poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
PATRIOTYZM LOKALNY

Witam :)

Często piszecie negatywnie o Łomży , czego u NAS brakuje itp .....
Ja kochał moje miasto , ma swoje uroki ;)

Napiszcie co lubicie w ŁOMŻY i jak się Wam tutaj mieszka ;)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: PATRIOTYZM LOKALNY

Super pomysł! Popieram w 100% !!!

Wcześniej mieszkałem kilka ładnych lat i w Dużym mieście i na wsi, ale cieszę się że ostatecznie jestem w Łomży:)

Bardzo lubię widok z kilku miejsc na Piątnicę-Kalinowo. Podoba mi się jak wygląda Ratusz i odnowioną starówka z Panią która słabo przypomina naszą rodaczkę:)

Ja mieszkałam pięć lat w Warszawie i z pełną świadomością wróciłam do Łomży.

Co lubię w tym mieście? Głównie spokój, dużo zieleni i małe odległości. Czuję się jakbym wszystko miała w jednej dzielnicy - dom, pracę, przedszkole, sklepy i lasy.

Poza tym jest wszędzie blisko i na mazury i w góry.

Wiadomo, że łatwiej jest marudzić, ale to chyba zależy od osobowości i od tego czy człowiek jest zadowolony z życia. Ja jestem szczęśliwa, mam wszystko co potrzebne do radości i staram się dostrzegać to co dobre. Gdyby tak nie było to nie wróciłabym tu po studiach.

A skoro ktoś nienawidzi tego miasta to dlaczego w nim tkwi? To nie kosztuje zbyt wiele żeby zostawić "marną pracę, nudną starówkę i jedną małą galerię" :)

Łomża piękne miasto i wspaniali ludzie :-)
Ja już nie będę się rozpisywał gdzie po ile lat mieszkałem bo zaśmiecę forum w Łomży mieszkam kilka lat i nie zamierzam się wyprowadzać.
Tzn teraz mieszkam na wsi ale zawsze BLM :-)

Zapomniałem, wspieram lokalny browar i piję Łomżę Export haha :-))))

hej "dziadkowa"z bandą ..co by to było ,gdyby Ciebie w Łomży nie było ..cały patriotyzm wziął by w łeb :)

Łomżyński Klub Sportowy :)

Piszę poprawnie po polsku

Tylko Łomża ŁKS!!!

wasd wcale się Tobie nie dziwię, że kochasz Łomżyniaków;) jak tam Twoja skrzyneczka?:) hahaha

Moje miasto Łomża

http://www.youtube.com/watch?v=jlUV3PV1RvA

Głownie gdzie mieszkamy nie zależy od miłości a od okoliczności.
Można kochać Barcelonę a kibicować ŁKSowi ...

... a patriotyzm lokalny polega na tym , że pieniądze wydaję TU, czyli daję pracę TU, że pojawiam się na uroczystościach czyli żyje tym miastem lub staram się wyczuwać jego puls ( jeśli jest) .. itd....

antek brawo !!! Ja też jestem za wydawaniem kasy w naszym mieście.

Patriotyzm lokalny - umiłowanie i przywiązanie względem własnej, lokalnej ojczyzny

Hanka Bielicka - My z Łomży

http://www.youtube.com/watch?v=i-KIBDYzWKU

Miejsce zamieszkania zawsze można zmienić , to zależy od nas i od okoliczności życiowych , ale tego gdzie się urodziliśmy , skąd wywodzą się nasze korzenie nie zmienimy . Lubimy swoje rodzinne miasto ,albo nie .

Pozytywy mieszkania w mniejszym mieście ,głównie doceniają ludzie mieszkający w dużym , tu żyje się spokojniej :)

Oprócz miejsc uwiecznionych na filmiku " Moje miasto Łomża " to znaczy : ul. Farna , ul. Długa , Ratusz , Stary Rynek , Katedra , Plaża Miejska lubię jeszcze Muszlę , Górę Królowej Bony i piękny widok na Dolinę Narwi :)

@Bszczebrzeszczykiewicz;)
[nick celowo przekręciłem - w odpowiedzi;p]
Z niecierpliwością czekam na wyniki konkursu:) jak już pisałem - obowiązkowo dam znać co i jak:)

@dziadka_kalesony

Fakt: Muszla i Bona maja piękne widoki.

a utwór Hanka Bielicka - My z Łomży [1969] powinien być hymnem lokalnym:)
Zwróćcie uwagę, że ciągle aktualny:D

----------------------
Wszyscy są w stanie sprawić, żeby w pomieszczeniu stało się jaśniej - jedni jak wchodzą inni jak wychodzą.

a ja kocham swoje miasto....

Moje miasto ....
Tu się urodziłem i tu zostanę

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org