną ale wędzone w tych Akmosach są z firmy Apis w Podgórzu. Sklep firmowy w hali na Starym Rynku - tylko uwaga proś o te wyroby tradycyjne.

Riposta

Na dworcu, chyba nazywa się Smak Podlasia wiem, że miewają tradycyjne wędliny, próbowałam mogę polecić

Tradycyjne wędliny to robi małżonka. Mogą leżeć w lodówce ponad miesiąc i nic się z nimi nie dzieje. Wszystkie inne "wyroby" po paru dniach niestety zielenieją i nadają się tylko do wyrzucenia.

Na ul.Dwornej przy muzeum.Stoisko razem z Piekarnią.

uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz

Łepkowscy walą ściemę sprzedają trochę ciemniejszą kiełbasę (bardziej okopconą) jako dziczyznę. Kupiłem taką na rynku w Nowogrodzie przywiozłem do domu zawołałem myśliwego a on spojrzał i w śmiech.
Poszedł do domu i mi przyniósł kiełbasę z dzika, w następną sobotę pojechałem do Nowogrodu i pytam babkę o kiełbasę z dziczyzny nadal twierdzi pokazując mi że to właśnie ta.
Pytam ile % ma dziczyzny bo sprawdzałem w laboratorium ;-) i powiedzieli że to wieprzowa.
....................Ale sie baba wkur............
Jak chcesz swojskie wyroby to napisz meila jest w nicku tyle tylko że trzeba sie zapisywać ja tylko tam teraz kupuję tak samo jak jajka tylko od kurek ze wsi.

iwcia851 nie pisze się nazwisk bo jeżeli to prywatni to UKS na to tylko czeka

Łebkowscy sprzedają też w Łomży na rynasie. Mają to samo co w firmowym sklepie na Nowogrodzkiej? Bo nie dawno kupiłam u nich kaszankę..ładnie wyglądała..a w domu okazało się ze bez smaku..blee..zepsuli się trochę chyba..

green,z tego co wiem to Łepkowscy kaszankę robią tylko jako pokarm dla psów:-)

Smaczne wędzonki kupisz na Allegro.Takich wyrobów nie ma w Łomży i okolicy są tylko podróby.

_maly_ nie prawda, kiedyś była bardzo smaczna..a ostatnio zachciało mi się takiej typowo swojskiej i kupiłam..nie byłam zachwycona..zamroziłam ją ale chyba poprostu wyrzucę

żartowałem

;)

Za starego Łepkowskiego to były wędliny tradycyjne, a teraz tłusta kicha i z tego co wiem to parą już walą,

Ostatnio kupiłem zwyczajną - kicha sam smalec z wędzonym smakiem.

Gdzie ta Litewska lekko podsuszona co stary ŚP. Łepkowski robił

za blaszakiem odradzam ,proszę powąchać

u Kuzi dobra wędlina

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org