Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
forty Łomża |
Witam potrzebuje planów fortów Łomża ewentulanie moze jest ktos kto zna forty na tyle żeby mógł byc przwodnikiem oczywiscie odpłatnie.. Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: forty Łomża |
samemu nie chodz, bo sie mozesz utopic, mocna lampe miej
|
|
a gdzie tam teraz wejdziesz jak to tam wszystko prywatne.. za starych czasów to znałem każdy zakamarek..
|
|
jak mogles znac kazdy zakamarek skoro wiekszosc byla zalana albo wysadzona?
|
|
chcesz się przekonać Janko nimh????
|
|
no to wytlumacz jak to fizycznie mozliwe? nurkowales?
|
|
chyba mało wiesz o fortach .. więc nie mamy o czym pisać..
|
|
Wita, Panowie zdaje sobie sprawe z niebezpieczenstwa sprzetu do nurkowania nie mam ... chodzi o osobe ogarniętą w temacie "robciu" może ty pomozesz ,,, gdzie są wejscia ipt.?? konkretne swiatło to podstawa,
|
|
te latryny to nie cale forty, pamietaj
|
|
czytam o tym,,, trosze na stronach,,, ale szczerze to trzeba zobaczyc samemu,,,,
|
|
przemyśle do jutra spokojny i dam znać... podaj jakiś kontakt to się odezwe...
|
|
robciu skoro taki oblatany jesteś to powiedz mi kiedy była ta expedycja grotołazów tatrzańskich po naszych bunkrach ? Wystarczy rok. ________ Malachit
|
|
Autor: Malachit człowieku nie jesteś w temacie.... dobranoc....
|
|
Autor: Malachit człowieku nie jesteś w temacie.... dobranoc....
|
|
robciu Ty nawet posta dobrze wysłać nie umiesz a za carskie forty się bierzesz. Ogarnij się nieco. ________ Malachit
|
|
ja mam mapy, ale tak jak wcześniej pisano, pewne wejścia i przejścia są zamurowane
|
|
Adacho2012 Jak mozna sie z Toba skontaktowac?? i ile chciałbys za mapy??
|
|
Adacho masz plany fortyfikacji carskie czy po przeróbkach. A jeśli po przeróbkach to po których ? Jaka data jest na planach ? Daj skan lewego dolnego rogu. ________ Malachit
|
|
forty nie Lomza ale PIATNICA! w lomzy to "se " idz i poszukaj -jak znajdziejsz to daj znac!!!!!! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
jest fort w łomży... chcesz się przekonać???
|
|
Nie - forty Piątnica a: Twierdza Łomża W Łomży również znajdują się elementy twierdzy, dwa forty ziemne przy drodze na Ostrołękę i na Mężenin. A przynajmniej znajdowały, został jeden.
|
|
wiem o tym - to nie nazywajcie tego Fortami!(bo mam na mysli te w Piatnicy ) widzialam w necie dosc dawno, byl tu facet ktory to umieszczal ale teraz nie moge znalezc jego strony. nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
To są forty a nie żadna twierdza ! Twierdza Łomża to tylko chwyt marketingowy nigdy tu nic takiego nie było
|
|
ta mapa co ja mam to nie jest dokładna, nie ma kondygnacji i szczegółów Widoczne są wejścia i mazakiem zaznaczone miejsca które są zasypane
|
|
Adacho, skąd takie rewelacje że to chwyt marketingowy? To jakieś własne przemyślenia? Czy są jakieś materiały na ten temat? Najpierw zbudowano reduty ziemne, później po drugiej stronie Narwii forty - wszystko miało tworzyć twierdzę okrężną służącą obronie przeprawy przez Narew. A co to było w takim razie?
|
|
poszukaj na YouTube filmów szakala o fortach nawet głęboko się zapuszczał nie chwaląc się znam forty te od Piątnicy dobrze wiem gdzie są Studzianki i zasypane wejścia i który bunkier miał jakie przeznaczenie Hans Kloss to wszystkich szpiegów boss.....
|
|
Hans... wiec moze jakos pomozesz??
|
|
A nie prościej skontaktować się z p. Zalewskim albo p. Warecem? Idziesz na strzelnicę i pytasz o możliwość zwiedzenia fortów - tylko faktycznie weż pod uwagę że w tej chwili wszystkie są w prywatnych rękach. Najlepiej zachowany jest fort 1, tylko teraz właściciel okratował wejścia do schronu pogotowia skąd można się było dostać do kaponiery. Tak przy okazji kilka zdjęć.
|
|
FORTY ŁOMZA?????????????? NIgdy nie bylam:):):) W piatnicy bylam owszem kiedys nawet zwiedzalam korytarze pod fortami. ale wstawili teraz kraty wiec nikt nie moze zwiedzac , pare korytarzy jest zasypanych lub jest woda....
|
|
ludzie forty Łomża były ale istnieje juz tylko 1 ... jest od za wieżą MPEC-u za polami w lasku ;] droga jak na Ostrołękę
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |