środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
poród bez bólu? Jest nowy sposób - gaz rozweselający

Jak myślicie? Czy to rzeczywiście może troche pomóc przy takim bólu ?? jesli tak to gratulacje dla ordynatora :D

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: poród bez bólu? Jest nowy sposób - gaz rozweselający

To jakaś głupota . Może skok na bangi i samo wypadnie ?

Kobieta będzie się chichrała z tego, że właśnie coś ją rozrywa od środka i ogląda ją tabun ludzi, zupełnie jak w zoo :/

Z ciekawości pójdę popatrzeć...

... ale żeby rudy miał aż dwóch przyjaciół !!??

Lepsze to niż cierpieć z bólu

Witam,

szkoda, ze tak pozno, ale bardzo dobrze, ze jest jakas opcja dla rodzacych kobiet... Kazdy sposob dobry by kobiety ze strachu przed bolem nie decydowaly sie na cc... Niestety wlasnie duza czesc kobiet w ciazy w zwiazku ze strachem przed bolem porodowym decyduje sie na ingerencje chirurga w swoj organizm... O ile jeszcze zrozumiem kobiety, ktore probowaly urodzic sn, lecz z roznych przyczyn bezpieczniejsze bylo cc dla zdrowia ich i dzieci tak ustalanie za wczasu cc tylko i wylacznie ze strachu przed wyzej wspomnianym bolem jest dla mnie delikatnie mowiac nie zrozumiale...Decyzje jednak podejmuje kazda kobieta indywidualnie... Mam nadzieje, ze ten gaz bedzie krokiem w strone umozliwienia kobietom porodu w wodzie(sposob na zmniejszenie bolu) czy porodu sn ze znieczuleniem dla kobiet, ktore chcialyby urodzic silami natury, a maja niski prog bolu i nie chcialyby przezywac traumy zwiazanej z porodem :-)

Ps. Porod w roznych pozycjach (wertykalnych) rowniez bylby mila niespodzianka dla rodzacych...

Pozdrawiam

magia_2

Kobiety,po co gaz!?
Za symboliczna oplata (ok.200zł) moge siedziec
przy lozeczku rodzacej i przez caly czas opowiadac
kawaly.
Obiecuje trzymac za reke i opowiadac.Same nowosci!
Bedziecie chichrac sie bez gazu!

Do
zytka,

ja na szczescie rodzilam sn dwa razy i mimo, ze nie mialam mozliwosci znieczulenia i bol byl silny to nie skupialam sie na tym, ze "cos rozrywa" mnie od srodka ;-/ Tak samo jesli chodzi o "tabun ludzi" to szczerze ja mialam obok siebie (procz meza) jedynie polozne i jednego lekarza/lekarke... Lomza ma naprawde niezle warunki jesli chodzi o porodowke i zespol poloznych jak i lekarzy (pomimo, ze jak rodzilam to nie bylo mozliwosci zastosowania znieczulenia )...

Ps. Bardziej od znieczulenia w trakcie porodu to interesowalo mnie znieczulenie przy zszywaniu... Szkoda, ze do zszywania skory nie ma w chwili obecnej znieczulenia w Lomzy...Jednak jesli jest juz gaz to pewnie dziala takze w trakcie zszywania jeszcze...

Pozdrawiam

magia_2

Jestem młodą mężatką (od 3 lat),nie mamy i nie planujemy na razie dziecka. Zaczęłam zauważać, że moje życie seksualne nieco poszarzało. Często z mężem zasypiamy w leniwym milczeniu. A od jakiegoś czasu zastanawiamy się o drugiej parze. Oboje mamy wielką ochotę spróbować. Znalazłam ciekawy artykuł http://sites.google.com/site/753nwes , który rozjaśnił mi w głowie. Polecam ;)

Hej dziewczyny. Rodziłam za granicą, tu ten gaz to nic nowego. Kożystałam przy pierwszym bardzo trudnym porodzie, nie znieczulił mnie nic a nic ale pomógł wziąć głęboki oddech, uspokoić się, zrelaksować a to przy porodzie też potrzebne.

potwierdzam,ja po nim wymiotowalam,byla tez akupunktura i wanna i gorace oklady,przynosi to z pewnoscia ulge i pomaga sie zrelaksowac

No jednak okropny poród w Łomżyńskim szpitalu może być choć odrobinę lepszy, dobre i tyle, ale ja pomimo tego rodzić tu nie zamierzam.

Czemu od razu okropny,przeżyłam 3porody w tym szpitalu i żyję ja i dzieci.Nie bylo okropnie,koszmarnie itp-normalka

podbijam, to jak to jest z tym gazem teraz?

ja rodziłam w marcu, opieka na sali porodowej super! położne spoko babki, a gaz znieczula a nie rozwesela, 3 wdechy i mały był już na świecie, ten gaz sprzyja szybszemu rozwarciu. Rodziłam w Łomży 2 razy i za każdym razem nie mam nic nikomu do zarzucenia, opieka na noworodkach wspaniała.POLECAM!!!

Znaczy się ja byłem na swiecie po trzecim wdechu?

Może zainteresuje Cię poród naturalny? Zagłęb się w ten temat tutaj: http://babyonline.pl/porod-naturalny-jak-wyglada-porod-naturalny-film,porod-na-filmie-artykul,2382,r1p1.html
i dokonaj wyboru w jaki sposób urodzisz dziecko :)

Masakra. Ja miałam ten gaz jako znieczulenie. Tragedia. Nie dość że nic nie pomaga, to jeszcze musisz odpowiednio wdychac przed samym skurczem. Nie dość że poród boli to jeszcze weź człowieku skoncentruj się na wdychaniu. Masakra jednym slowem

:)

Ja zrezygnowałam z porodu w Łomży, obawiałam się ze względu na brak możliwości znieczulenia w razie konieczności. Rodziłam w Ostrołęce, dostałam gaz, który zupełnie w niczym mi nie pomógł. Poród również się nie przyspieszył. Dlatego poprosiłam o znieczulenie zewnątrzoponowe, a nie ma tam z tym żadnego problemu. Anestezjolog przyszedł po kilkunastu minutach, a potem oczekiwanie było znacznie lżejsze. A jednak i tak skończyło się na cc, takie życie. Co prawda nie mam porównania, ale tamtejsza porodówka jest naprawde godna polecenia.

może minimalnie to pomaga :-)

(.) (.)

absolutnie nie pomaga... czlowiek czuje sie jak jakis nacpany nie do konca wiedziacy co sie z nim dzieje i niestety po nim sie wymiotuje

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org