Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Umowa zlecenie |
Witam, chciłabym zawżeć z pracodawcą umowę zlecenie, w związku z tym mam kilka pytań: 1.Skąd wziąć wzór? 2.Jakie dane trzeba w niej umieścić? 3.Czy zwalnia mnie ona ze statusu bezrobotnego? 4.Do kogo w PUP zgłosić się z tą umową?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Umowa zlecenie |
*zawrzeć
|
|
Pracodawca powinien spisać taką umowę. Dane podstawowe imię, nazwisko itp. Musisz zgłosić ją do PUP chyba tam gdzie chodzisz na podpis albo na parterze. Ewentualnie wystarczy ją przefaksować. Ta umowa zwalnia Cię ze statusu bezrobotnego więc po jej wygaśnięciu trzeba się od nowa rejestrować.
|
|
Pracodawca powinien mieć druki umowa zlecenie i tej formalności dokonać (wypełnić druk) Imię i nazwisko, datę, miejsce urodzenia, imiona rodziców, NIP, PSL (w druku zakupionym w sklepie z drukami wszystko jest uwzględnione) i adres zamieszkania bezrobotnym już nie będziesz W PUPie reszty się dowiesz, tam udzielą informacji gdzie masz się zgłosić
|
|
nie wiecie może, gdzie w sieci można znaleść taki druk?
|
|
|
Dzięki 100mario i innym, pozdrawiam!!!
|
|
bedziesz pracowal?glupi jestes czy co?Nieoplaca sie lepiej browarka sie napic.
|
|
wpm znudziło mi się niepracować i browarki pić :)
|
|
jak zawrzesz taką umowę to tracisz status bezrobotnego ale musisz sięupewnić cz będzie się liczyło do stażu pracy
|
|
umow zlecenie nie liczy się do stażu pracy . Do stażu liczy się tylko umowa o pracę .
|
|
no i jaki z tego wniosek złodziei dorabiać
|
|
do stażu pracy liczą się też lata spędzone w szkole średniej i na uczelni. np. 5lat technikum + 5lat studiów, to już masz 10lat :) jestem ... sobie
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |