Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
gdzie na grzyby? |
Chyba jest dobra pogoda, by nazbierac parę borowików i gąsek na sos :). Tylko gdzie, blisko Łomży m ożna się udać? SamFart: "Łomża, miasto rond, kosciołów i biedronek.... ;)"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: gdzie na grzyby? |
Jeśli uważasz, że grzybiarz powie Ci gdzie jeździ na grzyby - jesteś optymistką :-) Reszta to tylko czcze rozważania :) Wystarczy udać się do lasu...mnóstwo ich wokól. Bo i tak jednego dnia w lesie mogą być grzyby a na drugi w tymże samym lesie nie ma ich wogole. Trochę szczęścia i rosyjskiej ruletki ;-)
|
|
Do lasu... BrzydkiBurak - Nienawidzę dyskutować z DEBILAMI
|
|
Na gąski to jeszcze nie pora
|
|
Gąsek jest wysyp, trafiają się podgrzybki i prawdziwki. Uważać trzeba na szatany, łudząco podobne do prawdziwków. Ja byłem dwa razy w pobliżu Miastkowa. Dwie godziny spaceru i prawie reklamówka grzybów uzbierana. P.S -> Szanujmy las! Widziałem już kilka osób które za kurki (gąski) wielkości łepka od szpilki, kijkiem niszczą grzybnie w promieniu metra!
|
|
Jak ,,kania'' szuka swoich, a ,,kozak'' wie, że już się pojawiają, to pewnie warto się wybrać na te grzyby, hehehehehe.
|
|
Ej, ,grzybiarze' z Bozej laski.Gaski to beda na jesieni.Teraz jest kurka a inaczej ,pieprznik jadalny'.Na jesieni beda zielonki a inaczj ,gaska zielona'. Na grzybki wybierz sie w okolice Gielczyna.Tam sa lasy grzybowe. PS.Uwazaj na ,papierzaki'! :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |