wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Niebezpieczne rondo...

Ho ho ho
http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=26481

przyczyną było nieustąpienie pierszeństwa przejazdu, tylko nikt ni piszę że wprawdzie znaki pionowe mówią że trzeba ustąpić pierszeństwa wjeżdzając na to skrzyżowanie (ale są ustawione przez kogoś kto potrafi widzieć przez ściany ! np jadąc od kościoła w dół Zawadzką znak STOP stoi zasłonięty słupem)
natomiast znaki namalowane na drodze pokazują coś zupełnie innego !
jeśli mam ustąpić pierszeństwa na skrzyżowaniu to powinna być namalowana poprzeczna linia: (a tam ich nie ma)
przerywana, lub trójkąty gdy nie ma stopu i ciągła na stopie.
owszem na nietórych krzyżówkach wcale nie ma lini ale tam są !!!

jeśli znaki pionowe są tak "mądrze" ustawione, a znaki pozioma przeczą im to nie pozwoliłbym uznać mojej winy w takim przypadku
nie wiem kto tak to oznakowanie zaprojektował (a może zapomniał czegoś domalować) ale ja winę starałbym się zwalić na drogowców...

pytanie - policja tego nie widzi ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Niebezpieczne rondo...

To jest narazie bez dzialajacych swiatel... Zobaczycie co to bedzie sie dzialo jak je wlacza haha. Kolizja na kolizji. A potem przerobienie tego calego syfu ;]

...

W innych wiekszych miastach są identyczne skrzyzowania i nie ma żadnych problemów, nawet jeśli jest awaria świateł. Wiec wina chyba lezy bo stronie kierowców...

temat jest

http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=434599&t=434599

---------------------------------------------

Wystarczy głupi przykład z tym rondem żeby się przekonać że co niektórzy w naszym mieście powinni jezdzić taczką a nie samochodem bo prawko może było załatwione;)
Dla nie wiedzących przypominam jeżeli na skrzyżowaniu jest pan policjant kierujący ruchem wtedy jezdzimy według jego znaków które nam pokazuje, jeżeli takiego nie ma wtedy przestrzegamy swiateł zielonych,żółtych,czerwonych,jeżeli i ich nie ma wtedy patrzymy na pionowe znaki drogowe a na na końcu na znaki poziome które znajdują się na jezdni proste jak ... No ale jak sie kupi prawko to skąd można o ty wiedzieć.

Przerobili to rondo na skrzyżowanie dla bezpieczeństwa? Hahaha, teraz będzie jeszcze więcej kolizji...

nie wiem w czym jest problem... Poki co swiatla nie dzialaja i poruszamy sie jak na dawnym rondzie... Wjezdzajacy ustepuje poruszajacym sie na rondzie, a przy prawoskrecie zjezdzajacym i tyle. Do tego jednak trzeba wiedziec jak sie objezdza rondo wewnetrznym pasem i kiedy sie zjezdza. Niestety tego juz nasi "kierowcy" nie wiedza. Nie pojmuje jak przy takim "ruchu" mozna sie nie polapac i nie wiedziec jak jechac. Chyba trzeba wybrac sie ponownie na kurs.

Jak masz prawo jazdy to powinieneś wiedzieć, że znaki pionowe są ważniejsze od pionowych?!!!!!!!! A to są porostu tylko linie pomocnicze

sory ważniejsze od poziomych

Te rondo jest bardzo dobrze oznakowane !!!!!

TAK
ale jeśli znaki pionowe są pozasląniane prze słupy na światła to ...

mozesz ich nie zobaczyć i wtedy ...

Niedowidzącym powinni zabrać prawo jazdy albo wcale im nie dawać! Gdzie są lekarze wydający orzeczenia o tym że nie ma przeciw wskazań do prowadzenia pojazdów. Ja bardzo dobrze widzę tam znaki pionowe;)

A jak to mówią złej baletnicy to i rąbek u spódnicy...

to skrzyżowanie z ruchem okręznym zwyczajnie zostało zagmatwane i nie jest czytelne. Duża liczba stojacych znaków oraz sygnalizatorów powoduje jego nieczytelnośc i stwarza wręcz uczucie strachu wśród tych którzy nie mają doswiadczenia w kierowaniu pojazdem. Trzeba przy tym pamiętać ,że po ulicach nie jeżdzą tylko same asy więc problem z kolizjami będzie.

Uważam ,że ta przebudowa ronda jest dobitnym przykładem niekompetencji ratuszowego odpowiedzialnego za organizację ruchu na terenie miasta i to nie pierwszym przykładem. Mam nadziję ,że ktos w końcu przerwie to pasmo kompromitacji i zrobi z tym porządek . Nie będe się rozpisywał co robiła i robi policja, urząd miasta . wykonawca na remontowanych ulicach gdzie brak jest oznakowania panuje totalny bałagan który stwarza powazne zagrożenie dla bezpieczeństwa ruchu drogowego - czy ktoś w końcu zajrzy do dupy osobom odpowiedzialnym za to ? Czy będziemy czekali na pierwszy śmiertelny wypadek z tego powodu?.

Riposta

kupujacy - tam nigdzie nie jest znak zasloniety :) co Ty opowiadasz. Jezdze tamtedy kilkanascie razy dziennie. Doskonale widze znak STOP. Idz do okulisty albo oddaj prawo jazdy, bo przez takich niedowidzacych moze wydarzyc sie tragedia.

...

jak gdzieś znajdziecie, to kupcie i poczytajcie

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org