Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pytanie do osób robiących makijaże?? |
Ostatnio byłam na makijażu u p.Serafińskiej dlaczego juz drugi raz zawżył mi sie podkład i mojej koleżance też jaki jest tego powód?????
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pytanie do osób robiących makijaże?? |
***zważył*** się podkład?
|
|
może chodziło że się zważył he
|
|
Tak dla uściślenia pewnej niejasności gramatycznej... -> "zważyć możemy masę ciała, a kosmetyk na skórze, może co najwyżej się zwarzyć przez "rz" tak samo jak np. mleko" ;)
|
|
Odpowiedź jest prosta-widocznie podkład nie był właściwie dobrany do rodzaju Twojej cery. Każda cera jest inna i potrzebuje innego podkładu. Czy pani robiaca makijaż pytała Cię o Twoją cerę? O problemy z nią związane? Poza tym wpływ na to jak rozkłada i trzyma się podkład zależy od tego jaki krem kładzie się pod niego lub jakiej bazy używa. Dobra wizażystka umie rozpoznać cerę i wybrać odpowiedni dla niej podkład. Profesjonalne podkłady mają wszechstronne działanie i mogą być stosowane przy wielu rodzajach skóry, albowiem służą konkretnie do wizażu. Ale na tym to trzeba się już znać. A u nas w Łomży jak narazie to niewielu jest profesjonalistów w tym temacie i to że ktoś za makijaż bierze 100 zł albo więcej nie świadczy o tym, że makijaż jest zrobiony profesjonalnie. Podkład jest podstawą całego makijażu i głównie od niego zależy jak trwały on będzie. Prawda jest też taka, że taki podkład nie kosztuje 50 zł a dużo drożej. Moim zdaniem z tym problemem powinnaś udać się z reklamacją do samej wykonawczyni makijażu, tym bardziej, że z tego co piszesz to nie był to jeden raz. lotos
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |