poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Darmowa TV

Prawdopodobnie w Łomży już jest darmowa telewizja, ok. 20 programów. Czy to prawda a jeśli tak to jak to uruchomić.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Darmowa TV

Musisz sobie telewizor kupić.

20 programów nie mają wszystkie trzy multiplesky. W Łomży łatwo dostępne są programy Mux 2 (
TVN • TVN 7 • Polsat • TV 4 • TV Puls • Polsat Sport News • TV 6 • TV Puls 2) nadawane z podbiałostockich Krynek. Przy zastosowaniu dobrej anteny z dogodnego miejsca można też odbierać, oprócz Mux 2 także Mux 3 (
(TVP1 • TVP2 • TVP Info - do czasu uruchomienia MUX 1 na terenie całego kraju) • TVP Kultura • TVP Historia) z Olsztyna. Z okolic bliżej Białegostoku, np. z Wizny, możliwy jest odbiór bodajże wszystkich trzech multipleksów.
A więc tak naprawdę, żeby odbierać wszystko, musimy poczekać na uruchomienie nadawania cyfrowej naziemnej z naszego, lokalnego, nadajnika TV.

abelkaim

dziwny ten świat, w którym człowiekiem gardzi człowiek [nie dotyczy humanistów i racjonalistów]

jest ale 13 kanałów 20km od Łomży antena skierowana na Białystok i hula jak trzeba

jak masz 1 program na zwykłej antenie to dekoder dvbt czy tv z mpeg4 to antena na biały i gitara

Darmowa ?
Nieładnie jest okradać własne państwo i nie płacić abonamentu :-)))))

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)

Żeś ***** dojebał , a państwo to ***** święte jest ? I nikogo nie okrada ? hahaha

Pierre_Dolain ja nie mam zamiaru okradać Państwa, abonament płaci się za posiadanie czynnego telewizora a odbieranie kanałów to jest co innego.

Re: tch38

Nie wprowadzaj w błąd.
Sygnał DVBT nadawany jest wyłącznie w paśmie kanałów 21-60 (w przyszłości również do 69), czyli UHF. Jedynkę z Białego odbieramy na kanale 8 (VHF-3) i antena odbierająca ten program nie ma nic wspólnego z DVBT, której sygnał do Łomży dociera bodajże na kanale 41(UHF). Tylko antena zapewniająca dobry odbiór regionalny TVP Białystok (kanał 39 UHF) pozwoli na skuteczny odbiór któregoś multipleksu DVBT.

rudy błazen z druhem

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org