wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Ekonomia na SGGW

Hej ;) w tym roku zaczynam studia na SGGW kierunek Ekonomia (zaocznie) ;P czy jest ktoś z Łomży bądź okolic kto podziela mój wybór ?:) co sądzicie o tej uczelni ?? a może ktoś skończył ten kierunek ?? moim zdaniem pierwsze wrazenie robi całkiem niezle. Elegancki, duży kampus, wydaje sie ze na spokojnej czystej dzielnicy lepiej niz w centrum na UW.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Ekonomia na SGGW

Szanowna Pani,
Jako obecny student UW mogę jedynie pogratulować wyboru ekonomicznego kierunku na "rolniczej" uczelni. Jeżeli SGGW robi na Tobie wrażenie tzn., że "wyrwałaś się ze wsi". Co gorsza nie znasz słów oznaczających: elegancję, spokój i wielkość, no ale cóż wkoncu jestes ze wsi :)

Pozdrawiam

co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz

@ewciak - daj maila.

@hansklos: uw zawsze wysoko patrzy, ale później zajebiscie się spada z piedestału swojej "zajebistości". Może i studiujesz na uw, może i ładnie piszesz, ale w główce siano :) A profesorowie z uw jakoś dobrze trzymają z SGGW i nikomu charakter uczelni nie przeszkadza.
Ale najdziwniejsze jest to, że studenci uw przychodzą na imprezy organizowane przez SGGW. Jak to jest możliwe, przecież to sama wieś?!?!

Każdy wybiera taką uczelnie, jaką chce, a Ty swoje uprzedzenia schowaj w buty, wyższy będziesz.

@ewciak
albo jak nei chcesz podawać maila to napisz wiadomość na: samorzad.wne.sggw@gmail.com :)

Pozdrawiam :)

ewciak14@onet.eu

do: ewciak14506 :ja własnie będę zaczynał 3 rok studiów na tej uczelni i tez kierunek ekonomia (zaocznie) jak chcesz to mogę podesłać wszelkie materiały bo zbieram wszystko:) (przyda się do egz licencjackiego).
Powiem Ci, że łatwo nie jest bo ponad połowa roku ma z czegoś warunek o poprawkach juz nie wspomnę:) ale dla chcącego nic trudnego:)

a kolegę z UW chyba dopadły jakieś kompleksy, ja jak miałbym wybierać wybrałbym SGGW jeszcze raz:)
Pozdrawiam

aa i dodam że jestem z łomży a nie spod łomży:D i wiekszość ludzi którzy ze mną studiują to osoby z samej Warszawy i okolic:)

Ooo super ! za materiały byłabym bardzo wdzięczna :) e-mail już wcześniej napisałam także jakby cos to z góry dziękuje :) hmmm.. mówisz że dość cieżko jest? nio ja z matmy to taka pi razy oko jestem zależy jaki dział, powinnam sobie poradzić ale zawsze są jakieś wątpliwości to raczej normalne. Wybieram się teraz we wrześniu na ten kurs wyrównaj poziom z matmy, więc jeszcze się czegoś do ucze :) :)

Pozdrawiam :)

własnie najwiecej problemów z tymi przedmiotami matematycznymi jest;p a jest ich wiekszosc, ale tak jak mowilem sa do ogarniecia wiec nie ma sie czego bac:) wykladowcy dobrze tlumacza i jak się dołoży do tego wlasną pracę to na pewno się zda:)

hehe prawie pocieszająco to napisałeś... ale i tak spine mam :):) przy dostaniu sie na UW (i na dzienne i na zaoczne - polityka społeczna, resocjalizacja) wybrałam ekonomie, niewiem czy sobie życia tym nie utrudniłam, ale lubie wyzwania.

UW to jedzie tylko na renomie i nic więcej. Na przykładzie prawa na UW i dostawaniu się absolwentów na aplikację wypada bardzo cieniutko. I to taka prawda o UW.

nie zaluj na prawde jest spoko;p wydaje mi sie ze z tych kierunkow ktore wspomnialas ekonomia powinna byc najlepsza:)

tak na prawde na kazdej uczelni sa przedmioty trudne i latwe:)
takze bedzie dobrze:)

Widzę, że mój kolega już Ci podpowie co i jak :)
Jakby były jakieś pytania organizacyjne, to pisz na mój adres, który podałem wyżej :) Pomoge we wszystkim, jestem przewodniczącym samorządu studentów wne :)

oo to może podpowiedzieć mi jak jest z akademikami na zjazdy... z tego co rozmawiałam tam na miejscu w akademiku (chyba LIMBA) to niema miejsc zeby kazdego z zaocznych przyjac wiec mam cos sobie załatwiać na mieście czy jak??

napisalem maila:)
mysle ze ciezko bedzie bo dzienni czesto zostają chyba na weekendy i z tego co sie orientuje troche bedziesz ryzykowala bo moze sie okazac ze akurat w dany weekend nie bedzie wolnych miejsc.
Mi udalo sie w pierwszy zjazd nocowac w akademiku poniewaz dzienni mieli jeszcze wolne a pozniej musialem sobie radzic:)

Co do Limby do sprawa wygląda ta, że trzeba np. zadzwonić, albo pogadać z nimi osobiście i dogadać się, że na zjazdy się będzie przyjeżdżać :) powinno to pomóc :) w aka jest kilkanaście pokojów gościnnych :) wystarczy sie dogadać tylko :)

loocis:
przynajmniej mam z czego spadać :), a nie jestem odrazu na dole.
Patrząc na osoby, które kończą SGGW (oczywiście nie wszyscy) to nie mów mi o wysokim poziomie.
Nawet jeden z tu wypowiadających się zaznacza, że ciężko mu z matematycznymi przedmiotami he
Miałem kiedyś na innej uczelni przedmiot z wykładowcą z SGGW i mogę powiedzieć, że gość może i posiadał dużo wiedzy jednak za grosz nie potrafił jej przekazać, a co gorsza nie umiał wytłumaczyć jak wykorzystać ją w praktyce.

U wu Sru Wu

kolego z UW akurat ja nie mam problemów z tymi przedmiotami, bo wszystko zaliczyłem:) ale widzę po znajomych z roku ze mają poprawki warunki itd,

mam znajomych na UW moze nie ekonomia ale inne kierunki i z tego co wiem zaliczenie z mtmy wyglądało tam tak że wykładowca wyszdł w trakcie i kazdy mógł sciągać, także dobrze to świadczy o Waszej uczelni.
Pozdrawiam

a cięzko jest ludziom z tymi przedmiotami bo dużo wymagają wysiłku żeby je zaliczyć :)

he tak se tłumacz

bardziej powinieneś skupić się na przekonaniu autorki tematu, bowiem to ona ma wątpliwości czy dokonała właściwego wyboru.

Powodzenia

Witam.
Studiuje ktoś z was ekonomie np. po technikum ekonomicznym.? Lżej jest? W jakimś stopniu na pewno ale technikum to chyba tylko sucha podstawa?
Z góry dzięki za odp
Pozdrawiam

:D

autorce tematu napisałem, że jeśli miałbym jszcze raz wybierać, wybrałbym SGGW.
Zapraszam postudiować do nas, a nie oceniasz "z góry". Ja nie uważam że SGGW jest niewiadomo jak dobrą uczelnią, ponieważ chociażby SGH nas przewyższa pod względem ekonomii, być może UW też(nie wiem, nie studiowałem). SGGW jednak też należy do czołówki.

O Twoich nerwowych komentarzach, nieco obrażających SGGW świadczy iż masz jakieś kompleksy i chcesz w jakiś sposób wywyższyć swoją uczelnię.
I nie podoba mi się, że studentów SGGW oceniasz jako wieśniaków (czyt. swój pierwszy post). "Mieszczuchom" przecież nie wypada tak obrażać ?? :D

Pozdrawiam

i obraziłeś również ludzi miszkających na wsi.

Uważam, że na wsi mieszka bardzo dużo ludzi bogatych duchowo i na pewno wrzucanie wszystkich do jednego wora nie jest na miejscu.
Dużo ludzi mieszkających w mieście często nie potrafi się zachować i nic sobą nie reprezentuje

cieszę się, że masz własne zdanie - tak trzymaj

Autor: hansklos (---.139.184.11.introlan.pl)
Data: 16-08-11 14:32

he tak se tłumacz

bardziej powinieneś skupić się na przekonaniu autorki tematu, bowiem to ona ma wątpliwości czy dokonała właściwego wyboru.

Powodzenia

========================================
Nie pisze się "se" tylko sobie wykształciuchu z UW

Chyba nasz wykształciuch się obraził na forum, już nie zachwala swojej cudnej, najlepszej uczelni?

No raczej :) :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org