Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zdjęcie ;-) |
Jeśli odgadniecie gdzie to zdjęcie było zrobione to czeka was nagroda.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zdjęcie ;-) |
czy to zdjecie jest robione w okolicach łomzy ? Mogą nas nienawidziec byle sie nas bali... ŁKS Łomża
|
|
Trudno powiedzieć cokolwiek.... widać jakieś wzniesienia, jakąś wodę.... teoretycznie to zdjęcie może być zrobione z przeciwległej strony Narwi. Być może po drugiej stronie "tej wody" widać Siemień? Rybno? Pniewo? Ale co po drugiej stronie Narwi robią takie betony? I gdzie? Poddaję się:)
|
|
czerwony bór?
|
|
Po początku Czartoria, po Czerwonych dachach Mazury po Rzece Łomża(?) Ale to wygląda jednak na jakiś teren wojskowy, do tego jest ogrodzony. Poniżej ciekawe szczegóły, może kogoś to naprowadzi: http://www.netfirma.pl/lomza/z1.jpg http://www.netfirma.pl/lomza/z2.jpg http://www.netfirma.pl/lomza/z3.jpg http://www.netfirma.pl/lomza/z4.jpg Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
aha na zdjęciu nr 3 jest dosyć duży dom, więc to raczej nie okolice Łomży bo tu mało kto ma takie duże domy Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
Ale Dokładniej Dokładniej ... ;-)
|
|
moze jakies wskazówki dasz?? :> Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
|
|
To ze w Polsce mozna poznac po slupach wysokiego napiecia, ale te wzgorza, samochod i czerwone dachy troche myla....
|
|
Widze że słabo wam idzie ... to daje następno teraz powiniście wiedzieć. i to na 100% Polska
|
|
jęzioro Żarnowiec , elektrownia to drugie zdjecie z korony zbiornika wodnego powyżej elektrowni. a to pierwsze zdjęcie to po drugiej stronie jęziora pozostałosci po budowie elektrowni atomowej w Żarnowcu. Dookoła jęziora biegnie droga kóramozna objechać teren wokół jęziora. Gdzie jest moja nagroda. stanisław
|
|
No to to pierwsze zdjecie to tez z Elektrowni? Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
Kuuuuurde Jak wlazłeś na górę ????, ja nie mogłem się tam dostać W tym roku byłem i od razu wiedziałem - powinienem mieć nagrode?? Niestety mam zdjecia tylko z dołe , ale okolica niesamowita - jeszcze fajniejsze są te tony żelaza - jakieś całe konstrukcje kratowe ciągnące się kilkaset metrów Pozdrowionka
|
|
Te Miejsce Jest Fazowe :D:D bym chciał teraz obejrzeć Czarnobyl :-) A nagroda to PIWO !
|
|
|
jakaś baza wojskowa a te rury tylko mniejsze od MPEC-u odchodzą moze je powiekszyłęś ? tylko od MPEC-u rur jest 2
|
|
To według mnie Akcelerator gdzie fizycy przeprowadzaja badania tak mi sie zdaje !Największy w Polsce cyklotron znajduje się w Środowiskowym Laboratorium Ciężkich Jonów w Warszawie.
|
|
ROZWIĄZANIE JEST TAKIE TO : BYŁA ELEKTROWNIA JĄDROWA W ŻARNOWCU/POMORZE Jedne i drugie zdjęcie to EJ ŻARNOWIEC tylko z innych stron ;-) poprawnej odpowiedzi napisał Autor: forpol (---.lom.vectranet.pl) WYGYRAŁ PIWO ŁOMŻA WYBOROWE W PUSZCE ;-) Więcej o EJ ŻARNOWIEC jest pod stroną : http://www.atomowe.kei.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=48&Itemid=65 Niedługo Nowe Zagadki ;-)
|
|
Heheheh... nie domyśliłbym się. Dobra to kto daje następne zdjęcie do zgadnięcia?? Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
[image]http://lomza.friko.pl/obiekty/03.jpg[/image] Kto dokładnie powie co to i gdzie to tudzież nagroda.
|
|
Oooo.... nie wyszło. No to odwołuję konkurs:) P.S. Co należy zrobić aby wyświetliło się zdjęcie na forum?
|
|
(img)adresobrazka(/img) przy czym zamien () na [] :)
|
|
|
|
Kto odgadnie te dwa zdjęcia ?? ;-)
|
|
drugie bocznica kolejowa do dawnych zakładów bawełnianych w łomzy stanisław
|
|
Zdjęcie pierwsze to ruiny bunkra przy szosie Chojny - Nowogród.
|
|
Zdiecie drugie było robione przy Bawełnie a dokladniej przy ulicy poznańskiej przy wiadukcje to zdiecje jest robione jakby to powiedzieć to po lewej stronie od strony bawełny na wiadukcje za Łomzyczką !
|
|
Ptysiu Wygrałeś nagrode ;-) bo te pierwsze zdjęcie to sura (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) chciała umieścić ale jej nie wyszło hehe ;-)
|
|
Śledczy, przecież to forpol pierwszy odgadł 2-gie zdjęcie. To samo miejsce tylko inaczej nazwane. Autor: forpol (---.lom.vectranet.pl) Data: 30-10-05 11:44 drugie bocznica kolejowa do dawnych zakładów bawełnianych w łomzy stanisław
|
|
Maciek ale ja podalem dokładniej !
|
|
maciek wiedziałeś co to jest na zdjęciu czy przeczytałeś na stronie?;)
|
|
O tych dwóch ostatnich to wiedziałem, ale pierwsze z Żarnowca to niestety nie. Często jeźdi się objazdami za Gazownią, żeby tej bocznicy nie poznać. Pozdrowienia.
|
|
Jaką nazwę nosiła ulica widoczna na zdjęciu po II wojnie światowej? Starsi wiekiem forumowicze powinni wiedzieć. Pozdrowienia.
|
|
Dworna
|
|
ulica 22 lipca kawiarnia chyba stokrotka stanisław
|
|
Tak to co widać, zgadza się, ale jak nazywała się przed nazwą 22 Lipca. Może źle się wyraziłem, ale chodzi mnie o lata zaraz po II wojnie światowej. Pozdrowienia
|
|
Ulica dworna Maćku :D
|
|
Ptysiu pomyłka. Przeczytaj dokładnie moje pytanie. Dworna to jest teraz. Pozdrowienia.
|
|
A to co to jest :
|
|
zwirownia Rydzewo stanisław
|
|
A gdzie fotka ?
|
|
|
|
Ktoś wie?
|
|
Sura to są bunkry jak w strone miastkowa sie jedzie a nawet chyba za miastkowem :P
|
|
Sam jesteś bunkier:)
|
|
to jest bunkier w okolicy Nowogrodu ;)
|
|
Kiler, za tą odpowiedź możesz ewentualnie otrzymać "Łomżę" małą, mocną, którą wypijemy na pół. To wszystko się stanie jeżeli nikt nie udzieli pełniejszej odpowiedzi:)
|
|
Drodzy Forumowicze czekam na odpowiedź na temat powojennej nazwy ul. Dwornej. Dla ułatwienia podam, że były patron tej ulicy jest dobrze znany na całym świecie. Pozdrowienia.
|
|
Józefa Pilsudzkiego
|
|
Maćku. On nie jest znany, tylko był. Pomarło mu się (na szczęście).
|
|
Zdawało mnie się że napisałem "był", bo wiadomo że nie żyje. Moja wina . Bardzo przepraszam. Ptysiu Ty myślisz, że ktoś by dał po wojnie nazwę ulicy im. Józefa Piłsudskiego. Jesteś blisko. Pozdrowienia.
|
|
sura: Twoja fotka to bunkier zaraz za Dębnikami prawie że na skraju lasu w ktorych mozna znalezc jeszcze kilka ciekawych bunkrow
|
|
Maciek a może to jest ulica Długa lub Mariana Buczka
|
|
Ptysiu patrzę, że Ty tylko jesteś zainteresowany nazwą powojenną dzisiejszej Dwornej. Podpowiem Tobie, że na imię miał tak samo jak Piłsudski i był "wielkim przyjacielem Polski".
|
|
Ptysiu, nie wymawiaj głośno tego nazwiska (Wissarionowicz), bo jest wigilia święta zmarłych i jeszcze ta qrwa wstanie z mauzoleum i powie: o ssso chodzi, gdzie Nadieżda?? :)))
|
|
ulica miała nazwę Józefa Stalina.
|
|
Józefa Lewina, Józefa Mioduszewskiego ??
|
|
Bo taką nazwę Dworna miała faktycznie, tak jak Katowice nazywały się Stalinogrodem. Pozdrowienia.
|
|
Pontifex Mal: To nie jest to co napisałeś.
|
|
No to dobrze powiedziałem że Stalina ;-) prosze o nagrode ;p
|
|
Sura. Jeżeli coś nie tak to popraw mnie. http://www.polska.pl/aktualnosci/kalendarz/kalendarium/article.htm?id=35322
|
|
Maciek a moze byla to ulica Witosa ?
|
|
Autor: ptysiu91 (---.lomza.rtb161c.4lan.pl) Data: 29-10-05 22:23 To według mnie Akcelerator gdzie fizycy przeprowadzaja badania tak mi sie zdaje !Największy w Polsce cyklotron znajduje się w Środowiskowym Laboratorium Ciężkich Jonów w Warszawie. BES SĘSU... pszeciesz ty sam jak ten cienszki jon
|
|
A teraz rozgrywka słowna: jasiu śmietana kontra ptysiu_cienszki_jon_91 :D :D
|
|
maciek Ale ja to pisałem w związku ze zdjęciem schronu. Do tematu wujka Josepha się nie wtrącam:)
|
|
Sura: w Nowogrodzie za cmentarzem prosto i w prawo(najprawdopodobniej, bo dawno tam nie byłem). okolo kilometra drogą, a pozniej 100 metrów w las, na prawo. co wygrałem ??? Jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu z butów smierdzi
|
|
Sura, byłem pewien, na 100% że to schron przy szosie Chojny-Nowogród. W oddali widać wieże kościoła i obok chyba dach szkoły w Nowogrodzie. W takim razie gdzie jest robione to zdjęcie. Pozdrowienia.
|
|
Maciek: 1. Co do pierwszego zdjęcia masz rację. 2. Kto wie co jest na drugim?:)
|
|
na tym 2 zdjciu to przypadkiem nie jest robione w Gdansku, w tym parku obok Westerplatte? sura napisał(a): > Maciek: > 1. Co do pierwszego zdjęcia masz rację. > 2. Kto wie co jest na drugim?:) Jestem zmienna jak pogoda, czasem zbyt pewna siebie, ale przeciez to nie powód, aby dzisiaj zmienic siebie!!!!
|
|
Drugie zdjęcie pochodzi też z okolic Nowogrodu.
|
|
sura: pisałem to kilka postów wczesniej gdzie moja nagroda??? :) Jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu z butów smierdzi
|
|
Hehe;) Ale ja chciałem dokładniejszy opis. Jak napiszesz "co to" poza tym, że schron obok Nowogrodu to będzie butelka mocnej Łomży.
|
|
|
Upssssss....... to nie tz...... to ja pisałem z kompa od tz:))))))) Zapomniałem się przelogować:))))
|
|
CIEKAWE ... ...:::ŁKS-ŁOMŻA:::...
|
|
Co jest na tym zdjęciu?
|
|
A gdzie to wogóle jest w Łomży chociarz ? bo takich alejek to może być po h..
|
|
Widać jaki z Ciebie Łomżyniak, Łomżanin. Pewnie że w Łomży. Pozdrowienia.
|
|
to jest Park ?? ten przy Legionów [ oj chyba tak :-P ] bądź małotrafna odpowiedź Las Jednoczewski :-P
|
|
Zgadza się, wtedy to nazywał się Park Ludowy Fragment Parku Ludowego Zima 1958 r.
|
|
o kurde nie źle wtedy nasypało śniegu :P hehe to ten park obok Drzewnej :P
|
|
To jest dużo śniegu wg Ciebie ??!. Toś mało widział bratku...
|
|
A co jest na tym zdjęciu?:)
|
|
zachod słońca i skoda :D
|
|
porshe :D ?
|
|
porsche dla ubogich:)
|
|
Co to za zdjęcie?
|
|
Szkoła ale czy to w Łomży ?
|
|
Tak w Łomży, ale przedwojennej. Pozdrowienia.
|
|
Maciek skąd masz takie fajne zdjecia łomży podaj stronkę gg 9066285
|
|
Maciek to jak nazywałą się tamta ulica 22 lipca podaj nazwe bo nokt niezgdał
|
|
Jest to fronton łomżyńskiego stadionu przy ul. Zjazd (przed II wojną światową). Pozdrowienia.
|
|
aaaaaaaaaaaaaaa
|
|
bbbbbbbbbbbbbbb
|