Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Remont Al. Legionów |
We wtorek, 2 września rozpocznie się dawno oczekiwany remont Al. Legionów. Modernizacja głównej ulicy miasta obejmie odcinek od ul. Dworcowej do ul. Przykoszarowej. Remont, połączony ze zmianą organizacji ruchu ma na celu poprawę bezpieczeństwa na Al. Legionów oraz poprawę warunków ruchu na tej ulicy. Prace modernizacyjne potrwają do 15 października. W związku z pracami na Al. Legionów, od przyszłego tygodnia przewidziane są utrudnienia w ruchu. Ruch tranzytowy powyżej 5 ton zostanie skierowany na objazd ulicami Wojska Polskiego i Poznańską na czas całego remontu. Roboty rozbiórkowe (przez ok. dwa tygodnie) będą prowadzone przy ruchu dwukierunkowym przy częściowych utrudnieniach w ruchu. Na czas robót nawierzchniowych wprowadzony zostanie ruch jednokierunkowy w kierunku od skrzyżowania Al. Legionów z ul. Dworcową do ul. Piłsudskiego i Przykoszarowej. Podczas robót nawierzchniowych na skrzyżowaniach będą występowały krótkotrwałe zamknięcia wlotów i wylotów ulic krzyżujących się z Al. Legionów. O terminach i godzinach zamknięcia wykonawca - łomżyńskie Przedsiębiorstwo Budownictwa Komunikacyjnego - będzie informował na bieżąco. Zamknięcia te będą występowały poza godzinami szczytu. Przy wszystkich przejściach dla pieszych powstaną tzw. azyle. Stworzone zostanie również przejście dla pieszych na wysokości stacji Statoil. Wymieniona zostanie nawierzchnia, zostaną poprawione chodniki i krawężniki oraz studnie kanalizacyjne. Urząd Miejski w Łomży przeprasza kierowców za utrudnienia. Prace remontowe potrwają do 15 października br.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Remont Al. Legionów |
niewiem czy dobrze zrozumiałem "Przy wszystkich przejściach dla pieszych powstaną tzw. azyle" CZY to to ?????: http://www.marketdrogowy.pl/frontend/index.php3?lllang=1&hiper=1&store=1&page=prod&dzial=10&produkt=18 Bo mi niechce się wierzyć, aż strach pomyśleć że tam takie coś będzie
|
|
"We wtorek, 2 września rozpocznie się dawno oczekiwany remont Al. Legionów.[...] Prace modernizacyjne potrwają do 15 października. " "Ruch tranzytowy powyżej 5 ton zostanie skierowany na objazd ulicami Wojska Polskiego i Poznańską na czas całego remontu." Fajnie...... mam nadzieję, że ziemniaki będą wjeżdżać na "Ziemniaki" szybko i sprawnie bo jak nie..... to już widzę mijające się TIRY na wysokości PEPEESu. --- PGG
|
|
Już to widzę ...sznur samochodów ustawiony w kolejce od stacji STATOIL do ronda......, a czy nie można by było taki remont przeprowadzać w godzinach nocnych?
|
|
swoja droga to lepiej wymyslcie lepszy objazd, albo tymczasowe swiatla na skrzyzowaniu Poznanskiej i Wojska Polskiego, bo tam rano i bez objazdu robi sie spory korek. Mateo napisał(a): A co do prac nocnych - taka opcja to nie w lomzy. :)
|
|
Tak też myślałem, że kolejna ruchliwa ulica stanie się koszmarem dla kierowców a szczytem niebezpieczeństwa dla pieszych przez wybudowanie azyli. Nie powinienem się dziwić, skoro nikogo nie dziwi fakt systematycznie osuwającego się mostu na Narwi, to azyle na Legionów nie stanowią problemu. R. Cz.
|
|
Czepiasz się tego mostu?A co by było gdyby przeinwestowali............tyle było kasy ............ michal
|
|
Można znowu wybrzydzać, a ja mimo wszystko dziękuję Panu M. Skawskiemu za eleganckie powiadomienie nas na Forum o utrudnieniach. No i dobrze, że coś się robi pomimo komplikacji w ruchu. Zobaczmy w tym jednak także strony pozytywne. Pozdrawiam wszystkich. Zbych
|
|
Popieram zdanie Zbycha. Pierwszy raz ktoś z oficjeli magistrackich poważnie zaczyna traktować internautów, a Wy jeszcze marudzicie. Można wszystkim prypinać łatki, ale w tym wypadku to przesada. NIe kwestionuję przy tym słuszności uwag zgłoszonych przez Kolegów. W dzisiejszych czasach warto czasem jednak cieszyć się nawet z drobnych oznak zmiany na lepsze. Choćby naprawy ulicy i wcześniejszej o tym informacji. Pozdrówka
|
|
male sprostowanie: Mial sie rozpoczac remont 2 wrzesnia, bo jak narazie do godz 17 nic sie nie dzialo
|
|
Powiesili znak na slupku z ograniczeniem predkosci do 30km/h
|
|
Dziś już nie pada - może zaczną. Tylko boję się co będzie jeśli takie temperatury jak była dziś rano utrzymają się dłużej (mam nadzieję, że jednak nas jeszcze troche pogoda podgrzeje)? Oby nam ta nowa nawierzchnia leżała jak najdłużej!!! --- PGG
|
|
Trochę optymizmu łomżanie. Dobrze, że w ogóle będzie jakiś remont. Utrudnienia jakoś się przeżyje.
|
|
O godzinie 15.00 nie widziałem żadnego ruchu (związanego z remontem) - jedynie ten standardowy (blokujący przejazd przez miasto). widziałem też ZNAK! --- PGG
|
|
o 17:30 tez ani widu ani slychu remontu - no coz do 15 pazdziernika jest czas, a tak poza tym to w dwa tgodnie sie pewnie uporaja, a po zimie bedzie nowy remont - tyle ze w ramach gwarancji :))).
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |