poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
50% gratis to az 2 litry w cenie 1 litra.

50% gratis to az 2 litry w cenie 1 litra. Taka informacja wydnieje na kartinie soku garden. Czy waszym zdaniem jest to poprawna informacja ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: 50% gratis to az 2 litry w cenie 1 litra.

po 1 : 50 % z 1 litra to 500 ml . także jak coś powinno być 1.5l
po 2: jak na jakość soku nie zapłacił bym 5zł za 1 l (żeby był bez gratisu)
i wogóle walą w h*** jak sie patrzy.

coś jest nie tak. Przyjmując, że kupujemy 1 litr, a dostajemy gratis 50%, czyli pół litra, co daje nam łącznie 1,5 litra. To gdzie do ch.....oroby jest te 0,5 litra, które z tym 1,5 litra da nam te 2 litry???

jesli wezmiemy od dwoch litrow to jest dobrze, od jednego nie

od dwoch litrow zabierz 50%

Jesli pisza 50% gratis czyli musza dodawac do 1 litra prawda ? A nie odejmuja od 2 litrow. Moim zdaniem jest zle tylko czemu taka znana firma jak Garden pisze takie rzeczy na swoich kartonach.

czlowieku, bo robia karton dwu litrowy i masz polowe dwulitrowego gratis czyli litr czytaj 50%
to ze ci sie to nie podoba nie oznacza, ze tak ma nie byc

i to jest właśnie oszustwo, bo te 50% więcej musi być od 1 litra, a nie od 2. Od 2 byłoby 3 litry. Powinno być napisane, że to 1,5 litra w cenie 1.

to nie kupuj. pij wode z kranu

i nie kupię!

ale tak samo zrobiła PEPSI, było 0,5 litra gratis. Na butelce napisane było 2 litry. Więc myślałem, że jest 2,5. Jak dowiedziałem się prawdy wzięłem C-C.

Bo te 50% procent masz więcej soku a reszta to woda pewnie i z tąd masz 2 litry

no to mądrale niech napiszą jak powinno być??

dodam tylko ze nie może być 100% gratis bo oznaczałoby ze sok jest za darmo..

a 50 % oznacza ze nie płaci się za te pół soku co jest, tych 5 zł, a jak nie chcesz gratisa możesz go wylać :P

Straszna matematyka;) Zawiłe obliczenia tu powstają. Zastanawiam się, czy autorzy tych najciekawszych do podstawówki chodzili;) Pewnie "chodzili", bo taki jest obowiązek. Do nauki nikt nikogo zmusić nie może i tu to widać. Podpowiadam 50%=1/2=0,5=połowa;)

Czemu nie moze byc 100% gratis ? Mamy np. 1kg danego produktu za 5zł i moze widniec informacja 1kg + 100% wtedy bylo by 2kg i kosztowal by on rowniez 5zł. Nie moze tak byc ?
A co do soku Gardena wychodzi na to ze jakis głab to wymyslil a reszta głabow to zaakceptowała.

W przypadku wyżej wspomnianego soku:
100% = 1 całość= 1 opakowanie dwulitrowe
50% = 1/2 całości = pół opakowania, czyli 1 litr
i stąd "50% gratis to, aż 2 litry w cenie 1 litra"
Nie wiem jak brzmi nazwisko matematyka, który odkrył tą zależność. Jestem pewna nie miał on na nazwisko GŁĄB;)

*Nie zmienia to faktu, że producent soku odkąd pamiętam stosuje ten oklepany chwyt reklamowy i prowadzi wątpliwą promocję;)

Ale jest wyraznie napisane 50% Gratis prawda ? Czyli cos dodaja czyli licza poczatkowo od jednego litra. Zeby chodzilo o 50% Taniej. Wtedy zgodzil bym sie z Toba aaaniaaa10 wtedy bylo by tak jak napisalas.

Liczą opakowanie jako całość, czyli 100%. Pół opakowania to 50%. Jak jeszcze nie rozumiesz Zurcio to przykro mi. Może po prostu przedstaw swój punkt widzenia producentowi i od razu zaprezentuj swój autorski pomysł na reklamę i promocyjne hasło soków. Ewentualnie poproś panią w sklepie niech ci ten sok w dwa kartony rozleje, wtedy kupisz 1 sok o pojemności 1l + 100% gratis;) Szkoda klawiatury;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org