Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Uniqa |
Szukam informacji na temat wypłacalności tego towarzystwa ubezpieczeniowego. Jak długo czeka się na oględziny rzeczoznawcy? Jeśli ktoś ma takie informacje proszę o wypowiedz.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Uniqa |
jak to mówią : Uniqua płacenia :P
|
|
musisz sie uzbroic w cierpliwosc i ...stalowe nerwy
|
|
gówno prawda, niedawno miałem zdarzenie z OC sprawcy, rzeczoznawca był w ciągu 4-5dni, a kasę wypłacają do 30dni od momentu zgłoszenia szkody, w moim przypadku było to równe 21dni, jeśli chodzi o samą wycenę również nie miałem zastrzeżeń, także nie wiem skąd Wasze opinie
|
|
Firma rzetelna ja dobrze wspominam.
|
|
tragedia. zaniżają wyceny i trzeba się z nimi ciągać kuła
|
|
wiem co pisze ...miałem z nimi przejscia,fakt wypłacili po 3miesiacach w dwóch transzach...ile nerwów mi odebrali ...
|
|
Opinie podzielone. Zobaczę jak to będzie w moim przypadku. Dziękuję za wypowiedzi:)
|
|
Jezeli komuś konczy sie ubezpieczenie w Unice polecam porozgladac sie w innych firmach np.PZU. W naszym przypadku wyszlo 1100zl roznicy w oc i ac wiec mysle ze sporo...
|
|
W PZU gdy poszłam zgłosić szkodę, pan likwidator wyjął białą kartkę i kazał opisać w jaki sposób wyobrażam sobie likwidację tej szkody. Wypadek miał miejsce na drodze Kolno-Pisz a samochód został odcholowany do Forda w Ostrołęce (asisstance) Innym razem przyszłam zgłosić szkodę pół godziny przed zamknięciem oddziału i Pani poinformowała mnie, że raczej w dniu dzisiejszym nie zdąży przyjąć zgłoszenia. Kwestia podania mi formularzy do wypełnienia. W tym czasie przy innym biurku siedział likwidator i grał w grę na komputerze (obraz z monitora odbijał się w oknie)
|
|
W Unice mam ubezpieczony samochód i mieszkanie. Nigdy nie było problemów ze zgłoszeniem (online) i z szybką likwidacją szkody. Przy zarysowaniu samochodu likwidator poprosił o wysłanie zdjęć na e-mail i zwrot nastąpił w ciągu tygodnia.
|
|
My rowniez mielismy wszystko ubezpieczone w Unice,jednak roznica w cenie robi swoje,a z tego co mi wiadomo w PZU problemu z odszkodowaniami nie ma,moze poprostu trafiles na niekompetentnych pracownikow.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |