Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wypadek na skrzyżowaniu drogi 63 z 697 |
www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/section?Category=homepage&template=mobileovr To skrzyżowanie już dawno powinno być przebudowane. Tylko rozsądkowi kierowców można zawdzięczać i tak niewielką ilość zdarzeń drogowych na nim.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wypadek na skrzyżowaniu drogi 63 z 697 |
Wystepuja o wiele gorsze skrzyzowania w polsce i jakos zadko kiedy zdarzaja sie wypadki. To jest tylko pospiech kierowcow lub brawura. Ten co nie ustapil pierwszenstwa napewno drugi raz nie powtorzy tego samego bledu na tym skrzyzowaniu, a dlaczego? bo bedzie bardziej ostrozniejszy, a to mu sie przyda do konca zycia podczas jazdy.
|
|
... a jak to by było, gdyby na większości skrzyżowań obowiązywał przepis mówiący o pierwszeństwie pojazdu nadjeżdżającego z prawej strony, niezależnie od jego dalszego kierunku jazdy (większość skrzyżowań w Brukseli tak ma) ;) - to by dopiero Policja miała co robić.
|
|
Byłoby tak, jak mi przydarzyło się w niedzielę. Jadę po parkingu sklepu Kaufland. Skręcam w prawo. Z lewej mam samochód jadący na wprost. Widocznie "kierowca" uznał, że skoro jedzie prosto ma pierwszeństwo. Otrąbił mnie i miałem wrażenie, że jeszcze chce coś dodać na potwierdzenie swej głupoty, bo uchylił szybę, ale minęła mnie ta przyjemność. Swoją drogą, gdybym miał wątpliwości, że uda mi się bezboleśnie wykonać tę operację, nie ryzykowałbym. Wiedziałem, że tak właśnie się zachowa. Zasada pierwszeństwa dla nadjeżdżających z prawej mocno kuleje w naszym kraju. Opisywanym skrzyżowaniem (63 x 697) jeżdżę codziennie i uważam, że jest jednym z nielicznych, na których rozwaga i rozsądek są na pierwszym miejscu.
|
|
A słyszeliście o ty wypadku? http://vsevidno.com/news/index.php Najgorsze są chyba te w których to dzieci odnoszą rany.
|
|
Akurat na parkingu przy kauflandzie namalowane są przy wyjazdach takie trójkąciki, które oznaczają "ustąp pierwszeństwa przejazdu" także ten jadący prosto miał pierwszeństwo. pozdrawiam.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |