Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Podwyżki "PERSPEKTYWA" |
Oczywiście,że tłumaczenie trudności sprzątania położeniem terakoty jest wielką bzdurą i kto to wymyślił powinien dostać Nobla za pomysły.Oczywiście "Perspektywa"musi być najlepsz w dojeniu lokatorów.Proszę porównać ceny u innych administratorów/ja to zrobiłam/,odczytu wody-Wyzsza o ok 80% ,odczytu podzielników-o ok.50%,sprzątanie klatek o 0k.50%.Brawo Zarząd i Rada Nadzorcza.A niektórz członkowie rzdy przed ich wyborem kilka lat temu/ulRycerska i Kaszteląńska/tak nam obiecywali,że będą dbać o nasze sprawy,a teraz każda zachcianka Zarządu jest przez nich popierana-brawo panowie i pani członkini z w/w ulic.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Podwyżki "PERSPEKTYWA" |
Swoją drogą kto wymyślił te jasne płytki w klatce??? Cały czas syf, a niby jest sprzątane codziennie. Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.
|
|
w ogóle czynsze są wyższe niż w innych spółdzielniach za ten sam metraż............a sprzatanie klatek..? u nas pani tylko kałuż narobi i nic więcej...ale liczy się że mokro to znaczy ze sprzątnie było...kiedyś lokatorzy sami swoje piętra sprzątali i było czyściej
|
|
Zgadzam się z maniaxxx - jak sami lokatorzy kiedyś sprzątali to było czyściej. U nas na klatce to nawet kałuż nie ma, czyli nie zmywają, tylko pozamiatają raz na jakiś czas, a brudne plamy zostają.
|
|
A wiem z własnego doświadczenia, że gdy lokatorzy sprzataja to jest znacznie czyściej. Sami też lepiej dbaja o porządek na klatkach, w mysl powiedzenia, że każdy szanuje swoja pracę. Przykład mam w swoim bloku, gdzie sprząta pani ze spółdzielni i wiecznie jest syf, natomiast w bloku u znajomej gdzie sprzataja mieszkańcy, zawsze jest czysto i naprawdę ma sie miłe wrażenie kiedy sie do nich wchodzi. Klatki wyglądają jakby niedawno były malowane (wiem, że 9 lat temu), mieszkańcy myja nawet lamperie, u nas nikt nawet o tym nie pomysli...
|
|
Prosty wniosek-trzeba wrocić do tego co było kilkanaście lat temu,czyli do sprzątania przez lokatorów,albo wysłać nadzorujących z Perspektywy do sąsiednich sp-ni i Gosp.Komunalnej niech zobaczą jak się sprząta klatki i zastosują to u nas.
|
|
Czy gdyby mieszkancy chcieli sami sprzatac zamiast sprzataczek to czy jest szansa ze spoldzielnia na to pijdzie? Sama jestem chetna sprzatac cale pietro w swoej klatce, bo jak sprzataczka posprzata raz w miesiacu, bo na pewno nie czesciej to juz na drugi dzien jest syf!
|
|
To prawda! Na klatce syf jak w barze dla palących smierdzi pweem petów pełno za grzejnikem można szufelko wybierać, interweniowałem i nic beez zmian
|
|
Ja się zastanawiam skąd w moim bloku ta podwyżka. Jeżeli powodem jest remont klatek (położenie płytek) to ja podwyżki mieć nie powinnam - w mojej klatce remontu ani widu ani słychu!!!
|
|
U mnie też coś ucichło o remoncie klatki schodowej, więc skąd ta podwyżka? ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
Szanowni Państwo to, że jest pełno petów za grzejnikiem czy śmierdzi piwem to nie jest wina sprzątaczek, tylko lokatorów. W myśl zasady: jakby lokator nie śmiecił to nie byłoby brudno. A poza tym, jeśli są jakieś uwagi co do pracy sprzątających można zgłosić skargę do spółdzielni, (karteczka wisi na tablicy ogłoszeń w klatce). Dla ścisłości, nie jestem sprzątaczką ani pracownikiem spółdzielni, więc nie bronię pań sprzątających we własnym interesie. Mam inne doświadczenia jeśli chodzi o sprzątanie. Kiedy lokatorzy sami rzekomo sprzątali klatki, to owszem z sąsiadką obok wymieniałyśmy się co tydzień sprzątaniem, ale już inna sąsiadka z góry nie poczuwała się do tego "obowiązku" i ciągle z 3piętra leciał piach w dół = wynik niesprzątania. Konkluzja: Zacznijmy od siebie, zamiast oczerniania innych.
|
|
Nikt nie twierdzi, że panie sprzątające klatki nie wywiązują się ze swoich obowiązków, ale uzasadnianie podwyżki czynszu remontem klatki, który się nie odbył to chyba przesada?
|
|
już dajcie spokój tym paniom co sprzataja
|
|
Te wyższe opłaty to nie tylko w Perspektywie. My w ZGM od kilku lat mamy podniesiony fundusz remontowy (w moim przypadku z około 60zł na 160zł), tylko po to, żeby spółdzielnia mogła ocieplić nam blok. Ocieplanie zaczęło się jakieś 3 lata temu... zostało już niedużo do zakończenia inwestycji-cała jedna strona...ha ha. Może uda im się w przyszłym roku? Ale myślę,że znajdą się znowu jakieś problemy, które przesuną ocieplanie może o kolejny rok?! W końcu to przez kasę jest najwięcej problemów...
|
|
Spółdzielnia łomżyńska jest nie lepsza;]za 46m płacę 240 zł Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
Proszę to zgłosić do firmy sprzątającej--nie sadzę,aby nie zareagowali. Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
to,ze młodzież zachowuje się niewłaściwie na klatce,to prawda ale to wcale nie zwlania sprzątaczki do sprzątnięcia czasmi i za grzejnikiem a Zarząd do właściwej reakcji, przecież płacimy za sprzątanie.
|
|
Co chwila ,lebski?' prezez wymysli sobie jakas niewielka? podwyzke ktora w skali ilosci czlonkow spoldzielnii idzie w gruba kase,a potem funduja sobie pod koniec roku jakies nagrody finansowe z tytulu FINANSOWY ZASTRZYK ZA SKUTECZNE R......NIE SPOLDZIELCOW!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |