Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
jaka cena za malowanie? |
tylko prosze powaznie jakie teraz na rynku są ceny usług za malowanie ścian w mieszkaniu. chodzi mi o samo malowanie i malowanie ze szpachlowaniem i przycierniem ścian. Riposta
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: jaka cena za malowanie? |
Same malowanie ok. 5zł/m2 Szpachlowanie: 1x Goldband 1x Cekol 1x Masa Przycieranie ok. 20zł/m2 (niektórzy przed kolorem malują jeszcze białą farbą) Pozdrawiam.. mam nadzieję, że pomogłem..
|
|
dziekuje za informacje Riposta
|
|
jakieś 16-10 zeta, zadzwoń i zapytaj się, ja za same malowanie płaciłem 6 zł, a teraz nie wiem czy ceny się zmieniły czy nie, tel 504 806387 onaion
|
|
16-20zeta, sorki za pomykę onaion
|
|
golbandem to ściany wyrównują , cekol dwa razy przeważnie kładą i robią przecierkie, no chyba że ktoś o tym nie wie to na łatwiznę można iść i Gipsarem przelecieć wtedy szybciej i łatwiej się szlifuje, golband można też stosować tyko jak to mówią fachowcy garbka w ruch i jest lustro. A ta biała niby farba to płyn do wzmocnienia podłożą .
|
|
3 zł na białą, 5 zł na kolor, gruntowanie 1 zł i szpachlowanie to można różnie zrozumieć, czy to jest szpachlowanie z równaniem czy samo szpachlowanie czy plus skrobanie starej farby, ewentualnie w zależności od wymogów komfortu i jakości zawsze można się dogadać z wykonawcą, bo jeśli ściany są w opłakanym stanie to nawet nie ma sensu dogadywać się o średnią cenę, jeśli ktoś wymaga zrobić na lustro, bo nakład pracy jest dwukrotny i minimum 60% materiału więcej. Powodzenia. ______________________________________ Pozdro wszystkim pozytywnie i realnie myślącym.
|
|
co ma Goldband do malowania ? mówimy o równaniu ścian czy o małym szpachlowaniu masą przed malowaniem ? robota, robocie nie równa i trzeba zobaczyć realia: stan ścian, inaczej jak są utrudnienia , ludzie mieszkają podczas remontu, mała powierzchnia ( więcej zachodu niż roboty ) i zależy od struktury malarskiej : inaczej zwykła emulsja, akryl inaczej struktury szlachetne, np. stiuco weneckie itp... jeszcze inna kwestia , udziwnienia - tu taki kolor, tu inny, tu szlaczek tu dekorek - białą farbę jako podkład stosuje się w szczególnych, określonych wyższych technikach malarskich potrzebnych do uzyskania efektów o wysokim standardzie i jakości wykonania , są to raczej techniki nie stosowane w standardowych M- ?
|
|
|
Jeżeli zastanawiacie się nad zakupem nowego monitoringu lub systemu alarmowego, to polecam Wam sprawdzić stronę https://ivel.pl/k159,systemy-alarmowe-powiadamianie.htmll , gdzie znajdziecie ofertę sklepu internetowego IVEL. Jakie Wy macie zdanie na temat oferty tego sklepu?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |