poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
przenoszenie numerów telefonów do innej sieci

Słyszałam, że już niedługo będzie można zmieniać operatora komórkowego nie tracąc swego numeru telefonu. Bedzie można migrować do innej sieci wraz ze starym numerem z innej sieci. Wiecie może coś wiecej na ten temat? Kiedy to wejdzie w życie?
Pozdr

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: przenoszenie numerów telefonów do innej sieci

poszukaj na stroanch operatorow,albo na jakims fachowym forum wczoraj na interii i onecie bylo o tym

ooooooooooooo fajnie by było :)

Pilotażowo, usługę wprowadzili wszyscy operatorzy. Istnieje jednak kilka problemów. Po zmianie operatora bez zmiany numeru nie powinno być problemów z połączeniami wychodzącymi, jednak może zaistnieć problem z połączeniami przychodzącymi - głównie z telefonów stacjonarnych. Nie wiadomo dokładnie, gdzie zostanie skierowane połączenie. W Plus GSM koszt takiej zmiany to 120zł brutto. Nie mam pojęcia jak jest w innych sieciach.

Pozdrawiam

Moim zdaniem lipa troche. Do tej pory orientowales sie z jakiej sieci dzwonia. Wiele taryf amsz tak pomyslanych ze darmowe minuty masz w obrebie sieci wlasnej a do reszty 2x wiecej. I teraz jak sie zacznie szal z numerami to caly plan taryfowy ulozony przez Ciebie szlaq trafi ;), taki maly niuans. Ale ogolnie pozytywne rozwiazanie.

No nareszcie zaczynam doganiać cywilizowane kraje. Przenoszenie numerów już dawno powinno być możliwe i DARMOWE. W innch krajach w Europie tak jest. Mam ochotę zmienić operatora, bo nie odpowiada mi już jego oferta ale numer wolałabym zatrzymać. Ma się w końcu dużo znajomych i weź tu teraz każdemu mów, że numer zmieniłeś.

w idei podobno 60zł

Jak przechodzisz do plusa, to masz za darmo. Plus zwraca koszty opłaty.

---
PGG

Chyba w interesie sieci jest pozyskanie klientów, więc za przyjście sie nie płaci, ale za odejście owszem (też słszyałam, że 120 złotych). Tak mówili w Radiu Zet. Ale nie znam szczegółów.

"Don't eat yellow snow"

Właśnie wczoraj specjalnie zaszłam do orange i się dowiedziałam, że już od poniedziałku (17.10.2005) będzie można przenosić numery tel. pomiędzy sieciami. Z tym że mogą występować problemy, szczególnie z rozmowami przychodzącymi gdyż nie wiadomo na jaką sieć przekierować połączenie. Do końca roku podobno mają już dopiąć wszystko na ostatni guzik. Więc tak na dobrą sprawę wszystko poprawnie będzie funkcjonować dopiero od stycznia:)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org