poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Żywot Czeczena - zobacz na co ida twoje pieniądze.

Film o codziennym życiu Czeczenów.
Zobaczysz jak ich malutkie dzieci biegają beż żadnego nadzoruprzy ruchliwej drodze. Ile dzieci rodzą ich kobiety (rodzić zaczynają w wieku 16 lat i rodzą aż do 60 roku życia).
Zobaczysz jak żonaci Czeczeni wyrywaja polskie tępe lachony.
Jakimi jeżdżą samochodami.
W 3 częsci będzie o zakupach czeczenów - kupują drogie artykuły, na które Polaków nie stać.
Zobaczysz jak Czeczenki kupuja złota bizuterię za kasę z zasiłków. Czy oni są naprawdę tacy biedni jak pokazuja media.

http://www.youtube.com/watch?v=aZkwm2AP6gA

http://www.youtube.com/watch?v=Yc3kdwjnMmU

http://zywot.czeczena.cz.2.rozrywka.patrz.pl

http://patrz.pl/filmy/zywot-czeczena-cz-1-dzieci-pop-music

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Żywot Czeczena - zobacz na co ida twoje pieniądze.

Dostają ogromne zapomogi

Na Łomże jest to kwota rzedu 2.400.000 zl rocznie

I co oni beda narzekac?

A swoja droga mieli ich wykurzyc z Łomży - uda sie to czy nie???

tak a nam dadza rodzinnego 49z, i sie tzreba cieszyc. A ile papierow do wypelniania...

Witam Nie jestem rasistą ani coś w tym stylu ale WKUR...AM się tym że żyje świadomie w kraju w którym czuje się jak intruz,oni mają zasiłek jakiś tam cały czas i mieszkanie a my dostaniemy zasiłek 6 miesięcy jak przerobimy rok czasu na umowe o ile łaskawy pracodawca nam z łaski da umowe na cały etat a nie na 1/2 czy też 1/4 KOMEDIA.My nie zapłacimu czynszu to won a ich nie wywalą przecież bo oni są uchodżcami i mieszkają w ośrodku dla nich,naprawde żle sie dzieje i ja jestem tego zdania że POLSKA to tylko kraj mojego pochodzenia wstyd mi ze się dba lepiej o innych jak o rodaków.np.Się cieszymy że my wygraliśmy wojnę z niemcami a to my do nich jeżdzimy do pracy kto jak żądzi.

Tez nie jestem rasista... bo nie pluje czeczencowi pod nogi.

Ale w zupelnosci zgadzam sie wypowiedzia przedmowcy.

Nie chcemy w Łomży Czeczncow i kropka!!!

osobiscie uwazam ze nasze wladze w pierwszej kolejnosci powinny pomagac wlasnym obywatelom.w granicach dawnego zwiazku radzieckiego zyje masa polakow ktorzy znalezli sie tam nie z wlasnej woli wiec moze te osrodki i fundusze powinny byc poswiecone na powrot tych ludzi do ojczyzny?pamietajmy ze wywozeni byli przewaznie patrioci, inteligencja i osoby o niewlasciwych dla owczesnych wladz pogladach, i w ten sposob panstwo Polskie odplaca im za poswiecenie.przygarnia sie obcokrajowcow ktorzy na kazdym kroku podkreslaja ze nie chca tu byc i w zaden sposob nie mysla o integracji z polakami a swoich zostawia sie samych sobie i udaje sie ze nie ma tematu.kazdy kto zwroci uwage na zachowanie uchodzcow w najlepszym wypadku jest okrzyczany rasista,nacjonalista,faszysta i wogole swinia.chory kraj.

"Według danych Urzędu do spraw Cudzoziemców w 20 polskich ośrodkach przebywa 4,2 tys. osób, do tego 1,5 tys. mieszka poza ośrodkami. W ogromnej większości są to Czeczeni. W 2008 r. status uchodźcy uzyskało tylko 129 osób, a 1057 objęto tzw. ochroną uzupełniającą - nie można ich wydalić i przez rok dostają świadczenia.

Urząd, według Ewy Piechoty, jest zobowiązany tylko do zapewnienia cudzoziemcowi opieki w trakcie procedury azylowej, co zwykle trwa dwa lata. Samo rozpatrywanie wniosku zajmuje około roku. Po uzyskaniu statusu uchodźcy cudzoziemca jeszcze przez rok obejmuje tzw. indywidualny program integracyjny. Musi się uczyć języka polskiego, na co otrzymuje 100 zł miesięcznie. Na utrzymanie dostaje od 500 do 900 zł w zależności od liczby osób w rodzinie. Rodzinie wielodzietnej wpada po kilka tysięcy. Jeśli w ciągu tego roku uchodźca nie znajdzie pracy, co jest regułą, trafia na garnuszek samorządu. Tu może liczyć, podobnie jak Polak, na zasiłek okresowy i celowy. Razem 400-600 zł.

W Łomży na przyznanie statusu uchodźcy oczekuje ponad 300 osób. - Gdyby wszyscy dostali go równocześnie, gminny budżet cienko by zapiszczał - wzdycha Wiesław Jagielak, dyrektor Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej. - Na szczęście, jak się skończą świadczenia z tytułu indywidualnego programu integracyjnego, wielu wyjeżdża do innych krajów, bo polskie zasiłki są dla nich za niskie.

Stosunek społeczności lokalnej do mieszkańców ośrodków dla cudzoziemców można określić jako życzliwe zaciekawienie - wynika z przeprowadzonych w zeszłym roku badań Instytutu Polityki Społecznej. W tych samych badaniach sąsiedzi ośrodków narzekali jednak na agresję, bójki, awantury, zakłócanie spokoju. Życzliwe zainteresowanie kończy się zwykle z chwilą, gdy cudzoziemcy zamieszkają w sąsiednim budynku.

W Austrii, kraju bardziej doświadczonym od Polski w sprawach udzielania azylu, każdy z dziewięciu landów ma obowiązek zapewnić opiekę określonej liczbie uchodźców. Nie umieszcza się ich w kilkusetosobowych placówkach jak w Polsce. Swoje oferty zgłaszają pensjonaty i małe ośrodki na 30-40 osób.

- W ten sposób łatwiej zapanować nad grupą, uczyć ich języka - mówi pani Ewa, która prowadzi pensjonat pod Salzburgiem. Czeczeni zajmowali u niej całe trzecie piętro. Dwie niższe kondygnacje - turyści. Państwo płaciło za jednego uchodźcę 15-17 euro za dzień (mieszkanie, wyżywienie). Pensjonat musiał utrzymywać wysoki standard, był kontrolowany co kilka tygodni. - Nie są to bardzo wysokie stawki, ale zawsze stały dochód - mówi pani Ewa. - Zdarzało się, że cudzoziemcy mieszkali po 3-4 lata, zanim otrzymali status uchodźcy.

Polski Urząd do spraw Cudzoziemców nie zamierza na razie otwierać nowych ośrodków. Nie planuje się też zmian w procedurze. A dwa lata to zdaniem Urzędu wystarczający okres na integrację cudzoziemca z polskim społeczeństwem."
'
'art.z 2009r

"a ja powiem tylko ze szkoda waszej energi i zlosci.. za pozno i na prozno . To nie wy podejmujecie takie decyzje tylko Rzad, wspanialy, najlepszy, wybrany przez Narod. Oni maja gleboko w dupie wasza opinie, moja , tylko robia na wzor innych i jak im pasuje. Jestesmy w uni tepoty i tak jak kazdy kraj jakiegos darmozjada oplaca tak i my bedziemy oplacac, bo przeciez nas stac. Was nie ? ale to nikogo nie obchodzi bo polityk patrzac na swoja kieszen widzi przeciez ze Was stac, bo jakze by mogloby byc inaczej. Powiem jeszcze cos, dostaniecie Euro , ale nie chodzi mi o mecze tylko o walute. I jak zobaczycie co zrobia z cenami to bedzie to dla was jakby ..............................................i-zlodziej naplul Wam z usmiechem w twarz. Euro sie oplaci moze 5% polskich firm, ale nie Wam. Ale to nie wazne, w sumie moje wypociny tez nie, ani mnie nikt nie poslucha ani Was. W kazdym razie jedyne co by tu pomoglo to chyba wymiana calego rzadu z dozywtnim zakazem ponownego kandydowania albo jakies powstanie ĂĄ la lata 80-te. Ide spac by moc jutro trzeżwo spojrzec na swiat i pomyslec jak tu ominac płacenia podatku "

żródło:internet

Autor: no nie (---.internetia.net.pl)
Data: 29-07-10 17:56

"(...)W Łomży na przyznanie statusu uchodźcy oczekuje ponad 300 osób. - Gdyby wszyscy dostali go równocześnie, gminny budżet cienko by zapiszczał - wzdycha Wiesław Jagielak, dyrektor Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej. - Na szczęście, jak się skończą świadczenia z tytułu indywidualnego programu integracyjnego, wielu wyjeżdża do innych krajów, bo polskie zasiłki są dla nich za niskie(...)"

O kurcze...., polskie zasiłki za niskie.

Kiedyś na tym forum napisałam ze czeczeni nie są aż tacy źli za jakich ich uważacie... i niestety się bardzo myliłam i teraz muszę przyznać wam drodzy forumowisze rację a zmieniłam swoje zdanie na ich temat jak zobaczyłam jak się zachowują dzieci w wieku 10 lat na ulicy i na placu zabaw.. Niedługo Polacy będą się bali wyjść na ulice. A jeszcze te pierdolniente Łomżynianki (co niektóre oczywiście) się upodabniaja do tych czeczenów i są z nimi w związkach zeby nie powiedzieć że z nimi uprawiają miłość cielesną... Mysla że to prawdziwa miłość chyba...

Z moich obserwacji te czeczeńskie dzieci są non stop nienaturalnie pobudzone agresja i przemoc w relacji z innymi rówieśnikami jest normą kopanie okładanie pięściami między sobą to nie jest zabawa dziecięca .

znam takie siostrzyczki z senatorkiej co gustuja w tych czeczenach - obrzydliwe z nich panniska wstydu nie mają za grosz.

Pifpaf

Pifpaf - może to któraś z tego filmiku?

kaszusza - to oczywiste, że politycznie poprawni idioci (o ile nie są skończonymi politycznie poprawnymi idiotami) nabiorą rozumu jak tylko poznają Murzynów, Czeczenów, Muslimów.

ja proponuję przejść się po 19 na Stary Rynek i ul. Długą i zobaczyć ilu tam naszych gości, których utrzymujemy, to jest dopiero obraz... a łomżyniaków nie ma prawie wcale, boją się, czy może odpycha ich ten widok... (??)

A z dziećmi na placach zabaw, to się zgadzam, na Broniewskiego mieszka jedna grupa, bachy biegają, drą mordy i robią co chcą...
Siostra pracuje w szkole w 10-tce, mówi, że kilkunastoletni czeczeni siedzą w ostatniej ławce, nic nie robią, przeszkadzają innym, a jak się im zwróci uwagę, to z wielką agersją odburkną, że w cale nie chce im się tam siedzieć, tylko muszą, bo dostają jakieś dofinansowanie na edukację...

a kto za to płaci... - Pan Płaci, Pani Płaci... ja się pocieszam, że może moje podatki idą akurat na hospicja..

( może chociaż chłopaki z Prusa 8 w końcu wezmą się i zrobią porządek :) )

kitejumper - a co jest na tego Prusa 8? Co jakiś czas ktoś wspomni o Prusa 8 a ja nie wiem o co chodzi.

Politpoprawni idioci chyba na urlopie, jeszcze nie zaczęli sączyć jadu w stronę swoich rodaków.

I po raz kolejny psy ogrodnika dają znać o sobie.Tu nie chodzi o to żeby zabrać czeczenom a dać polakom,ważne jest to aby socjal zabrać wszystkim.Taki wybraliście sobie rząd to nie miejcie pretensji.Nalezy polikwidować wszystkie zasiłki,dodatki i bedzie spokój.Wtedy czeczenów polska kusic nie bedzie.Swoją drogą to jak polacy kombinują żeby dostac jakiś zasiłek to przyprawia normalnego człowieka o ból głowy,także nie wiem co wy psy ogrodnika dziwicie się czeczenom?!
Duża częśc polaków za granicą,zrobiłaby bardzo aby dostać tam "darmowe" pieniążki od rządu,polacy nie różnią sie w tej kwestii bardzo od czeczenów.Pewnie napiszecie że my za granicą pracujemy,owszem tam jest dużo więcej możliwości pracy niż w naszym kraju,ale to nie znaczy że nie jestesmy równie łasi na socjal jak oni.Socjalizm=ubóstwo.

fedor - nie za bardzo rozumiesz wyrażenie "pies ogrodnika" - nie chodzi o to, że sam z tych pieniędzy nie skorzystam, więc nie chcę, żeby ktoś inny też nie skorzystał. Przeciwnie - gdyby były one przekazywane na dobry cel to bym się tylko cieszył. Problem w tym, że są przekazywane na cel najgorszy z możliwych - na wspieranie terrorystów.
Każdy inny cel byłby lepszy, nawet gdyby szły do pasożytniczych Polaków to byłoby to niewłaściwe i szkodliwe, ale nie tak szkodliwe jak dawanie kasy Czeczenom.

Ja tego rządu nie wybierałem. Od lat głosuję na UPR, bo tylko oni mówią o likwidacji zasiłków.

Jak ci przeszkadzają Polacy za granicą to walcz z nimi. Jesteś typowym psem ogrodnika. Oni nie biorą twoich pieniędzy, nie sięgają do twojej kieszeni, nic na tym nie tracisz, ani tamtejsi pasożytowie nie zatruwają ci życia. Mimo to wypominasz im, że biorą zasiłki. To dopiero pies ogrodnika.

to że głosujesz na upr to nie znaczy że wiesz o co chodzi w polityce.Dawanie czegokolwiek na jakikolwiek cel przez państwo jest z reguły szkodliwe.Nie ma pojecia mniejsze zło,jest zło albo dobro.
Polacy za granicą mi nie przeszkadzają,mi przeszkadza nasz ustrój i system w którym żyje.
Ps.nie piszę się tamtejsi pasożytowie,ewentualnie tamtejsze pasożyty.

Jak już udzielasz porad językowych to sprawdź z jakiej litery należy zaczynać zdanie. Sprawdź też jak piszemy skróty (UPR). Sprawdź zasady interpunkcji. Sprawdź kiedy używamy takiego znaku: "...". Sprawdź, czy poprawnie napisałeś skrót "P.S.". Sprawdź czy forma bezosobowa czasownika "pisać" powinna mieć jakikolwiek znak diakrytyczny. I dowiedz się jak piszemy czasownik "pisać" w czasie teraźniejszym i w pierwszej osobie.
Reasumując: zrobiłeś 15 błędów w swojej króciutkiej wypowiedzi. Gratulacje!!!

Z szacunku dla pasożytów można powiedzieć "pasożytowie" - tak jak jakiś tam minister powiedział "nauczycielowie". - taki żart sceniczny.

Polski, a tym bardziej Łomży nie stać na takie wydatki.

Brylantem nie jestem,ale uczę się.Twój błąd bardziej skaleczył moje oko,niż moich 15.Nie masz szacunku do Czeczenów a masz do pasożytów?bezsensu.
Nazywanie Czeczenów terrorystami,to również gruba przesada.
PS rozumiem znaczenie słowa "pies ogrodnika"-jeśli jednak liczycie ,że nasz rząd zabierze Czeczenom a da nam ,to grubo się mylicie.

Czeczeński naród przeżył piekło.Ty nazywasz ich terrorystami.Twój i mój rząd niewybrany przez nas wspiera prawdziwych terrorystów,usa i izrael.Taka jest prawda.Także proszę o ciszę.

fedor - dzięki temu czeczeńskiemu narodowi nasze dzieci przeżyją (lub nie) piekło.

Większość Czeczenów nie była w żaden sposób prześladowana. Większość Czeczenów urodziłą się w Polsce. Tylko nieliczni mieli coś wspólnego z wojną - np mordowali rosyjskich cywilów.

Popierasz fanatyków religijnych zabijających w imię Islamu? Jesteś chory!

Powiem tak...
Czeczeni to TACY SAMI ludzie jak Ty czy ja. Oni chcą żyć. Po prostu. Problem nie jest z ludźmi tylko z tzw. "opieką" jaką niby daje im nasze kochane państwo. Państwo daje pieniądze (rybę) zamiast pracy (wędki). Mądrzejsi odkładają, inwestują, próbują się zasymilować z lokalnym społeczeństwem, a głupszym "odbija palma" i wydaja kasę na lewo i prawo. Oczywiście kontrowersyjny temat to super temat i takie sytuacje są przedstawione w tych "pożalsięboże" filmikach. A gdzie Czeczeni którzy pracują, gdzie Ci co zakładają firmy? Podobna sytuacja była z górnikami na Śląsku parę lat temu - otrzymywali gigantyczne odprawy i co - tylko znikomy ułamek potrafił zainwestować, większość kupowała drogie auta, sprzęt RTV, biżuterię itd itp.
Większość scen z "Żywotu Czeczena" można byłoby umieścić w "Żywocie Górnika"

Jest jeszcze inny problem - ośrodki z uchodźcami powinny być tworzone w takich rejonach gdzie jest popyt na pracę, gdzie brakuje fizycznej siły roboczej (podobno brakuje robotników do budowy dróg) a nie w rejonach typu Łomża, gdzie dysproporcja pomiędzy dochodami lokalnej społeczności i dochodami Czeczenów jest widoczna. Rozumiem więc rozgoryczenie jargiba, ale nie rozumiem jego zajadłości i zacietrzewienia.

Pozdrawiam

zoltylisc - jestem pewien, że nie znasz żadnego Czeczena (nawet jak z jednego znasz - w co wątpie- to nie daje ci to prawa wypowiadania się o tym narodzie - żeby poznać Czeczena/Muzułmanina trzeba poznać go w jego środowisku, bo oni dopiero w grupie pokazują na co ich stać).

Muzułmanie są zupełnie inni od ludzi z Zachodu, mają zupełnie inne podejście do życia, do kobiet, do wiary. Dla nich Crześcijanin jest jak pies, ateista jest istotą gorszą od psa.
Oni nie chcą pracować. Pogadaj z którymś - stawka za jaką zgodziłby się iść do pracy to 50 zł wzwyż za godzinę.

Nie powinno być coś takiego jak ośrodekj z cudzoziemcami. Przez kilka miesięcy powinni dostać miejsce w przytułku, ofertę pracy jako zamiatacz ulic i jak się nie podoba to bilet do Rosji w jedną stronę.

Czeczeni nie zgodzą się na pracę za stawkę za jaką pracują Polacy, oni nie tolerują Chrześcijan i ateistó, więc szefem dla Czeczena musiałby być Czeczen a nie Polak (a już na pewno nie Polka).

O Wszechwiedzący...
Wyobraź sobie że znam ale to i tak nieistotne, bo tylko TY masz prawo wypowiadania się o tym narodzie.

pracujacy czeczen???chcialbym zobaczyc przynajmniej jednego ktory pracuje.

kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania

Wy chyba wszyscy niczego nie rozumiecie!
Czeczeni to tacy sami ludzie jak my i tu zgoda ,ale zawsze jest to ale ,pomyślcie(wyobrażcie sobie grupkę ludzi)powiedzmy o innych poglądach ,religii itp ,zresztą malo ważne ,gdy ta grupka jest mała zazwyczaj" siedzi "cichutko ,gdy ta grupka ma "ograniczone"fundusze,muśi martwic o zapewnienie sobie "bytu"(pracować)"siedzi"cichutko ,ale gdy ta grupka jest większa ,coraz większa ma "kasę"i juz nie musi się martwić o utrzymanie rodziny ,ma dużo wolnego czasu co wtedy???
Wtedy trzeba ten wolny czas jakoś wykorzystać .................i tu pytanie jak?
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Następnie powiedzmy że ta grupka ludzi przynależy do jakiejś organizacji (o jakichś tam poglądach)i jest to na razie mala grupka to oni również będą "siedzieć"cicho i ich powiedzmy "krajanie"nawet bedą przeciwni pewnym zachowaniom tej grupki.ale jeżeli ta grupka" urośnie"zacznie domagać się więcej ,zacznie "narzucać "swoje poglądy itp ,to ci którzy do tej pory byli przeciwni ich zachowaniom(krajanie)przynajmniej ich częśc przystanie do tej grupki ,więc po9myślcie ,zastanówcie sie znamy takie grupki ,od najmłodszych lat :szkoła,wojsko,podwórko,blokowisko itd itp.

Więc trzeba sie zastanowic nad tym że czym większe skupiska takich grupek tym większe zagrożenia mogą powstawać ,ale to tylko moje zdanie,zdanie na temat "grupek"wszystkich nie tylko uchodzców,pozdrawiam ,przepraszam za pisownie!

Ha ha ha.To mój komentarz.

http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas

hi hi hi a to moj

http://www.youtube.com/watch?v=im8MT5mlfjg legalna wersja żywota (ocenzurowana

http://www.youtube.com/watch?v=o_YKD56HUIY tu druga część

aniffd vel thin_lizzy1,
marta, ty jesteś chu.. ja warta !

weż ty RASISTO, matole czochraj bobra !

zamów sobie FASZYSTO pięć piw i zamknij ryja, jeban.y fazap wcina się jak brudna - brunatna koszula w dup.ę !

http://www.youtube.com/watch?v=im8MT5mlfjg znów można zobaczyć ten film

.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org