Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Państwo policyjne |
Jestem Łomżyniakiem. Od 5 lat mieszkam w Brukseli. Urodziłem się w Łomży i wychowałem. Odwiedzam często Polskę. Akurat wpadłem na troche do Naszego Miasteczka. Spotkał mnie zaszczyt poznać osobiście funkcjonariusza Straży Wiejskiej-,, chłop raczej dojeżdża". Miałem z nim incydent na Dwornej, ale to już było wyżej. Chciałbym opisać Wam jakie czynności wykonuje Straż Miejska w Brukseli. Są to ludzie zatrudnieni przez Burmistrza dzielnicy, zwykle Ci którzy stracili prace i korzystali z zasiłków dla bezrobotnych. Wyróżniają się na ulicy, ponieważ ubrani są w zielone mundury. Ich atrybutami są: krótkofalówka, pałki, telefon i aparat. Do ich obowiązków należy: przeprowadzanie pieszych przez ulice, pilnowanie dzieci na placach zabaw, utrzymanie porządku na ulicach, reagowanie na żle zaparkowane pojazdy, przeciwdziałanie rozbojom. Natomiast Nasi funkcjonariusze czyhają, by ukarać kogoś mandatem, wożą swoje tyłki cały dzień po mieście, nie miło zwracają uwagę ludziom na ulicach. Za to my widzimy potrąconych pieszych, pijaków pod katedrą śpiących na ławkach, śmieci, radary w krzakach i nie opodal dwóch 'Kruków" w aucie, wiele nie przyzwoitych zachowań, brak pomocy przez Straż, w dodatku nadużywanie władzy, wyrządzają krzywdę ludziom, zawracają głowę błahymi problemami. Zastanówmy się, czy to na potrzebne, czy to nam sprzyja w "wolnym" państwie . Pozdrawiam. Przestepca
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Państwo policyjne |
No i?
|
|
NASTĘPNY ŁOŚ POKRZYWDZONY PRZEZ STRAŻ MIEJSKĄ - TUMANIE SAM SIĘ OKREŚLIŁEŚ PRZESTĘPCĄ I PEWNIE NIM JESTEŚ . JAK MASZ COŚ DO NICH TO PISZ SKARGĘ ALBO FILMEK NAGRAJ HIHIHIHI
|
|
Straz miejska jest potrzebna ale nie w takiej formie w jakiej wystepuje w Lomzy. U nas jest to (?) cos na ksztalt Strazy Miejskiej wg ustawy ( pelne kompetencje i uprawnienia jednak nie wykonujacy wszystkich narzuconych obowiazkow a raczej jedynie najlatwiejsze). Ja osobiscie uwazam ze powinno sie zmienic komendanta na osobe mlodsza ktora by cala straz miejska zagonila do roboty, dodatkowo Urzad miasta/prezydent powinine prowadzic faktyczny nadzor nad tym co sie dzieje i rozliczac straznikow z ich pracy. Unas tego nie ma.Jest bardzo duzo zaniedban i niedociagniec w samym funkcjonowaniu Strazy miejskiej
|
|
Nic nowego, straż miejska czy policja na zachodzie to głównie ludzie kulturalni, dobrze wyszkoleni i pomocni. Naszych służb mundurowych wolę nie komentować.
|
|
Mają miejscówki na mieście, gdzie są maszynki do pieniędzy i wszystko jest ok. przykłady: radar, ulica Dworna, skrzyżowanie z Giełczynską , pod apteką jest zakaz parkowania, przy barjerce, oznaczony linią ciągła na ulicy( tą barierkę można obwiesić znakami zakazu parkowania i napisem), ale jak tam jest kasa, stojąc dzisiaj cały dzień zarobili okolo 30 000zł Przestepca
|
|
Mają miejscówki na mieście, gdzie są maszynki do pieniędzy i wszystko jest ok. przykłady: radar, ulica Dworna, skrzyżowanie z Giełczynską , pod apteką jest zakaz parkowania, przy barjerce, oznaczony linią ciągła na ulicy( tą barierkę można obwiesić znakami zakazu parkowania i napisem), ale jak tam jest kasa, stojąc dzisiaj cały dzień zarobili okolo 30 000zł Przestepca
|
|
też uważam, że twór pod nazwą straż miejska powinien zostać usunięty, są niepotrzebni ...
|
|
kij im w ryj do rowu z nimi!!!
|
|
Przestępca ma rację
|
|
życzę ci powodzenia w sądzie;) Będzie Ci potrzebne. Nie potrzebnie chłopie żeś się uniósł i ze zwykłego legitymowania zrobił sobie sprawę sądową. No, ale może się nauczysz, że jesteś w Polsce a nie w Blegii, i że masz swoje obowiązki oprócz praw, o któe tak niby walczysz. Dobrze napisał Ci Fazzi na Twoim pierwszym poście. Zastanów się. Myślę, że rachunek sumienia i skrucha nikomu nie zaszkodziła.
|
|
Czytałem pierwszy post a to jest drugi, więc powiem krótko: jak się ma chwasta, to się go wyrywa, ewentualnie jak mówią rolnicy pomagają opryski, bo to tępi, lecz z tą Strażą Wiejską jest trochę inaczej (są pod ochroną), a jak deszcz pada to oni powiedzą że im plujesz w oczy a prawo i tak jest po ich stronie i jestem za żeby te gówno wywalić by nie płacić na nich podatków, bo tak w sumie nic konkretnego nie robią, niczym się nie zajmują (no poza siedzeniem w aucie), a tak ogólnie to jeden raz próbowałem poprosić ich o interwencję (zaparkowane auto w posesji), znalazłem numer w internecie (86 215 67 56) i okazało się że dzwoniąc do wieśniaków pod tym numerem nikt nie odbiera telefonu, więc moje pytanie brzmi: po co ta służba jest powołana, jaki do nich jest kontakt i co oni mają reprezentować w tym mieście? Myślę również, że najwyższy czas z tym skończyć i wziąść wieśniaków do łopaty, niech budują bulwary. ______________________________________ Pozdro wszystkim pozytywnie i realnie myślącym.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |