Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Rondo |
Mamy kolejny fakt iz rondo Solidarnosci jest za trudne dla niektorych (niedzielnych kierowcow). Okolo pol godz temu przejezdzalem przez to rondo. Moja uwage przykulo lezacy samochod na boku ;]. Cos mi sie wydaje ze beda zmiany na tym rondzie jak kiedys... hehe ...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Rondo |
bo ludzie jeżdżą na pamięć! a tu psikus nowa organizacja ruchu _____________________________________________________ www.lomzyniacy.pl
|
|
też przejeżdzałem i dopóki nie włączą sygnalizacji świetlnej to będą się zdarzały takie przypadki niestety, moje prztypuszczenia z innego podobnego tematu dotyczącego tego ronda się sprawdziły.
|
|
jak na razie to dalej obowiązuje ruch jak na rondzie....
|
|
Normalnie bede musial omijac to rondo zeby mi fury nie zniszczyli he ...
|
|
patrząc na linie poziome na jezdni to nie tak jak na rondzie _____________________________________________________ www.lomzyniacy.pl
|
|
to na co znaki stoją o ruchu okrężnym ?
|
|
znaki pionowe są ważniejsze niż poziome, wiec dalej jest rondo :)
|
|
to na co ludzie sie zatrzymują na rondzie? hehe ___________________________________ www.lomzyniacy.pl
|
|
bo są niedouczeni
|
|
Bo to narazie rondo Wstawia światła i się rondo skończy
|
|
a nie slyszeliście o skrzyżowaniu z sygnalizacja świetlna z ruchem okreznym? Kto wam dal prawko ludzie :-/....
|
|
a czy po takim nowoczesnym skrzyżowaniu traktorem przejedzie ? ---------------------------------------------
|
|
Marica Słyszeliśmy. I co w związku z tym?
|
|
Jajco Wadolek!!! Z twojego postu wynika ze ***** sie znasz!! I prawko powinienes oddac dla dobra innych!! Uśmiech na twarzy Miód w sercu Ołów w pięściach
|
|
ja to nie wiem jak można nie umieć jeździć po taki skrzyżowaniu z wyspą centralną ... no ale w sumie to nowość w Łomży :D w Białymstoku i w Warszawie to takie skrzyżowanie jest praktycznie co kilkaset metrów i to nie 3 pasmowe tylko 4 lub 5 ;)
|
|
jw nic nadzwyczajnego
|
|
Koziol Chodz Ci dam
|
|
Marica sie pyta czy slyszelismy o rondzie ze światlami... No to odpowiadam ze slyszelismy, ale co to ma do tematu... Uderz w stol a jakis dzieciol czy KOZIOL sie odzywa znawca tematu... To nie bedzie rondo tylko Skrzyżowanie z wyspą centralną z sygnalizacją świetlną Koziol pakuj plecak i do szkoly, bo na weksle chyba dzisiaj poszedles.. Kredek nie zapomnij...
|
|
Autor: kamil52 (---.elomza.pl) Data: 18-09-11 21:53 znaki pionowe są ważniejsze niż poziome, wiec dalej jest rondo :) _________________-- a kto ci tak powiedzial??? Tak samo sa wazne!!!!!!!!!!!!! Ja przejezdzajac tam tedy , to juz na wszelki wypadek wlaczam kierunkowskazy gdzie chce jechac:))))))))))) nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
|
No pewnie ze znaki pionowe sa wazniejsze. To po co ja sie na stopie zatrzymuje skoro niby do poziomych mam sie stosowac.? ...
|
|
Jedyny "problem" tego ronda (w sytuacji gdy sygnalizacja świetlna jest wyłączona) to kwestia czysto teoretyczna: Czy można zjechać z ronda z pasa innego niż prawy jeśli znaki na ten temat nic nie mówią (za rondem są dwa pasy) ?
|
|
"w sytuacji gdy sygnalizacja świetlna jest wyłączona" pierwszeństwo ma kierujący z prawej strony w/g zasady 'prawej ręki" chyba, że znaki pionowe interpretują inaczej.
|
|
Wadolek: Bo to narazie rondo Wstawia światła i się rondo skończy To bedzie skrzyżowanie z ruchem okreznym(rondo) z sygnalizacja swietlna wiec sie ***** znasz!! Uśmiech na twarzy Miód w sercu Ołów w pięściach
|
|
Czytałem przetarg i zamówienie jest na to co powiedziałem A palant jesteś bo zamiast coś wnieść do dyskusji to obrazasz
|
|
Chyba pale dzisiaj w gimnazjum dostałeś za brak cyrkla koziel
|
|
Do szkoły buraki. Jezdzic to trza umiec. Wygląda na to ze te wasze rondo to omijac trzeba szerokim łukiem. europejczyk
|
|
Wystarczy głupi przykład z tym rondem żeby się przekonać że co niektórzy w naszym mieście powinni jezdzić taczką a nie samochodem bo prawko może było załatwione;) Dla nie wiedzących przypominam jeżeli na skrzyżowaniu jest pan policjant kierujący ruchem wtedy jezdzimy według jego znaków które nam pokazuje, jeżeli takiego nie ma wtedy przestrzegamy swiateł zielonych,żółtych,czerwonych,jeżeli i ich nie ma wtedy patrzymy na znaki drogowe a na na końcu na znaki poziome które znajdują się na jezdni proste jak ... No ale jak sie kupi prawko to skąd można o ty wiedzieć.
|
|
Ja proponuję tym, którzy nie wiedzą, jak się jeździ na takim skrzyżowaniu pojechać do większego miasta, np. Białegostoku i popatrzeć jak tam się ruch odbywa na takim skrzyżowaniu. Ludzie tam nie mają problemów, czy światła są czy nie.
|
|
A ja proponuje tym ktorzy czuja treme dojezdzajac do tego ronda. Zeby omijali je, po prostu zwyczajnie nie jezdzili przez nie. Bo po co komus samochod skasowac. ...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |