Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Znowu rondo |
i znowu stłuczka na nowym rondzie przy kauflandzie, niech ktoś się tym zajmie, włączą wkońcu sygnalizację świetlną bo ludzie się pozabijają,
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Znowu rondo |
jezdza jak debile, nie patrza na znaki to tak jest. bedąc w samochodzie nie jesteś sam.
|
|
Niech sie im włączy światło rozumu i rozsądku w głowach. Dyletanci są wszędzie , także pośród kierowców ...
|
|
tragedia........swiatel nie ma to na znaki sie patrzy.co by bylo gdyby znakow nie bylo?
|
|
roj reguła prawej dłoni ;P
|
|
ja normalnie jeżdzę jak na rondzie, jak ci z prawej przejadą to dopiero ja ruszam :) mam prawko dopiero rok i jakoś se radzę...nie wiem w czym tkwi problem
|
|
Problem tkwi w tym, że zjeżdżając z ronda znajdzie się idiota, który taktuje to jako zwykłe krzyżówki i po prostu przez nie "przeleci". W Białymstoku takie ronda to normalka, u nas bydło musi się przyzwyczaić.
|
|
no akurat dzisiaj w stłuczce brało udział auto na obcych numerach rej. więc nie generalizujcie
|
|
Jak tam reguła prawej ręki???!!! Przecież tam jak wół stoją znaki!!! Że jest to jeszcze rondo i ci którzy na nie wjezdzają muszą ustąpić pierszeństwa tym którzy na nim już są!!! Ludzie nie wydumujcie sobie jakiś reguł póki stoją tam znaki pionowe!!! Jak czytam to forum oraz jezdzac po mieście skłaniam sie postawić takie stwierdzenie że większość w tym mieście ma kupione prawo jazdy bo nie zna się na znakach a tym bardziej na przepisach.
|
|
co wy piep**? Zjezdzajac z tego ronda mam ustepowac wjezdzajacym? Zjezdzam to daje kierunek i jade na swoj zjazd. Ten kto wlacza sie na rondo najpierw ustepuje bedacym na nim.. Tak bylo od dawien dawna i tak mowia znaki. Po to sa ronda, azeby zwolnic i usprawnic ruch. Jak czytam niektore wypowiedzi to wlos sie jezy jak ludzie zdaja na prawo jazdy..
|
|
hehe ludzie myślcie trochę co robicie. raptem mala zmiana w miescie i nikt nie wie jak ma jechać? ludzie ręce mi opadają, przecież to nie pierwsze takie rondo,podobne jest np w Białymstoku i ludzie jakoś sobie radzą. A u nas? wielka tragedia... Jeśli ktoś ma prawko za jajka to ja się nie dziwię, ale jeśli ktoś zdał egzaminy sam(bez żadnych pomocy) to ja tego nie rozumiem jak można ręce rozkładać jadąc przez tak proste rondo.
|
|
Janusz kos czytaj ze zrozumieniem. ja się odniosłem do posta roj, gdzie się pyta co by bylo gdyby nie bylo znaków, wieć napisalem ze wtedy by obowiązywała reguła prawej reki.
|
|
Normalnie na rondzie, jak to ma miejsce w większości krajów na świecie, to Ci na rondzie ustępują tym na nie wjeżdzającym. Tylko u nas przed rondami stoi znak ustąp pierwszeństwa, wtedy sytuacja jest odwrotna, CI na rondzie mają pierwszeństwo. Wystarczy czytać znaki.
|
|
Korzystajac z tematu chcialbym pozdrowic Pana z rejestracja BL 164**. Jadac od Krzyza Swietego jadac w dol do ronda, skrecal w lewo byl na lewym pasie. A na samym srodku ronda wskoczyl mi przed maske na pas jadacy na wprost. :] ...
|
|
" Autor: green (---.elomza.pl) Data: 30-09-11 15:26 ja normalnie jeżdzę jak na rondzie, jak ci z prawej przejadą to dopiero ja ruszam :) mam prawko dopiero rok i jakoś se radzę...nie wiem w czym tkwi problem " heh... a to ciekawe panie green ......
|
|
Na rondzie zawsze nadjeżdżają z lewej...ponieważ ruch jest odwrotny to ruchu wskazówek zegara...po jakim rondzie jeździłeś green? :)
|
|
Nie mylcie ronda z skrzyżowaniem o ruchu okrężnym. :]
|
|
o właśnie leiszman słusszna uwaga ..... Autor: lopezx00 (---.tepsanet.com) Data: 30-09-11 16:59 ja normalnie jeżdzę jak na rondzie, jak ci z prawej przejadą to dopiero ja ruszam :) mam prawko dopiero rok i jakoś se radzę...nie wiem w czym tkwi problem " heh... a to ciekawe panie green ...... a gdzie w łomży jest takie rondo ?????? ja pierwszo słyszę heheheheee
|
|
poprawka lopezx00 pomyłka sorki ....jeszcze raz .... " Autor: green (---.elomza.pl) Data: 30-09-11 15:26 ja normalnie jeżdzę jak na rondzie, jak ci z prawej przejadą to dopiero ja ruszam :) mam prawko dopiero rok i jakoś se radzę...nie wiem w czym tkwi problem " heh... a to ciekawe panie green ...... a gdzie w łomży jest takie rondo ?????? ja pierwszo słyszę heheheheee
|
|
M@aster,ze regola prawej dloni to ja wiem.Pytalem o tych co na znaki patrza i iiiiiiii.............tylko patrza
|
|
ja jeżdżę już kilka lat i ani jednej stłuczki. A zasada na drodze jest jedna: Kobieta zawsze ma pierwszeństwo :))
|
|
Znaki, znaki, znaki patrz na znaki zwłaszcza te pionowe, a jak masz problem z jeżdżeniem to członkowie KMKM poinformują jak kasować bilet w czerwoniaku. Zasada "prawej ręki" dotyczy skrzyżowań na których niema oznaczenia pionowego ani poziomego z reguły na drogach gruntowych !
|
|
Już nie rondo , działają światła.
|
|
autochton - a wlasnie ze rondo. Stoja znaki z ruchem okreznym. Znaczy ze co. Ze rondo z sygnalizacja swietlna.? To jak wlaczyli swiatla, to powinni zabrac te znaki... ...
|
|
jak nie znasz przepisow debilu to jezdzij tylko po prostej
|
|
Jak sygnalizacja świetlna przestaje działać , obowiązują postawione znaki. Nie można ich zabrać.
|
|
autochton tu ma rację, jeżeli ktokolwiek wątpi niech przeczyta kodeks drogowy, może w ten sposób przyczyni się do jednej kolizji mniej na tym skrzyżowaniu o ruchu okrężnym ze sygnalizacją świetlną :)
|
|
Czyli jak swiatla dzialaja - jezdzimy jak na zwyklym skrzyzowaniu. Jak swiatla gasna to zostaja znaki pionowe (do ktorych sie wtedy stosujemy) Jezeli znikna tez znaki pionowe, stosujemy sie do znakow poziomych i reguly prawej dloni. ...
|
|
a jak działają światła heh się stoi długooo!
|
|
Eekstra !!! Oby więcej takich miejsc. Zamiast zabierać osłom prawo jazdy lepiej pozbawić ich samochodu. POPIERAM !!! Tak trzymać.
|
|
Autor: torro (---.elomza.pl) Data: 01-10-11 18:35 Czyli jak swiatla dzialaja - jezdzimy jak na zwyklym skrzyzowaniu. Jak swiatla gasna to zostaja znaki pionowe (do ktorych sie wtedy stosujemy) Jezeli znikna tez znaki pionowe, stosujemy sie do znakow poziomych i reguly prawej dloni. Dokładnie :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |