poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Uwaga! Oszuści dzwonią do osób starszych na terenie Łomży i okolic!

Witam serdecznie,

Proszę poinformować swoich bliskich, w szczególności osoby starsze, o oszustach, którzy podszywają się pod członków rodziny i próbują wyłudzać pieniądze. Wczoraj taki telefon odebrała moja babcia. Ktoś podszywając się pod jej syna, czyli mojego ojca, próbował wyłudzić 20000zł. Kiedy zorientował się, że moja babcia nie kupiła tej ściemy, po prostu się rozłączył. Schemat jest zawsze ten sam. Oszuści przeszukują książki telefoniczne w poszukiwaniu starych, rzadko używanych obecnie imion i próbują szczęścia. Wczoraj zadzwonili także do babci mojego kolegi, która na szczęście była poinformowana o całej sytuacji.

Sprawa zgłoszona na policję. Wam radzę zrobić to samo, jeśli otrzymacie podobny telefon.

Głos Rozsądku

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Uwaga! Oszuści dzwonią do osób starszych na terenie Łomży i okolic!

Kiedyś do mojego chłopaka do mieszkania też zadzwonił jakiś koleś i chciał rozmawiać z jego babcią podawając się za wnuczka. Mój chłopak szybko zorientował się o co chodzi i zaczął wypytywać tego gostka którym wnuczkiem to tamten szybko się rozłączył.

To zadzwoń i powiedz to policjantom.

Babcia powinna się zgodzić i poinformować policję no i dorwać sukin.....

Piszą smsy do starszych. treść.

''Mamo kup karte 50 simplusa do telefonu kod wyślij mi na ten numer Telefon mam uszkodzony pisze od znajomych. Oddam ci jak przyjade. Czekam na wiadomość."

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org