poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
firma ochrony osób i mienia

Czy istnieje w Łomży firma ochrony osób i mienia, której właściciel lub współwłaściciel nie był w przeszłości funkcjonariuszem Służby Bezpieczeństwa w PRL? Sprawdziłem 6 firm i parę nazwisk z tym związanych. Porównałem te dane z danymi dostępnymi w IPN i szok. Wszystkie nazwiska widnieją jako byli funkcjonariusze Służby Bezpieczeństwa.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: firma ochrony osób i mienia

nie ma

no i co z tego?
grunt, to aby pilnowali osób i mienia!

w całej Polsce nie ma takiej firmy ochrony osób i mienia, której właściciel lub współwłaściciel nie był w przeszłości funkcjonariuszem Służby Bezpieczeństwa w PRL.

na liście Wildstaina nie ma skąd żadnego. Podrzuć linka skąd ich wziąłeś.... chyba że zmyślasz... ;P

"na liście Wildstaina nie ma skąd żadnego" - no, nie ma. Ale lista ta to nie IPN. Listy typu Wildstaina, Maciarewicza itp. miały tylko i wyłącznie za zadanie zaciemnić rzeczywisty obraz.
Ja tylko zapytałem się, czy w Łomży istnieje firma ochrony osób i mienia, której właściciel lub współwłaściciel nie był w przeszłości związany z SB.
Otrzymałem 2 odpowiedzi, że nie ma i odpowiedź od jednego byłego esbeka, który jak myśli, że nie ma go na liście głównego współpracownika SB, to znaczy, że nie był współpracownikiem, a tym bardziej f-szem SB.
Panie IzzyRajder podaj pan swój stopień, imię i nazwisko oraz pełnioną funkcję w SB. Nie znalazłem Pana na liście "Wildstaina", a to pewnie oznacza, że pan pracował w wydziale IV.

Ja nie być eSBek. Panie "ziomex" napisał Pan że cyt:"Porównałem te dane z danymi dostępnymi w IPN i szok. Wszystkie nazwiska widnieją jako byli funkcjonariusze Służby Bezpieczeństwa." Ja tylko bym chciał wiedzieć gdzie mogę zobaczyć te dane ewentualnie skąd je wziąć. "ochrona" leży w kręgu moich zainteresowań również wiedza i TYCH panach. Pozdrawiam

każdy w temacie wie o tym i o wielu innych tematach

Nom ja tez dolacyl bym sie do prosby skad otrzymac info z checia poglebie swoja wiedze

a do czego ta firma m być do ochrony biskupa?,boisz się żeby swojego współpracownika nie poznali, na całym świecie ochroną zajmują się byli agenci i funkcjonariusze służb specjalnych.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org