Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Bezprzewodowy internet |
Witam! Czy ktoś wie cos o dobrym i tanim internecie Bezprzeowodowym??Jesli tak to jaki radzicie wybrac?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Bezprzewodowy internet |
Najkorzystniejsza oferta dostepu do internetu zalezy od miejsca, w ktorym chcesz ten dostep miec. Zazwyczaj bezprzewodowy internet nigdy ni jest tak niezawodny jak przykladowa neostrada. Zastanawiales sie nad promocja tele2?
|
|
zalezy gdzie mieszkasz jak okolice nowogrodzkiej sikorskiego to wiem mój mail adams2804@gmail.com
|
|
tele2 nie jest takie słodkie, bo w tej promocji trzeba mieć stacjonarny w t2, osobiscie posiadam internet radiowy w firmie netster, jest ok, awarie teraz są sporadyczne może raz na kilka m-cy.
|
|
neostrada + modem bezprzewodowy :)
|
|
router ma sens jeśli masz laptopa, przy kompie stacjonarnym nie widze żadnego sensu robienia sieci bezprzewodowej w domu
|
|
Monisia olej to, byle do piątku....
|
|
z VECTRY bezprzewodowy na ich modemie smiga bez zastrzeżeń. w całym mieszkaniu mam dobry sygnał
|
|
Czy znajdę w Łomży dostawcę netu który założy mi internet w Siemieniu Nadrzecznym ( pierwsze zabudowania za Boną). kontakt: mariu32@wp.pl
|
|
no chodzi o podlaczenie do laptopa,szukam niedrogiego i dobrego a z tego co wiem to neostrada ma dosc wysokie abonamenty,poza tym jestem bardziej zaintersewana kartami niz modemami
|
|
tommeknet o co chodzi Ci z piatkiem hehe??
|
|
Monisia, zeby podlaczyc laptop, potrzebujesz internet od dowolnego dostawcy + router bezprzewodowy. Modem jest niezbedny. wbudowany w router, lub oddzielny ( w postaci karty sieciowej, czy modemu adsl ). Aby odbierac laptopem internet nadawany drogo besprzewodowo besposrednio - bez routerow itp. Musisz znajdowac sie max kilkadziesiat metrow od nadajnika. Masz jakiegos proviedera Wland w promieniu 100 metrow? Mozesz to sprawdzic na laptopie, obserwujac sygnaly karty Wlan. Tele2 mozna podlaczyc na linii TPSA, w promocji abonamentu na 3 lata bylo to cos 33zl miesiecznie.
|
|
ok wiem o co chodzi Ci Darck,no ale uzyskam w kocu odp na moje pierwsze glkowne pytanie???
|
|
monisia przeciez kazdy sie pytal gdzie meiszkasz :/ zeby sie dowiedziec jaka firme ci wybrac. . .
|
|
Jestem z Łomzy ale jestem zainteresowana internetem w Ostrołęce
|
|
Nawiązując do tematu, to jakoś nasz Pan Prezydent Miasta nie wywiązuje się z obietnic przedwyborczych. Pamiętam w kampanii wyborczej wspominał coś o DARMOWYM bezprzewodowym internecie w Łomży. Może ktoś z Was ma jeszcze ulotkę wyborczą?
|
|
Mozesz tez zastanowic sie nad ofertami sieci komorkowych (Blueconnect etc.), ale tutaj duzo juz zalezy od miejsca korzystania - czyli sygnału ktory jest w stanie wyemitowac nadajnik. W Łomzy zbyt wielkich transferow raczej nie uzyskasz, w większości kraju są to prędkości na poziomie modemowym. Jezeli o taka mobilnosc Ci chodzi to musisz sie rozejrzec za takim rozwiazaniem. A co do stacjonarnego internetu to wystarczy zwykly router radiowy i laptop z sieciowa karta bezprzewodowa i masz radio w calym mieszkaniu.
|
|
Darck: 100m? chyba przez grube i zbrojone ściany
|
|
kotku ja wiem najlepiej to sobie załóż coś takiego jak masz w domu tu w Łomży potem porostu po trzech latach zrezygnujesz zerwiesz umowę jak wyrazie czego nic nie znajdziesz to załóż tak jak mowie hehhe kocham cię papa
|
|
Monisia wpadnij do salonu orange na al. legionów 16. Jeśli masz dobry zasięg orange to weś od nich neta, jest bdb :)
|
|
"Darck: 100m? chyba przez grube i zbrojone ściany" przeciez nie napisala, ze nie bedzie w piwnicy z internetu korzystac. Jak sie okazuje w Ostrolece :) @Monisia, jesli sie pytasz o providerow w Ostrołece, to warto zaznaczyć to na początku. Każdy mógłby ci przedstawić dobrego z Łomży, który z Ostrołęko nie ma nic wspólnego. Chyba, że zamierzasz z Ostrołęki jeździć do Łomży aby czarpać troche internetu. Ostrołęka pewnie też ma jakies forum.
|
|
Jeżeli chodzi o dostęp poprzez "komórkę" to niezbyt opłacalne jest , owszem w większych miastach lepszy większy zasięg i lepsze działanie, w Łomży niezbardzo.Najlepsze rozwiązanie to jak wyżej pisane poprostu modem z wifi lub router , dzieki któremu będziesz mógł/mogła korzystać bezprzewodowo z internetu w zasięgu swojego mieszkania/domu Polecam zajrzeć na dosyć dobre forum gdzie wszystko jasne jest opisane http://www.bez-kabli.pl
|
|
,Autor: Maarcin (---.elomza.pl) Data: 28-08-07 03:06 Jeżeli chodzi o dostęp poprzez "komórkę" to niezbyt opłacalne jest , owszem w większych miastach lepszy większy zasięg i lepsze działanie, w Łomży niezbardzo.Najlepsze rozwiązanie to jak wyżej pisane poprostu modem z wifi lub router , dzieki któremu będziesz mógł/mogła korzystać bezprzewodowo z internetu w zasięgu swojego mieszkania/domu Polecam zajrzeć na dosyć dobre forum gdzie wszystko jasne jest opisane http://www.bez-kabli.pl Odpowiedz na tę wiadomość Spis działów | Wyświetlaj drzewo | Wyloguj | Mój profil Nowszy wątek | Starszy wątek Odpowiedz na tę wiadomość Twoje imię: fanka bocianka Adres e-mail: angella115@wp.pl Temat: , Dodaj mój podpis. Odpowiedzi wysyłaj na podany e-mail. Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane
|
|
play najlepszy
|
|
>http://www.bez-kabli.pl< > http://www.bez-kabli.pl < ->http://www.bez-kabli.pl<- -> http://www.bez-kabli.pl <- jak zapisać ten adres aby był od razu podswietlony na niebiesko z mozliwoscia bezposredniego przejscia na stronę ??
|
|
|
Biznes proszę bardzo, masz powyżej. powodzenia
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |