poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
radio cd

Witam. Mam pytanie, gdzie na Łomży jest dobry sklep z radiami samochodowymi. Chodzi mi o sklep, gdzie by i zakładali radia, bo mam oryginalne i lipa je wyjąć.

---------------------------------------------

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: radio cd

Po drugiej stronie 4plus jest gościu co tym się zajmuję

Nie kupuj cd
Kup na usb

Wadolek dobra rad, tylko ciekawe czy z mp4 grać będzie. Pliki w formie mp3.

Mp3 bez problemu. A co do mp4 no to już tam się dowiesz.
Ostatnio kupiłem sony na usb. Model mex-bt4700. Wszystko byłoby fajnie, usb super sprawa, dogrywasz sobie nutke, dwie do całej kolekcji i nie przewalaja się płyty po aucie, bluetooth działa ok a nawet lepiej, ale osobiście nie podoba mi się polityka sony. Bez kluczyka sobie nie posłuchasz a pokretlo oślepia w nocy.

Sony MEX-BT4700 takie właśnie radyjko zamierzam kupić.
Z opisu wygląda bardzo sensownie. Mam pytania:

1. Czy radio obsługuje transfer książki tel. tzn, czy podczas przychodzącej rozmowy na wyświetlaczu radia odczytam imię i nazwisko osoby dzwoniącej? Czy z poziomu radia można odczytać książkę tel. oraz wykonać połączenie?

2. Czy jakość rozmów przez wbudowany odbiornik jest zadowalająca?

3. Czy USB czyta pliki bez większych problemów?

Będę wdzięczny za odpowiedź.
Pozdrowienia!

Nie odczytasz książki ani tym samym nie zobaczysz kto dzwoni. Jedynie wyciszy to czego aktualnie słuchasz a wyświetlacz pokaże połączenie przychodzące. Mikrofon podczas rozmowy bardzo dobrze zbiera, mimo że jest pod panelem.
Pliki na usb odczytywane są bardzo dobrze. Nie ma z tym żadnych problemów
Dla mnie porażka zasilanie z kluczyka i to podswietlanie. Reszta ok, bez rewelacji

Wadolek, z radia biegną 3 kable prądowe,jeden pod zapłon, drugi pod minus, trzeci to plus, złącz obie masy(zapłon i minus) i podepnij pod minus w samochodzie i nie będziesz musiał używać kluczyka.

ten na przeciw 4+ to to zdzierca, lepiej do Ostrołęki podjechać

@samsing5
złącz obie masy(zapłon i minus) i podepnij pod minus w samochodzie i nie będziesz musiał używać kluczyka.

Czy Ty czytales co napisales?
Ja wiem jak podlaczyc zeby nie uzywac kluczyka. Podlacza sie wtedy w kostce "plus" staly - czerwony i ACC ze stacyjki ktory jest takze "plusem" - zolty. Do minusa nie nalzey sie odzywac

Pojawiaja sie jednak wtedy kolejne problemy, ze za kazdym razem musisz radio wlaczyc i wylaczyc. Jezeli guzik off jedynie wcisniesz na chwile radio pobiera prad przez caly czas, podswiatlanie dziala i radio jest w trybie "stand by".
Jezeli przytrzymasz dluzej wtedy zostanie wylaczone.

Radio powinno byc tak skontruowane, ze wlacza i wylacza sie ze stacyjki a jezeli chcesz posluchac na postoju masz taka mozliwosc. Tutaj wylaczasz kluczyk, radio sie wylacza, muzyka sie wylacza, rozmowa telefoniczna przez BT nagle sie urywa.

czyli mam po te radio do wawy jechać ? jak dojadę do Ostrołęki, to i do wawy już blisko :).

naprawde warto jechać do ostrołęki, osobiście zaoszczędziłem ok 300pln po odliczeniu paliwa które zalałem w O-ce bo tańsze o 10gr. Audio robiłem na Targowej

Także potwierdzę, że ten facet naprzeciwko 4+ to ceny, lekko mówiąc, ma horrendalnie wysokie.

Co do oryginalnego radia to każde musi dać się wyjąć. Poszukaj instrukcji demontażu deski lub napisz na forum, które specjalizuje się w Twoim modelu auta.

SPRZEDAM ZA NIE DROGO SUPER RADYJKO JAK NOWE PASUJE DO KAŻDEGO AUTA MA WTYKĘ NA ANTENĘ I DWA WYJŚCIA NA GŁOŚNIKI POKRĘTŁO PO LEWEJ GŁOŚNIEJ CISZEJ PO PRAWEJ WYSZUKIWANIE STACJI ŚWIATEŁKO ŻÓŁTE RADYJKO JEST NA PRAWDĘ SUPER
GORĄCO POLECAM !!!!!!!!!
REAL FOTO

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org