wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Żłobek w Łomży?!?!?

Witam!

Chciałam dowiedzieć się czy może ktoś z Was wie czy w Łomży jest jakiś żłobek? Od jakiego wieku tam przyjmują dzieciaczki oraz gdzie ewentualnie się znajduje? Będę wdzięczna za pomoc :-)

magia_2

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Żłobek w Łomży?!?!?

są grupy żłobkowe w dwóch przedszkolach, dziecko musi mieć skończone 9 m-cy, nie pamiętam które to przedszkola ale jak nikt Ci nie napisze to podam je popołudniu.

przedszkole nr4 ma grupę żłobkową. ul. spółdzielcza

pzredszkole "Maly Atrysta" ale nie wiem na jakiej ulicy obok starego szpitala a wlasciwie za starym spzitalem mam nadzije ze pomoglem :)

Tak , są dwa przedszkola w których jest grupa żłobkowa. Jedno jest na Spółdzielczej to przedszkole nr 4 , które polecam a drugie jest gdzieś na Bawełnie ale dokładnie nie wiem gdzie. Moja mała poszła do złobka jak miała 1,5 roku. Generalnie jest taka zasada ze dziecko musi juz umiec chodzić. Z tego co wiem na Spółdzielczej nie ma już miejsc. Juz w marcu nie było. Mozna sie wpisać na liste rezerwową.

Na Bawełnie jest obok ZDZ. Jest to ul. Wojska Polskiego 161 bodajże

Mały Artysta na Wojska Polskiego. Skręca się w uliczke za apteką, trzeba troszke podjechać za pierwsze bloki. Fajne przedszkole i przyjmują malutkie dzieci, nawet przed rokiem

Dzieki... Qurde myslalam, ze jak teraz sie zorientuje to jeszcze "zalapie sie" z dzidzia do zlobka, ale najwyrazniej musze sie sprezac... moze gdzies jeszcze jest mozliwosc przyjecia dzidzi do zlobka, ale musze pochodzic.W kazdym razie dziekuje za pomoc. Moze jednak jakims cudem uda sie "zalapac"... :-(

magia_2

??

Coz niestety "stoje w miejscu"... Mam pytanie jak wczesnie musieliscie rozpoczac starania o to by dziecko zapisac do zlobka... Dlugo sie czeka na miejsce? I jesli wiecie od czego (procz limitu miejsc i byc moze znajomosci jak powiedziala moja znajoma) zalezy to czy dziecko dostanie sie do zlobka...? Rozumiem, ze tak jak ktos napisal wczesniej dziecko musi chodzic, ale czy cos jeszcze brane jest pod uwage ???

magia_2

Czy wiecie ile teraz kosztuje żłóbek mały Artysta i Wesołe Słoneczko i w jakim wieku można zapisać tam dzieciątko?

Grupa żłobkowa jest w przedszkolu nr 1 na Wyzwolenia. Rewelacyjna opieka i bardzo miłe panie. Mój synek chodził i nie mógł się z grupą rozstać a szczególnie z jedną z pań. Naprawdę polecam.

A w jakim wieku można zapisać dziecko do żłobka?

Naszego synka zapisaliśmy, jak miał skończone 2 latka, ale są dzieci, które mają niewiele ponad rok. Dziecko chyba powinno samo chodzić.
Co do opłaty, to w zeszłym roku szk. płaciliśmy ok. 200 zł, w zależnosci ile było dni wolnych. Dotyczy to przedszkola nr 1.

Najlepiej jak już w lutym zaczniesz interesować się żłobkiem. Nie wiem czy są brane pod uwagę jakieś kryteria. A opłata to jakieś 200 zł i raz w roku komitet.
Powodzenia

zapisy na nowy ok w przedszkolach są od marca, pierwszeństwo mają dzieci które już chodzą do danego przedszkola. Możesz spróbować w sloneczku za polo, llub na społdzielczej, nawet jak nie ma miejsc w tej chwili to może wpisza cię na lię ezerwową. Pamietam że kiedyś mój syn był chyba 3 na liście i 4 września do mnie zadzwonili że mają miejsca. Co do kosztów to żlobek jest driższy od przedszkola. Nie wiem jak jest gdzie indziej ale w sloneczku w ubiegłym roku bylo 260zł, a i nie ma żadnych komitetów;-)

oj popieram Endii w 100% w zyciu nie spotkałam takich pań jak w żłobku na Wyzwolenia, po prostu SZOk! Cudowne, ciepłe,sama sie poryczałam na koniec roku, tak bardzo pokochały moje dziecko!!!!Jak dla mnie-najlepszy żłobek w Łomży ( tj grupa żłobkowa)

To macie szczeście z miłymi paniami ze żłobka, osiem lat temu zdyszana wpadałam do żłobka na Spółdzielczej o godzinie 15:15 a panie wychowawczynie wręczały mi moje dziecko kompletnie ubrane, spocone i wskazując zegarek oznajmiały: "jest pani ostatnia, prosze na przyszłość przychodzić wczesniej po dziecko...".

No mam nadzieję, że tam zaszły zmiany...

DUże szanse na przyjęcia do złobków są teraz, w pierwszym tygodniu września. Wtedy to następuje rotacja w obsadzaniu grup żłobkowych. rodzice często zabierają płączące dzieci, często przenoszą i są wolne miejsca. Najlepiej przejść się lub zadzwonić do interesującego nas przedszkola.

a jakie są Wasze opinie nt. żlobka prowadzonego przez zakonnice na Radzieckiej?? Jaki koszt i od kiedy trzeba zapisywać dziecko?

WIE KTOS??

Hej ja właśnie zapisałam dziecko do żłobka na wyzwolenia pierwsze wrażenie mam dobre więc myślę że będzie ok . Co do ceny to ok 200 zł a miejsca są tylko trzeba umieć dobrze gadać.

Na Bawełnie są wolne miejsca. Na jedną Panią przypada 3 dzieci.

jeśli chodzi o żlobek to moje dziecko chodziło i do małego artysty i do przsdszkola nr 1, polecam to drugie rewelacyjna opieka.

A jaka cena na bawełnie i w jakich godzinach czynne?

Na radzieckiej niestety już nie przyjmuja dzieci ponizej 3 latek. Nie maja miejsca i warunków - a szkoda:( siostry moją bardzo dobre podejscie do dzieci:) pozdrawiam

gdzie na dzień dzisiejszy jest żłobek /przedszkole z oddziałem zlobkowym w łomży? dziekuję

żłobek jest w przedszkolu mały artysta na wojska polskiego i w wesołym słoneczku na spółdzielczej, w tych dwóch placówkach wiem że na pewno, nie wiem czy gdzieś jeszcze jest

Z tego, co widać to nic się przez te 3 lata nie zmieniło w kwestii żłobków, nadal są te same, co były :)
No może dotarł ten w prywatnym przedszkolu :)

cena za żłobek w Małym Artyście 350 zł za przedszkole<grupy starsze> 300zł

"Mimo świata który,
kocha i rani nas dzień w dzień,
gdzieś na szczycie góry,
wszyscy razem spotkamy się."

Zanim zapiszesz dziecko do żłobka/przedszkola sprawdź ile dzieci jest już na liście.
W Małym Artyście przyjmują nawet do 40! Więc zastanów się jaką opiekę miałby tam Twoje dziecko.

podzwoniłam po łomzyńskich przedszkolach.. i okazuje się że w małym artyscie jest grupa złobkowa-od 6 m-ca, w przedszkolu nr 8-od roku, a w wewołym słoneczku na spółdzielczej nie ma gr złobkowej.

co więcej-na nastepny rok ma powstac (podobno) w łomży miejski żłobek z prawdziwego zdarzenia-wiecie coś na ten temat?tak mi powiedziała pani z małego artysty.

Sun, w małym artyście opłata za przedszkole wynosi 260 złotych i 270 złotych w grupie żłobkowej, nie wiem skąd wzięłas te sumy 350 i 300

Grupa żłobkowa jest na spółdzielczej lecz nie w wesołym słoneczku a w przedszkolu nr 4 naprzeciwko parkingu. Miejsc brak.

roksana chyba te 260-270 rok lub 2 lata temu było

to teraz coś Ci jeszcze napisze żłobek kosztuje 400zł a przedszkole 350 wiem ile mam zapłacic za swoje dziecko bo dziś właśnie taka informacje otrzymałam od Pan dyrektor więc Ty mi nie gadaj głupot- jak nie wierzysz to zadzwoń sie spytaj!

"Mimo świata który,
gdzieś na szczycie góry,

Jutro każdy z nas pozna cenę.

Mój syn będzie chodził teraz 2 rok do żłobka na Wyzwolenia. Jestem bardzo zadowolony.

Cena bedzie zaporowa? Zobaqczymy. A co do miejsc w przedszkolach SPOKOJNIE, zapobiegliwi rodzice zapisują dzieci do kilku na raz, a potem rezygnują i miejsca się zwalniają. Tym, którzy się nie załapali, radzę przejśc się po przedszkolach np.pod koniec przyszłego tygodnia. A żłobek polecam w przedszkolu nr 8 przy WSA na bawełnie.

ja za sierpień płaciłam 270 złotych, może teraz cena poszła do góry, nie wiem nie pytałam jeszcze. ale na stronie przedszkola nadal widnieją stawki o których pisałam wcześniej: http://www.malyartysta.lomza.pl/oferta.html

Czy ktos sie orientuje gdzie w Lomzy jest zlobek poza Malym artysta, ktory przyjmie dziecko ponizej 1 roku zycia jeszcze niechodzace? Nie ukrywam ze wolalabym aby to bylo przedszkole nieprywatne, ale jesli nie ma to prosilabym tez o namiary na te prywatne.

żłobek jest na wyzwolenia, i w przedszkolu nr 4 i chyba na wojska polskiego ale jest warunek dziecko musi juz samo chodzić

polecam żłobek na ul. Wyzwolenia, jest to przedszkole publiczne a więc opaty są mniejsze niż w przedszkolch niepublicznych takich jak np. Mały Artysta

Długo czeka się na miejsce dla dziecka? Czy są określone mies. przyjęcia dziecka jak w czasie naboru do przedszkola?
Wogóle w Łomży jest jakiś prywatny żłobek gdyby w państwowym nie było miejsca?

zapisy beda dla dzieciaczkow ktore juz chodza do przedszkola w marcu a dla tych dzieci ktore ida pierwszy raz to od 2 do 16 kwietnia trzeba przez internet dziecko zapisac i do przedszkola cos tam zaniesc jezeli sie nie wie w jaki sposob wystarczy podejsc do przedszola i tam wszystko zrobia. Pierwszenstwo maja dzieci ktore sa wychowywane przez jedego rodzica potem rodzicow pracujacych itp ja w tamtym roku zapisalam swoje dziecko i nie dostalo sie z tego wzgledu ze nie pracowałam nigdzie również mozna zapisac na liste rezerwową dziecko jeżeli sie nie dostanie. pozdrawiam

wychodzi na to, ze tylko Maly Artysta jest zlobkiem prywatnym...niedobrze...

sama mam w planach poslac dziecko do zlobka i tez jeszcze nie chodzi...i wyglada na to, ze trzeba bedzie te 400zl wydusic, a w miedzy czasie zapisac do panstwowego

proszę mi powiedzieć czy oddział żłobkowy jest tylko w przedszkolu nr 4 przy ul.spółdzielczej i w przedszkolu nr 1 przy ul.wyzwolenia?? (no i w małym artyscie?) dziękuję

Nie piszcie bzdur jak nie macie pojęc w Małym Artyście w żadnej grupie nie ma 40 osób a tym bardziej na żłobku mój syn tam uczęszcz i w grupie jest 15-20 osób. Przedszkole jest świetne i super wychowawczynie. Polecam

editka jeszcze jest na bawelnie kolo ZDZ grupa zlobkowa przedszkole nr 8 jak sie nie myle

Jednolite kryteria naboru na rok szkolny 2012/2013 (usystematyzowane hierarchicznie; dziecko spełniające kolejno niżej wymienione kryteria zostanie przyjęte do przedszkola
w pierwszej kolejności):
Kryteria główne (1 – 4) – zgodne ustawą o systemie oświaty z dnia 7 września 1991r. (Dz. U. z 2004 r. Nr 256 poz. 2572 z późn. zm.) oraz z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 20 lutego 2004r. w sprawie warunków i trybu przyjmowania uczniów do szkół publicznych oraz przechodzenia z jednych typów szkół do innych (Dz. U. z 2004 r. Nr 26 poz. 232 z późn. zm.)

dziecko 5 i 6-letnie, odbywające obowiązkowe roczne przygotowanie przedszkolne
dziecko rodzica/opiekuna samotnie je wychowującego
dziecko rodziców/opiekunów niepełnosprawnych
dziecko w rodzinie zastępczej

Kryteria dodatkowe (5 – 7) – obowiązujące w roku szkolnym 2012/2013 w przedszkolach prowadzonych przez Miasto Łomża

rodzeństwo dzieci uczęszczających do przedszkola
dziecko obojga rodziców pracujących lub uczących się w systemie dziennym
dziecko z rodziny wielodzietnej (3 i więcej dzieci)

Dane osobowe podlegają ochronie zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa i z zachowaniem należytej staranności.
Rodzic – ilekroć używa się tego sformułowania należy rozumieć przez nie również opiekuna prawnego.
Za osobę samotnie wychowującą dziecko uważa się jednego z rodziców albo opiekuna prawnego stanu wolnego, osobę pozostającą w separacji orzeczonej prawomocnym wyrokiem sądu, osobę rozwiedzioną, chyba, że wychowuje wspólnie co najmniej jedno dziecko z jego rodzicem. Za osobę samotnie wychowującą dziecko uważa się także osobę pozostającą w związku małżeńskim, jeżeli jej małżonek został pozbawiony praw rodzicielskich lub odbywa karę pozbawienia wolności.
Rodzice dzieci, które ukończyły 2,5 roku – dziecko 2,5 letnie może zostać przyjęte do przedszkola w szczególnie uzasadnionych przypadkach.
Rodzice dzieci zamieszkujących poza obszarem miasta Łomża (bez znaczenia pozostaje miejsce zameldowania) mogą ubiegać się o przyjęcie ich dzieci do samorządowych przedszkoli prowadzonych przez Miasto Łomżę, w miarę posiadania przez placówki wolnych miejsc, pod warunkiem, że gmina na terenie, której zamieszkują, wyrazi zgodę na partycypację w kosztach pobytu dziecka w przedszkolu w Łomży.
Potwierdzanie złożonych danych - Za rzetelność złożenia danych w Karcie zgłoszenia odpowiada rodzic, prawny opiekun.

boom

Miałam próbę w przedszkolu na Spółdzielczej ODRADZAM moje dziecko zupełnie nie chciało tam chodzić. Według mnie Panie maja brak umiejętności przekonywania dzieci do siebie.Przeciwieństwem jest MAŁY ARTYSTA mój syn bardzo szybko się zaaklimatyzował, polubił "ciocie" i jak jest chory to się tylko pyta kiedy do Przedszkola pójdzie.
I jeśli mogę to radzę MAŁEGO ARTYSTĘ faktycznie drożej się płaci ale w tej cenie są przedstawienia ,zajęcia dodatkowe oraz grota solna
Pozdrawiam

Dzięki Ewcia,że mnie polecasz.

A w małym Artyście trzeba wpłacać wpisowe? Czy tylko zapisać i opłata za przedszkole?

miki

Autor: Evvcia (---.lomza.vectranet.pl)
Data: 01-04-12 14:06

Miałam próbę w przedszkolu na Spółdzielczej ODRADZAM moje dziecko zupełnie nie chciało tam chodzić. Według mnie Panie maja brak umiejętności przekonywania dzieci do siebie.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Piszesz bzdury. Już 2 nasze dziecko chodzi tam i nie mamy żadnych problemów. Dzieci chodzą bardzo chętnie.

Ktoś z was orientuje się który żłobek lub przedszkole z oddziałem żłobkowym ma dyżur w sierpniu? Dzwoniłam do 1 żłobka i pani nie potrafiła mi udzielić odpowiedzi kto ma później dyżur. Będę wdzięczna z info ;)

na pewno "Wesołe Słoneczko" ale tam chyba żłobka nie ma....

"Mimo świata który,
gdzieś na szczycie góry,

Mam pytanie do rodziców dzieci chodzących do żłobka nr 1 na studencka. Jakie jest wasze zdanie na temat pań atmosfery,sali,wyżywienia itp. Dziękuję

Moja córka miała rok i miesiąc kiedy w 2014 roku poszła pierwszy raz do żłobka. Nie umiała jeszcze chodzić, była najmniejsza w grupie. Strasznie się o nią bałam. Jak się później okazało nie potrzebnie, panie otoczyły ją profesjonalną opieką. Nigdy nie zdarzyło się żeby była w jakikolwiek sposób zaniedbana czy niedopilnowana. Pieluszka zawsze była w porę zmieniona (nie było odparzeń), jeżeli podczas jedzenia zabrudziła ubranie zawsze została przebrana w czyste suche ubranko. To dzięki paniom odzwyczaiłam ją od smoczka gdy miała niecałe 2 latka. Nie było potrzeby karmienia butelką w żłobku, dzieci które nie radziły sobie ze sztućcami były karmione przez opiekunki. Polecam jak najbardziej. Do pań mam pełne zaufanie - przecież polecam ich opiece to co mam najcenniejsze :)

Moja opinia dotyczy żłobka który mieści się w przedszkolu nr 8

To bardzo miłe oraz ciepłe słowa jakie piszesz o tym żłobku . Dziękuję bardzo.

Moje dziecko chodzi do przedszkola na Studenckiej, w tym samym budynku na dole mieści się żłobek.
Atmosfera cudowna, nauczycielki miłe i zawsze pomocne.Z czystym sumieniem polecam to przedszkole jak i żłobek :)

Polecam na Studenckiej, zdecydowanie

Ale na studenckiej są dwa ja bym chciała opinie nr1

Ja pisałam o żłobku nr 1 :)

Czy jeśli przegapiło się terminy rekrutacji, jest jakaś szansa, by dopisać dziecko do żłobka? Może jest jakaś druga tura?
Czy ktoś na forum ma doświadczenia z tym związane?

Na bawełnie są dwa przedszkola. Jedno chyba prywatne a drugie państwowe. Mój syn chodzi do państwowego nr.8 a przy tym przedszkolu jest żłobek nr.1 do którego zapisałam go najpierw. Jestem bardzo zadowolona ze żłobka jak i teraz z 3 latków. Panie są bardzo miłe i pomocne. U mnie był ten problem że nie chce sam jeść trzeba go karmić a i z tym panie sobie poradziły nie było tekstów że nie będziemy karmić. Synek codziennie rano wstaje z uśmiechem na twarzy że idzie do przedszkola.
Nabór był w marcu bo już listy są wywieszone, możesz spróbować we wrześniu bo wtedy dużo dzieci się wykrusza i można dołączyć.
Naprawdę polecam.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org