Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
UWAGA kanary MPK w Łomży... |
coprawda nie mozna przewidziec gdzie i kiedy kontrolerzy sie pojawia jednak pewne na 100% jest to ------------------------------------------------------------------------- ZE ZAWSZE GRASUJA PO LOMZY W KAZDY CZWARTEK !!! ------------------------------------------------------------------------- takze prawdopodobiensto wpadki tego dnia jest bardzo duze - nawet o godz 22 wynika to z tego ze jak dostaniesz mandat to w najblizszy czwartek [z regoly za tydzien] mozesz go oplacic taniej - to jest za 77zl oplaty sa jakos od godz. 15 do 17 wiec wtedy kanarow nie ma na miescie bo pilnuja kasy ;) gdy mnie zlapali - jeden z nich powiedzial: dlatego tylko w czwartek taniej - bo placisz nam a my jestesmy tu tylko w czwartek, nie tylko lomze obslugujemy heh wiec miejcie sie na bacznosci :P
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: UWAGA kanary MPK w Łomży... |
czyli morał z tego taki że w czwartek należy kasować bilety a w pozostałe dni można mieć w.y.j.ebane jajca na kasownik ? Dzięki za pomoc w znalezieniu dodatkowych oszczędności Pozdrawiam i czekam na dalsze pomysły
|
|
MPK nie kontroluje biletów tylko firma wynajęta przez MPK . Jest to firma BATEX z Warszawy. Kurczak1980
|
|
TEORETYCZNIE tak... choc kiedys kiedys widywalem kanary takze w inne dni jak mnie zlapia w jakis inny dam znac hehe ;)
|
|
kanary MPK - to znaczy kontrolerzy komunikacji miejskiej wiedziale mze jakis gamon bedzie mial z czyms problem ja kzwykle ;)
|
|
Kanary jak kanary, ale są kierowcy po mocno wieczorowej zawodówce, którzy mają dyrektorskie aspiracje. "Gdybym miał wykształcenie to JA bym był dyrektorem"-to było się pajacu uczyć.
|
|
zyzo ale o co ci chodzi??? co? kierowca cie potraktowal jak dyrektor gdy wsiadales? :D
|
|
Nie, skąd. Są po prostu młotki, ludzie i taborety jak to w życiu. Ten przykład to fakt z życia (problem tkwi tutaj w człowieku a nie w branży), mpekami na szczęscie nie jeżdżę
|
|
Na prawdę szkoda Wam 2,2 zł na bilet wydać? :) Hmmm, idąc tym tropem, może wiecie, gdzie bezkarnie można co ze sklepu zajeb.a.ć i ogólnie kogokolwiek oszukać no chociaż na 1zł - jak kraść to porządną kasę nie?
|
|
a moze to 100zl miesiecznie?
|
|
Bilety trzeba kupować, płacić podatki też trzeba. Ogólnie warto być uczciwym. Jest ciężko, ale głęboko bez bólu oddychać to miłe uczucie. Niech się duszą mędy, które przez całe swoje, ciężkie życie patrzą na boki jak kogoś wyrolować, ale i czy w końcu ręka sprawiedliwości na nich nie opada.
|
|
No tyle miesięcznie wychodzi (sam dojeżdżam do pracy), ale nadal to niczego nie zmienia 1zł czy 100zł.
|
|
Nie prawda, dwa tygodnie temu jechałem pierwszy raz od paru lat w poniedzialek i byli. Mało brakowało a w zęby by jeden odemnie dostał :) Szkoda że nie byłem z kumplami. Nie jechałem na gapę, ale jakiś ślepak przypierdolił się że nie skasowałem, a było wyraźnie skasowane. Troche kichy mu nawaliłem przy ludziach.
|
|
Tak w ramach sprostowania. Kontroler biletów nie nakłada MANDATU i nie ma prawa do legitymowania osoby. pozdrawiam.
|
|
Fazzi, pokaż mi na to przepis, który im tego zabrania? Mają prawo Cię skontrolowac i zatrzymac, jeśli nie poddasz się karze ich obowiązkiem jest wezwac patrol policji, a to dla Ciebie będzie jeszcze gorsze, także nie wiem po co się stawiac? Jedziesz na gapę i Cię złapią to płac - za głupotę trzeba płacic.
|
|
Yorker kanary nie maja zadnego prawa cie wylegitymowac, ani uzywac siły. Wiec jesli sam dobrowolnie nie wysiadziesz z autobusu i nie wezwa policji to teoretycznie moga ci nafiukac... dla tego w momencie gdy maja osobe bez biltu powinni wzywac policje... a poniewaz to wiekszy obciach to sie legitymujemy bez tego...
|
|
Ale maja prawo kazać kierowcy jechać na policję z tobą i wtedy dolicza się za zerwanie kursu i straty dla MPK :):):):):) A to kosztuje o wiele wiele więcej niż miesięczny czy mandacik :):):)
|
|
zyzo - skoro nie jeździsz MPK, to skąd wiesz jacy są kierowcy?
|
|
trzeba umieć zrobić kanara w wała
|
|
i jutro znowu czwartek!
|
|
dzięki cholera za ostezeżenie nie wiedziałem hmmmmmm...... ja *******...e i co teraz ???? i jak będzie ????
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |