poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
żydzi, my, kamienice, pojednanie

duzo pieknych slow sie mowi o pojednaniu polsko-zydowskim. jedynym takim pojednaniem jakie zauwazalne w ostatnim czasie są roszczenia zydow co do ich wlasnosci sprzed wojny a gestem pojednawczym ze strony polskiejjest oddanie im tego bez żadnych klutni. jelsi Polska wladza samorządowa zaczyna sie klucic, to zydki kieruja sprawe do sądów i tu widac prawdziwe pojednanie jakie chyba tylko jest wytworem chorej naszej wyobrazni bo takiego nie ma, bo jak mozna sie jednac skoro tylko Polacy probuja zazegnac jakies konflikty pomiedzy tymi dwoma narodami a drudzy widzac ze sa wyzej sie pyszą swą pozycją. ciagle im malo, jesli sprawy pojdą do sądów straci dużą cześć naszego miasta, bloków w ktorych mieszkaja ludzie i w tedy sprawdzi sie powiedzenie WASZE ULICE, NASZE KAMIENICE!
czemu Polak zawse musi byc na dnie? kazdy narod obcy moze nam wytknac co mu sie zywnie podoba, a my spuszczamy glowe i przepraszamy!
"im" w naszym kraju Polska stawia pomniki "ich meczenstwa", a czemu "oni" nie stawiaja pomnikow 'w swoim(?)" panstwie w dowod podziekowania dla Narodu Polskiego za ofiarnosc, meczenstwo i bohaterstwo w ratowaniu zycia wielu ludzi. bo jestesmy dla nich tylko wielką krową z ktorej mozna doic duzą kase z ich dawnych wlasnosci.
boli ten temat, ale nie mozna milczec bo niedlugo beda z nami robili co zechceą a człowiek nic nie bedzie mogl na to uczynic bo 'on' bedzie panem do czego dąży.

...Kiedy stałeś z nami, walczyłeś ramie w ramię - idea Wielkiej Polski Twym celem stała się...!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: żydzi, my, kamienice, pojednanie

"im" w naszym kraju Polska stawia pomniki "ich meczenstwa", a czemu "oni" nie stawiaja pomnikow 'w swoim(?)" panstwie w dowod podziekowania dla Narodu Polskiego za ofiarnosc, meczenstwo i bohaterstwo w ratowaniu zycia wielu ludzi.
A wiesz co jest najlepsze? - że jednak stawiają! Przypomnij sobie, albo poszukaj jakie miejsca odwiedzał papież podczas swoich wizyt w Izraelu!

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Znowu nas te żydy okradają

Jak tak patrzę na te sprawy polsko – żydowskie w okresie międzywojennym, komunistycznym i obecnym, to mam wrażenie, że antysemityzm w Polsce tworzą sami... żydzi! Po co? Zysk jest dla nich ważniejszy niż cokolwiek innego. Ten naród, tak przecież umęczony, sam teraz męczy inne narody: na Bliskim Wschodzie Palestyńczyków, a u nas żądając ziem, na których stały kiedyś ich ochronki, synagogi. Zapominają, że II wojna światowa zmieniła świat. To co było już nie wróci i żadnych roszczeń być nie powinno. Co było z budynkiem na Senatorskiej 7 wszyscy pamiętamy. Żydzi dogadali się z władzami miasta w sprawie tego budynku, a potem za ich plecami sprzedali ten budynek komuś innemu. To co potem przez dwa lata przechodzili Ci mieszkańcy to tylko wina żydów, którzy nie znają pojęcia honor. Nieodżałowanej pamięci Szczery śpiewał, że „powraca syjonizm chcąc przynieść nam śmierć”. Nie jestem skinhedem, ale jak obserwuję sprawy polsko – żydowskie to staję się coraz większym antysemitą. Żydzi mieli za dobrze w naszym kraju i to wykorzystują, a my jesteśmy głupim narodem bo im na to pozwalamy. A wszystko przez to, że większość naszego rządu od 16 lat stanowią potomkowie żydów, skrywający się pod polskimi nazwiskami. No i mamy to co mamy. A do tego wszystkiego dojdą jeszcze roszczenia powiernictwa pruskiego, gdyż nigdy nie zawarliśmy po II wojnie światowej traktatu pokojowego z Niemcami. Tak więc nim się obejrzymy, to Śląsk, Warmia i Mazury będą niemieckie, a znaczna część polskich miast żydowska. A my będziemy ciężko pracować aby ich utrzymać. Wracając jeszcze do sprawy łomżyńskiej, to wątpię, aby żydzi tak ochoczo wzięli te 3 działki na Bawełnie, bo ich tak naprawdę interesują pieniądze, a ze sprzedaniem tych terenów oni mogą mieć problem przez najbliższych kilka lat.

...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...

żydzi(po jeby)są w rządzie,są wokół nas wiec z kim niby mielibyśmy się jednać?? polecam artykuł http://www.kki.com.pl/piojar/polemiki/jedwabne/nichthauser.html

bigi2004

Wasze opinie na ten temat to żenada ,swiadcząca tylko o tym ,że w Łomży ciagle żywe są poglądy endeków Dmowskiego,a teraz spadkobierców tej myśli Leszka Bubla i Romana Giertycha.Tak trzymać!!!

Żydzi ? Won !! z Łomży niedostaniecie tutaj nic !

Nastepny mądry....

żydzi WON!! wszedzie pchacie swoje brudne lapy nikt was tu niechce!!!

bigi2004: bardzo ciekawy artykuł. Przeczytałem i twierdzę, że warto!

http://www.kki.com.pl/piojar/polemiki/jedwabne/nichthauser.html

przyznam, że artykul jest bardzo ciekawy, odzwierciedla sytuacje jaka panowala w Polsc przez co zachęcam do przeczytania go i wypowiedzenia sie na ten temat w tym miejscu.
nie mozna milczec i bezczynnie sie przygladac sytuacji wyrabianej w naszym kraju!
jesli bedziemy bierni wobec tego cichego "terroru" nie wiele po nas zostanie,
a dziekowac bedziemy mogli tylko sobie za to ze nie drgnelismy palcem w kierunku by zatrzymac machine obcych.

tak jak spiewal Adam w jednym ze swych zespołów: "kocham to miasto w ktorym urodzilem sie i nie obchodzi mnie kto kiedys mieszkal tu. dzis tu jest Polska i to wlasnie liczy sie"

ps. Pan i władca - widzę że Honoru się słuchało :)

Pozdrawiam

...Kiedy stałeś z nami, walczyłeś ramie w ramię - idea Wielkiej Polski Twym celem stała się...!

A co Wam za róznica czy to zyd ,czy angol ,czy niemiec.Ubieracie cie w ciuchy made in USA,pijecie cole,fante i inne napoje marki pepsiko Poland,zrecie hamburgery z niemieckiej lub angielskiej wołowiny,dorabiacie palantów którzy tworza dla was dzwonki,tapetki i inne pierdoły na telefoniki made in wszystkie kraje swiata oprócz Polski,zachłystacie sie tym zachodnim kiczem i w tym momencie jedno co was martwi to zydzi.Kij im wszystkim w łeb ,róbcie cos zeby nasze polskie było dobre,a zaden zyd czy inny gosc wam nie podskoczy.Takie tematy z reguły poruszane sa przez ludzi słabych emocjonalnie ,niedowartosciowanych którzy nie wierza we własne siły,a za swe porazki zawsze winia innych.Nie mam roboty,bo zydzi ,nie mam kasy bo zydzi,zona mnie opusciła bo USA,itd i tp

a to antysemityzm w polskim wydaniu

http://www.funiaste.net/image.php?image=\2005\pazdziernik\20
\antysemita_z_radia_gdansk.wma

keicam : jednak sie myslisz w tym wydaniu co do ludzi co takie tematy zakladaja. jesli jest mozliwosc zrobienia czegos samemu to czynie to bo wierze we wlasne sily i umiejetnosci, nie pracuje gdyz nadal ksztaltuje swą wiedze w jednej z łomżyńskich placówek, nie brakuje mi pieniędzy, zawsze jest lepiej lub gorzej lecz narzekać nie mogę, i jeszcze wiele wiele innych rzeczy ktore wymyslilbys, ktore nie znalazly by potwierdzenia co do mojej osoby zakladającej tenże temat.
kilka lat temu wraz z grupką znajomych wymyslilismy akcje w Łomży, w ktorej zachecalismy mieszkancow naszego miasta by dokonywali zakupów w polskich sklepach i tylko polskich produktów, dzialalismy bezinteresownie, mielismy na koncie wiele akcji wspierajacych nasz rodzimy przemysł,
i dlatego nie uwazam ze zakladanie takiego tematu i debata wielu ludzi o sytuacji zaistnialej w naszym miescie jak i w wielu polskich miastach nie jest potrzebna! trzeba rozmawiac, trzeba mowic zeby ludzie wiedzieli co sie dzieje, zeby nie byli slepi i widzieli co wokol nich sie wyprawia.

Bubel-drogi chłopcze to nie endek tylko opłacany przez żydków zadymiaż, którego celem jest ośmieszyć idee narodowe i Polaków. Cała nadzieja rzeczywiście w Gertychu i jemu podobnym.Najpierw było Jedwabne-a teraz płaćmy.
GERTYCH NA PREZYDENTA !!!

Kostucha

Zgadzam sie z Toba Pontifex Mal, wiekszosc ludzi szczegolnie mlodych nie wie co tak naprawde sie w naszym kraju dzieje. Czlowiek jest zaslepiany przez media i nie nalezy wierzyc we wszystko to co pisza w gazetach czy mowia w radiu czy telewizji. Na to wszystko trzeba brac poprawke. Pokazuja i mowia nam to co chca zebysmy wiedzieli. Skoro zydzi upominaja sie o swoje, to w takim razie Polska powinna do dzis otrzymywac odszkodowania od Niemcow.

Żydzi są wśród nas :>
ptysiu91 xD

W dzisiejszych czasach,w dobie globalizacjii wmawianie ludziom,żeby obywali się tylko i wyłącznie polskimi produktami jest nonsensem,to walka z wiatrakami.I choć z natury jest to szlachetne,to zarazem głupie,a przede wszystkim "mision imposible"

Podpis (sygnaturka):

Ale własnie wy wszyscy młodzi ludzie ze mna razem na czele,dawno jestesmy ubezwłasnowolnieni przez zagraniczne firmy ,media i temu podobne,a wszedzie tylko zyd to zyd tamto.Szczerze nie wiem kto na przykład rzadzi w Erze ,a rachunki nabijam im co miesiac,czy jesli prezesem jest zyd to wszyscy przerzucicie sie na TP bo Polskie ?A moze tam u steru tez stoi zyd.Co z tego wynika?Ze juz dawno nikt nie wie co i dla kogo płaci ,a ze zydzi sobie chca odszkodowan za jedwabne,to równie dobrze indianie moga chciec od USA ,czy z tego powodu ja mam sie przejmowac .Wszystko co robie w branzy motoryzacyjnej,nie ma w tej chwili nic wspólnego z Polskim interesem,nawet na naprawach za czesci kase bierze jakis zóltek z daewoo ,paliwo które lejecie zasila konta tak znienawidzonych arabów,wiec co nie tankowac ,nie pracowac bo wszyscy na tym zarabiaja tylko nie my?Artykuły kierowane do młodych ze zydzi sa w sród nas ,ze wykorzystuja Polaków,ze zabieraja im domy to nic nowego.Poczekaj jeszcze pare lat,a sami bedziemy chaty oddawac zeby tylko ktos je chciał wziasc,jak trzeba bedzie 600 czynszu zapłacic,zachód jest przygotowany na takie ceny bo ich stac ,a nas?

Nie wiem na ile to jest spiskowa teoria dziejów, a na ile prawda, ale podobno zdecydowaną większością największych konsorcjów na świecie kierują żydzi. A konsorcja te wpływają na politykę prawie wszystkich krajów na świecie, a już na pewno wszystkich tych największych. Tak więc politycy to figuranci, a światem żądzą przedsiębiorstwa. W Polsce jest tak samo. To nie PiS, Kwaśniewski, Tusk, czy Kaczyński żądzą naszym krajem, ale światowe konsorcja narzucające ceny swoich produktów i wpływające swoją działalnością bezpośrednio lub pośrednio na działalność polityków. Nie o tym jednak jest temat, a o roszczeniach gminy żydowskiej w Łomży. Uważam, że żydzi nie maja prawa żądać od nas czegoś, czego my im nie zabraliśmy. Pretensje o to i roszczenia powinni mieć w głównej mierze do Niemiec, które są naturalnym spadkobiercą III Rzeszy, ewentualnie do Rosjan, Anglików i Amerykanów, którzy tworzyli ład po II wojnie światowej. To co wyczyniają teraz żydzi świadczy o tym, że są narodem bez honoru, którym rządzi żądza pieniądza.
Pontifex Mal: faktycznie, w moje ręce wpadło kiedyś trochę piosenek Honoru i mimo, że z częścią tekstów się nie zgadzam, a nawet je zdecydowanie odrzucam, to część przypadła mi do gustu, a muzyki i jej wykonania, nie powstydziłby się najlepsze zespoły metalowe. A najlepszymi piosenkami są według mnie „Oblicze zbrodni” i „Na szubienice”. To tak poza tematem.

czy w takim kraju chcieliście żyć co tylko z nazwy jeszcze WASZ???

a dla tych, ktorzy mysla ze po tych wyborach w kraju cos sie zmieni to sa w bledzie.... POPiS juz rzadzil bo to nic innego jak plugawy AWS. No ale wystarczy sie podzielic pomachac inna choragiewka i barany same ida na rzez.

Prezydent Tusk to najpierw do logopedy powinien isc a potem ludzi czarowac.

...:::A gdy odejdę,

gdy kiedyś zamknę oczy swe...

Zawsze, z Tobą będe...

hehehe, a moze to my jestesmy tak slabym narodem ze zawsze damy se pluc w twarz ? moim zdaniem tak jest, jestesmy zalosni. zobaczcie jak ludzie cierpia w zakladach pracy i ne potrafia sie o swoje upomniec.
jak niepotrafimy postawic sie pracodawcy glupiemu to jak chcemy zmienic polske ?

zeby zmieniac to trzeba zaczac od siebie. a co do tego ze jestesmy zalosni to daja przyklad ci madrzy : degreg, pan i wladca, ptys, pontifex mal.... itp.
przestancie sie wreszcie uwazac za ofiary i nie tylko wy ale tez 90% narodu polskiego, zacznijcie wakczyc godnie o swoje a nie w kolko narzekac.

pozdrawiam

szamac: nie porównuj mnie do ptysia! Tobie chyba roszczenia żydowskie się podobają, ciekawe czemu?

czemu ? na pewno nie dlatego o czym myslisz. wiesz co to racjonalizm ? no to juz wiesz

Pontifex: nie zrozum mnie źle, bo w wielu kwestiach moje poglądy są zbliżone do Twoich, więc nie występuję tu przeciwko Tobie, ale mam pytanie: czy należysz do tej części MW, która jada w Statoilu hotdogi? Zapewniam Cię, że sa takie osoby! W sieci NORWESKIEGO koncernu. To tyle.

-----------------------------------------------------------
Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom,
co lud tumanią i z niego drwią

ŁKS Łomża antyJews

Sumo/malaha: i tu Cie mam, hehe, otoz nie naleze do zadnej opcji politycznej, ani organizacji typu MW. a co do hot dogow to musze z przykroscia stwierdzic ze juz zbrzydly mi one po wielu upojnych nocach gdy sie zabijalo nimi glod.
jestem za tym by swoj szedl po swoje do swojego (hehe haslo MW), ale wszystko w granicach rozsadku, zeby to sie nie przerodzilo w fanatyzm.
zyjemy w dobie gdy globalizacja jest nieunikniona, np. taki antyglobalista mowi ze kupuje tylko polskie produkty bo kasa z tych zachodnich (tu. USA) idzie na wojne :|. A polskie to juz NIE? z kazdego zakupionego przez nas produktu idzie podatek dla panstwa, ktore utrzymuje Wojsko Polskie, ktore takze jest na misjach i bierze udzial w dzialaniach wojennych o ile gdzies taka potrzeba wystepuje.
a wiec, jesli juz mam mozliwosc wyboru to kupie polskie bo wole.

dobra ale temat nie jest o globalizacji itp. tylko o zydkach, chyba komus bardzo musi zalezec na zejsciu z tematu skoro ciagle zaczyna nawijke o czym innym.

szamac: dziwny jestes i az zal sie robi jak nie mozesz wypowiedziec sie na temat tylko pokazujesz swoj ILOCZYN inteligencji.

Pontifex Mal:mysle ze nikt tu nie zmienia tematu,tylko ty idziesz w złym kierunku.Jesli pójdziesz do jakiegos kolesia ,spodoba Ci sie jego zegarek i w ramach przeprosin za jakies zdarzenie z przed lat bedziesz go usilnie namawiał do oddania Ci tego zegarka,a on Ci go odda,to w tym momencie Ty wychodzisz na skurwiela,bo tak nie robia przyjaciele,ale koles wychodzi na idiote ze Ci oddał nowiutki zegarek.Czyli głupota lezy po obu stronach kija.Jakby nasi na dzien dobry powiedzieli pocałujcie nas w duuupee,nie ma problemu,nic by sie dalej nie działo,a jak sie ustapi raz to po co sie pózniejdo zydów czepiac.Ten sposób załatwiania spraw przyszedł do nas z USA .Tam byle sierota idzie do marnego adwokaciny ,ten moze byc mieszancem arabsko-kanadyjsko-chinskim,ale czujac niezła kase zakłada proces i pózniej to leci ,aby jedna kamieniczka ,to potem dalej i dalej.Ale to my jestesmy winni za to ze ,ze nie potrafimy uciac tego w prosty sposób .Ja osobiscie to miałbym pretensje do zydów tylko o to ze sa narodem inteligentnyminwestuja w nauke,trzymaja sie w kupie i potrafia na wszystkim zrobic kase,za pare lat o wszystko bedziemy winic chinoli i japoncówbo oni tez w te sama strone ida praca praca i jezcze raz praca.A nasz piekny kraj ,a przede wszystkim młodziez zapatrzona jest w murzynski slang,w mordobicia,i h.u.j. wie co jeszcze ,takze perspektywy mamy bardzo dobre,najlepiej wychodzi nam narzekaniei stekanie na innych

pontifex mal, nie lubie dyskutowac z ludzmi zamknietymi myslowo. a tym bardziej juz z kims o faszystowskich pogladach. co do poziomu inteligencji to przykro mi bardzo ze jestem taki tepy hehehe..... no i dziwny hahaha

Zmienił się układ sił zbrojnych (Układ Warszawski oszedł w rozsypkę) i raptem okazało się że kraj Polska ma wiele długów historycznych.
Różne strony wyciągają różne dokumenty na potwierdzenie swoich chciejstw: a że kilkaset lat temu coś należało do kogoś i prawnie mu się należy (zapominając o tych kilku wiekach międzyczasie), a że kamienica należała do Icka (zapominając o półwieczu kosztów utrzymaniowych), a to Kościół przypomniał że został ograbiony po wojnie (czasem nawet dużo wcześniej) itd. A co robi nasz rząd, który nas reprezentuje ??? Dokłada jeszcze reprywatyzację (rozdaje mienie narodowe), podpisuje układy gdzie obcokrajowiec może łatwiej kupić ziemię niż Polak itp. Polska jako kraj za chwilę będzie wyceniona jako jeden wielki dług.

Szamac być może to jest narzekanie, ale jakie są wnioski i jaki jest wpływ tych ludzi których tu krytykujesz ?
Godność o której piszesz powinna być iść od góry, a nie egzekwowana od tych którzy mogą jedynie wyjść na ulice.

PS. Szydząc z innych , szydzisz z Siebie.
Pozdrawiam

Pontifex:
W takim razie trafiłem kulą w płot i przepraszam. Z tego co zauważyłem (być może mylnie), na tym forum na tematy dot. spraw polsko-żydowskich wypowiadają się nielaty z MW, organizacji uważanej przez mnie za szkodliwą, której członkowie nie są godni miana narodowca. Ot, choćby kwestia wspomnianych hotdogów - krzyczą o wspieraniu polskich marek, by samemu się naj...ać i wp...rzać bułkę z parówką w norweskim koncernie. Ich działalność (niekoniecznie w Łomży, bo łomżyńska MW to po prostu gówniarzeria) w większości polega na organizowaniu kretyńskich spędów, zadym i jazgotaniu, jednak zachowaniem swoim przynoszą więcej ujmy ruchowi narodowemu, który postrzegany jest przez resztę społeczeństwa jako jakaś ekstrema. W rzeczywistości jest to grupa hipokrytów, tak samo jak ich wódz.
Ale co do Twojego poglądu dotyczącego pojednania, to masz dużo racji.

-----------------------------------------------------------
Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom,
co lud tumanią i z niego drwią

szaman;
"przestancie sie wreszcie uwazac za ofiary i nie tylko wy ale tez 90% narodu polskiego, zacznijcie wakczyc godnie o swoje a nie w kolko narzekac."

no ludzie twojej opcji juz walczyli, np. podczas negocjacji z UE, ale zachowali posadki zapominajac o godności. Ruch Narodowy nigdy na kolana nie padał, w ruchu brakuje zjednoczenia, ale mam nadzieje, ze narodowcy zapomna o przeszlosci i w imie zasady "rozne drogi wspolny cel" znow sie polacza w jeden monolit a wtedy dni falszywych patriotow beda policzone.

...:::A gdy odejdę,

gdy kiedyś zamknę oczy swe...

Zawsze, z Tobą będe...

skonczcie ulegac zydowskiej propagancie im bardziej my jestesmy slabsi tym oni silniejsi robia sobie teraz polskie paszporty zeby mogli sie starac o zwrot nieruchomosci a caly holokaust sluzy im tylko do robienia kasy to nie oni sa ofiarami

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org