Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ZAKAZ HANDLU W NIEDZIELĘ? |
Powinien być czy nie?Moim zdaniem powinien być i nie należy kupować w niedzielę zwłaszcza pieczywa bo to bardzo uderza w piekarzy!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ZAKAZ HANDLU W NIEDZIELĘ? |
ZAKAZ HANDLU W NIEDZIELĘ? Powinien być czy nie? Moim zdaniem powinien być i nie!!!!!!!!!!!!!!! należy kupować w niedzielę zwłaszcza pieczywo!!!!!!!!!!! bo to nie bardzo uderza w piekarzy!
|
|
pewnie dziś nie poszyłeś do pracy na noc do piekarni i głupoty wypisujesz nudzisz się Hans Kloss to wszystkich szpiegów boss.....
|
|
...ja uważam że zakaz handlu powinien obowiązywać w niedziele całkowicie,niedziela jest po to by człowiek odpoczoł ,pobył z rodzino z dziecmi,niedziela powinna byc wolna od pracy dla wszystkich, chyba ze naprawde musi ktoś pracować..
|
|
A ktoś Ci każę pracować ?
|
|
Andy ja mam oczywiście na myśli prawdziwych piekarzy którzy ciężki pot wylewają i pieką ci chlebek a nie właścicieli piekarni bo to są pseudo(biznesmeni)!
|
|
ja uważam, że w ogóle nie powinniśmy pracować, można żyć z zasiłków lub zapomogi, a jak ktoś jest niezaradny to niech gra w LOTTO lub skrobie zdrapki, człowiek całe życie powinien odpoczywać, pobyć z rodzino z dziećmi, iść do kościoła, na ryby czy na grzyby, powinien być wolny od pracy, przecież mamy taki dobrobyt i dostatek , że tylko ŚWIĘTOWAĆ i MODLIĆ SIĘ, jeżeli już to ; - wkleić do kalendarza więcej czerwonych kartek, a najlepiej odwrócić kota ogonem, zredukować tygodniowy wymiar czasu pracy i jeżeli już jakiś hobbysta chce potyrać to niech robi w niedziele i święta a dni powszednie zostawi w spokoju . ROBOTA TO GŁUPOTA , PICIE TO JEST ŻYCIE !
|
|
Co robi Japończyk gdy chce dostać podwyżkę ? Pracuje jeszcze lepiej i wydajniej. A co robi Polak ? STRAJKUJE ! - Co robisz? - Nic. - Wczoraj też nic nie robiłeś. - Nie skończyłem… - Gdzie pracujesz ? - Nigdzie. - A co robisz ? - Nic. - No to masz fajne zajęcie. - Tak, fajne ale konkurencja ogromna.
|
|
nie.dotyczy urób kogoś w ciągu 6 miachów zarób z szefowo 300 tys pln na głowę potrafisz taki manewr zrobić bo ja nie . tajniak ja wiem jak kolesie zapieprzając w piekarniach ile zarabiają podziwiam ich bo ja nie wytrzymał tygodnia w takiej pracy ze względów zdrowotnych .
|
|
a wszystko w pi.du pozamykac od poniedzilku do niedzieli ! GIT BEDZIE - BEZTERMINOWE SWIETA!!!!!!!!!!! a jeszcze zakaz KONIECZNIE wychodzenia z domu a juz nie daj boze do wychodka!!!!!! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
?
|
|
komuś żyłka zaraz pęknie.....
|
|
zezowate szczęście w Polsce motywacja do pracy to: Nie podoba się to się zwalniaj!!! A wydajniejsza praca na niewiele się zdaje zwłaszcza w piekarniach
|
|
A gdzie w piekarniach jest wynagrodzenie za godz nadliczbowe,setki!!!
|
|
Na papierze żeby PIP się nie czepiał.
|
|
ludzie byli by szczęśliwsi gdyby niedzielę mieli wolną wszyscy a najbardziej w chandlu gitara gra
|
|
a dlaczego akurat niedziela ma być wolna ? nie może być np. środa? http://sites.google.com/site/news048
|
|
znajomy88 Zenek, Ty to w szkole miałeś chyba zawsze wolne, co CHANDLOWCU ?
|
|
agaa Pan Bóg ustanowił że 6 dni pracujemy a 7 odpoczywamy! Chyba nie jesteś katoliczką?
|
|
grubaryba a co Ty, widziałaś się z nim ostatnio ? tak mówił ? to jakiś dyktator ! mamy demokrację i każdy odpoczywa kiedy chce ! pozdro dla pana b. -
|
|
a, sorry, Andrzejku, nie sprawdziłem , że Ty jesteś mężczvzna , jak będziesz się widział z p. bozią to powiedz mu że niedziela mi nie pasuje, wolałbym świętować we piątek
|
|
ja równiez uważam, że każdemu nalezy sie odpoczynek chociaż jeden dzień w tygodniu
|
|
Pewnie że się należy ale pracodawcom nie zależy na dobrych wynikach bo odmawiają prawa do wypoczynku!!!
|
|
W dwa dni niedziela i sobota - pracować, a w pozostałe chlać i odpoczywać.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |