Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kompetencja Poczty Polskiej |
Na samą myśl o tej kobiecie szlak mnie trafia. Chodzi mi o pocztą głównę tj. przy Rondzie Solidarności. Ludzie - omijajcie środkowe okienko, chociaż nie zawsze jest to możliwe. Siedzi tam taka kobieta od niedawna chyba, bo jej nigdy wcześniej nie widziałem, i ona dwa razy z rzędu pyta mnie, co jest w tej kopercie i zastanawia się, czy może ją wysłać poleconym, czy nie :/ Trwa to nawet do 5 minut, bo trzeba się przejść na górę i zapytać kogoś, kto wie. Ale to nie wszystko. Jak przyjdzie co do czego, to zaczyna szukać odpowiednich znaczków i tak nie wie których szukać :/ Nigdy wczesniej na żadnej poczcie tak mi sie nie zdarzyło, żeby kobietę, która mnie obsługuje interesowało, co jest zawartością przesyłki. Szczyt hamstwa i głupoty w jednym. Uważajcie !!! ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kompetencja Poczty Polskiej |
No juz tak bywa nienazekaj aż tak , ale dobrze ze poinformowaleś nas :)
|
|
1. narzekać (a nie nażekać) 2. nie przesadzam ani trochę 3. nie ma za co 4. czemu to musiałeś Ty napisać :/ ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
A poczta główna nie jest przypadkiem przy Placu Pocztowym przy najstarszym łomżyńskim rondzie...? _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
bes sęsu,pszeciesz nie karzdy jest zara taki oblatany i wogle
|
|
jak sie w takiej instytucji chce pracowac trzeba jakies szkolenie przejsc a i jakis dyplom by sie przydal przynajmniej z maturo popieram nagane dla poczty
|
|
Przy tobie, Jasiu śmietana, wypowiedzi Ptysia to szczyt intelektu i wogle.
|
|
tez sie wypowiem bo temat ciekawy :) mieszkam na ks janusza i poczta głowna znajduje sie na mojej ulicy a nie na rondzie to w ramach poprawki :) dosc czesto zdarza mi sie wysylacz rzeczy poczta polska ale "moja" poczte omijam z daleka !!! po pierwsze panie w okienkach nie sa zbyt miłe po drugie jak makmarc zauwazył dopytuja sie co jest w srodku !! w takich sytuacjach trzeba mowic ze jest papier !! (jakies papierowe opakowanie karton wtedy nie robia problemu !! macaja macaja ... i niech se macaja nie maja prawa zajrzec !! panie trzymaja sie zasady ze listem poleconym wysyłac mozna listy papiery itp. nie mozna wysyłac rzeczy wartosciowych ale my zwykli obywatele musimy kombinowac !! ja osobiscie polecam oddział pocztowy na rycerskiej panie sa bardzo miłę i nie zadaja zbednych pytan :) pozdrawiam
|
|
Otrzymuję sporo przesyłek z przeróżnistymi rzeczami jako listy polecone i nie ma problemu. Tylko w Łomży kombinują jak koń pod górę i wypytują , a co tam jest? Może ktoś powie jak mówią przepisy regulujące te sprawy.
|
|
Widzisz Kefas ... ręce opadają. Tak w ramach poprawki panie makmarc i zurek przede wszystkim to poczta główna jest była i będzie przy placu pocztowym. Jak jeszcze Książe Janusz się nie urodził a w miejscu waszych bloków krowy chodziły to poczta główna już się mieściła na Placu Pocztowym (przed II wojną światową i wcześniej). Na Ks. Janusza to jest tylko dzielnicowa namiastka poczty. Reszta: no coments - całkowity brak profesjonalizmu. p/s mam nadzieję Jasiu Śmietana, że nie jesteś tym idiotą, który na większości witryn chciałby błyszczeć swoimi prymitywnymi próbami podpuszczenia jeszcze większych prymitywów !
|
|
Tak wiem pomyliło mi się, sorki ale mimo wszystko reszta się zgadza :] ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Poczty nie są "gówne i mniej gówne" tylko mają swoją numerację. Przy pl.Pocztowym jest poczta nr 1. Ciekawostka: w Łomży nie ma obecnie urzędu nr 2, bo te zawsze są przy dworcach kolejowych :))) i kiedyś była tam taka ekspozytura. A co do meritum czyli kompetencji, to chciałem Wam przypomnieć o "przesyłkach z białym proszkiem", które narobiły nie tak dawno sporo zamieszania na różnych pocztach, także u nas.
|
|
Być może jako taka poczta główna w Łomży faktycznie nie istnieje, ale w świadomości łomżyniaków zawsze nią będzie ta przy Pl. Pocztowym, prawdopodobnie dlatego, że jest najstarsza w mieście. Stąd też nie dziwię się peterowi, że wziął ją za główną, bo ja też ją za takową mam. A co do Poczty, to jedna baba w okienku to jeszcze nie cała Poczta Polska. Ale sądzę, że można poprosić o porządniejszą obsługę, ew. udać się do naczelnika z informacją, że poczta to nie służby specjalne i g... ją obchodzi, co jest w przesyłce. Chociaż może być tak, że pani chce tylko otrzymać informację, czy w przesyłce nie ma czegoś, czego nie wolno wg jakiegoś pocztowego regulaminu przesyłać zwykłą przesyłką. makmarc: a skoro już kogoś poprawiasz, konkretnie ptysia, to zauważ, że i sam walisz byli: "HAMSTWO"... ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
"walisz byki" miało być... ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
To przeczytaj moje inne posty i zobacz czy w każdym z nich "walę" tyle, co Ptysiu, a taki pojedynczy to każdemu może się zdarzyć !!! ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
chyba mialam "przyjemnosc" rafic na te pania... dosc namolnie dopytywala sie co jest w kopercie. Odpowiedz "list" jakos jej nie zadowolila. Wsciekla sie i wmawiala mi, ze MUSZE jej powiedziec co wysylam. Udzielilam jej odpowiedzi, ze MUSZE to ja jej zaplacic za wysylke i tyle. Dziwna osoba. Tak czy siak popieram poczte na rycerskiej, tak jak juz ktos wspomnial. Panie bardzo mile i "ludzkie".
|
|
Zgadzam się co do opinii dla pań z Rycerskiej, szybko i miło. Tylko że w drodze na zajęcia mam bliżej pocztę przy Placu Pocztowym, następnym razem chyba nie będę wobec niej taki miły :] ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |