poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Chcecie wiecej o posle Kołakowskim??

Sprawdź co robił.

Lech Kołakowski, kandydat PiS na włodarza Łomży, choć tym się nie "chwali”, był członkiem PRON, wspierającego reżim Wojciecha Jaruzelskiego.

Patriotyczny Ruch Odrodzenia Narodowego to organizacja, która została utworzona 20 lipca 1982 r.
– Organizacja ta w rzeczywistości utworzona została przez PZPR i miała na celu propagandowe wykazanie poparcia społeczeństwa dla polityki partii, a w szczególności wprowadzenia stanu wojennego – pisze w swoim wykładzie na temat działalności PRON dr Krzysztof Sychowicz, historyk i pracownik białostockiego IPN.

W prezydium PRON

W protokole z obrad III Wojewódzkiego Zjazdu PRON w Łomży (28 marca 1987 r.) Lech A. Kołakowski widnieje jako jeden z czterech wiceprzewodniczących PRON. Jego nazwisko i czytelny podpis znajduje się także na liście obecności ze wspomnianego zjazdu.

Wiemy, że tę funkcję z pewnością pełnił do 27 października 1989 r., gdy na posiedzeniu zapadła decyzja o zakończeniu działalności łomżyńskiego PRON. Jego nazwisko widnieje w protokole z posiedzenia.
Oficjalnie organizacja przestała istnieć w listopadzie 1989 r.

O przeszłości ani słowa

Poseł ani na swojej stronie internetowej, ani na stronie poselskiej nie wspomina o swojej przeszłości. Jedynie w Wikipedii możemy wyczytać, że "w czasach PRL był członkiem Unii Chrześcijańsko-Społecznej oraz Chrześcijańskiego Stowarzyszenia Społecznego”. To drugie wzięło udział w utworzeniu PRON.

Od kilkunastu dni próbowaliśmy spotkać się z posłem Kołakowskim. Nie było łatwo, bo prowadzi on aktywną kampanię wyborczą. Umówiliśmy się na minioną środę, niestety pół godziny przed spotkaniem poseł przełożył termin na czwartek. Punktualnie o godz. 13 spotkaliśmy się w jego biurze poselskim. Choć poseł wiedział o czym chcemy rozmawiać, nie odniósł się do tematu.

Lech Kołakowski stwierdził, że z uwagi na to, że wytoczył "Gazecie Współczesnej” proces w innej sprawie, nie będzie z nami rozmawiał osobiście i prosi o przesłanie pytań, co też uczyniliśmy. Do sprawy z pewnością wrócimy.

http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101119/REG20/362908611

a ja Pana posła( nie mojego posła) znam jeszcze bardziej ale o tym wkrótce żałuje ze taki człowiek jest posłem

Eva Ali-baba

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Chcecie wiecej o posle Kołakowskim??

Ja bym dopisał, ze jak był mały to napewno robił w ... pieluchy, ale śmierdząca sprawa...

antek
Dobre ;) haha

Ta cała współczesna to niech go w smoczek cmoknie.

Myślę,że większość PIS-iorów działała w podobnych organizacjach,dlatego nie chcą o tym mówić.Ekstra,że przegrali.A tak na marginesie to wstyd mi za Łomżę,że wybrała takiego posła.U nas zawsze będzie zaścianek.

ja jestem dumny, ż Łomżyńskie wybrało Kołakowskiego - była to najlepsza z możliwości

bardzo mi pasuje, że mieszkam w ciemnogrodzie

I co z tego ze byl w PRON.Wiekszosc tym naszych politykow gdzies byla za komuny.Po prostu,kazdy orze jak moze.Jakos kazdy musi sobie radzic by jakos dobrze zyc.
Mysle ze gdyby ktos z nas znalazl sie przed wyborem dostatniego zycia to nie do takich organizacji by nalezal.

alibaba bezsensowny temat.

Weź skup się na tym co teraz jest i co teraz kto robi.

Może Ci imponuję PO lub Białystok ?

Przykładowo osoba mająca 20 lat ,może cpać , pić i wogle to co najgorsze,
a w wieku 40 lat być odmienna to co robiła,

więc żyj terażniejszością kto jaki jest teraz patrz i tym się kieruj......,

bo na Kołakowskiego złego słowa nie można powiedzieć,bo dużo ma zasług dla naszego miasta i oby tak dalej.....,a przeszłość mnie innych osób nie intersuje...

alibabo, wielki szacun za Twoją ciężką pracę. Wykopałeś informacje sprzed lat, na pewno wiele wolnego czasu poświęciłeś.

Pytam tylko - DLACZEGO ?

Z psychologicznego punktu widzenia, takie rzeczy robi się z nienawiści. Idąc dalej- osoba chora z nienawiści, nie kieruje się rozumem tylko emocjami i nie jest obiektywna. Dedukując dalej- osoba, która nie jest obiektywna, nie jest wiarygodna.

A może ktoś zająłby się Twoją przeszłością?
Może wygrzebałby coś ciekawego ?

Jeśli należałeś w szkole podstawowej do harcerstwa, to jesteś już na całe życie stracony.

Precz byłymi z harcerzami i ich przestępczą działalnością !!!

Ciekawe czy będzie chciał nadal zroić porządek z Agresywnymi Pasożytami. Po tym jak Wyborcza go zaatakowała pewnie będzie się bał ruzać tego gówna, żeby znów nie stać się celem ataku tego brukowca.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org