Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
a nie pisałem ,że wiecznie żywy. |
Tak to było do przewidzenia autor rewolucyjnych , śmiałych , wręcz nowatorskich rozwiazań komunikacyjnych na terenie naszego miasta nadal naczelnikiem wydziału. Lata doświadczen nabyte jeszcze za czasów PRL pozwoliły mu w cuglach wygrać konkurs . Czyli Pan Karwowski wiecznie żywy. Gratulacje dla pana prezydenta i dla Pan Karwowskiego . Nie powiem sto lat ale sto rond niech mu będzie w tym mieście i oczekujemy dalszych rewelacyjnych pomysłow jak dotychczas. Droga do przyszłości i nowoczesności stoi już teraz dla nas otworem. Riposta
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: a nie pisałem ,że wiecznie żywy. |
"Stary beton" czyli "Świeża krew" Witam. Własnie nasunęła mi się myśl, co sądzicie o odbytych właśnie konkursach czy jak to woli wyborach jako potencjalni petenci urzędu? Dlaczego przysłowiowy "beton"(może już nie partyjny) troszkę zasiedziały i chyba już zwietrzały, lepiej się "prezentuje"niż "młode wilki"(nieważne, jak ich nazwiemy). Tym pierwszym chyba już nie chce się czegokolwiek wokół siebie zmieniać - ważne, że jestem na świeczniku. Czyli wszystko po staremu! Z kolei drudzy wiążą całą swoją przyszłość z miastem, mają jeszcze dużo zapału oraz energii, aby dążyć do wyznaczonego celu i zmieniać, zmieniać czy aby na lepsze? (Czy dobrym przykładem będzie postać pana Brunona Sroczyńskiego?) Miało być lepiej a wyszło jak zawsze... po staremu! Stary Beton ! Stary Rynek ! Stare Miasto ! Stare Układy ! Ot takie moje dzisiejsze refleksje
|
|
Ja powiem tylko tyle baranki nauczcie się jeździć po znakach. Na tym nowym rondzie przy kauflandzie obowiązują znaki a nie pierwszeństwo z prawej!
|
|
riposta, akurat ronda to najlepsze rozwiązania na świecie... co. korki? nic korków nie rozwiąże jak do miasta będzie się pakował tranzyt tirów i samochodów osobowych zamiast na obwodnicę, na którą poczekamy jeszcze ze 20 lat...
|
|
ha ha szczególnie te przy teatrze lalek. A zobaczycie ile będzie ubawy na tymmnowym skrzyżowaniu Piłsudskiego Zawadzka. Oj ludziska małpiego rozumu dostana jak nic. Riposta
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |