Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
10 PRZYKAZAŃ MIŁOŚCI |
10 PRZYKAZAŃ MIŁOŚCI 1. LOJALNOŚĆ -być lojalnym 2. PRAWDA - ona zawsze wyzwala 3. GORĄCE UCZUCIE -jak lawa z wulkanu 4. WIERNOŚĆ -by kłamstwo się nie wkradło 5. WSPARCIE - bo tylko dwa to para 6. SZCZEROŚĆ -żeby związek to nie była kara 7. ZROZUMIENIE -zrozumienie, bo ludzie są różni 8. KOMPROMIS -trzeba go wypracować 9. CIEPŁO -każdy chce się ogrzać 10.POWOLI -nie trzeba się spieszyć Bo miłość ona jest najważniejsza Miłość od nienawiści zawsze dużo potężniejsza Bo miłość ona jest najważniejsza Miłość od nienawiści zawsze dużo potężniejsza http://www.youtube.com/watch?v=xtKYahkXKMY
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: 10 PRZYKAZAŃ MIŁOŚCI |
Kilka słów o miłości, o nienawiści już wszystko wiemy ;)
|
|
a coś ty tak ,,,??? hmmm... czyżby coś tam coś tam???? :)
|
|
robciu Nic tam ,nic tam ;) KOCHAM BANDĘ :):):)
|
|
ło tak na całego???? :)
|
|
ło matko co tutaj się dzieje?
|
|
miłości nie ma. są tylko czasem jakieś skrawki.
|
|
robcio Wiesz jakie kalisony są , znasz mnie już trochę , doszłam do takich wniosków już jakiś czas temu ,że : " Zamiast tępić zło , lepiej szerzyć dobro "
|
|
hmmm...:) cieszę się , dało to się zauważyć,,, aż mnie zatkało
|
|
antek Jest MIŁOŚĆ i PRZYJAŹŃ - to ważne w życiu :) Przyjaźń poznaję po tym, że nic nie może jej zawieść, a prawdziwą miłość po tym, że nic nie może jej zniszczyć.
|
|
Mądre słowa:] Miłość trza pielęgnować, a rozkwitnie z nie piekny owoc, zaś jeśli zaniedbasz przepadnie w nicosc:/ "im mniej wiesz tym lepiej dla ciebie"
|
|
darkwarez Niektórzy nie wierzą w MIŁOŚĆ ,ale kalesony wierzą w przyjaźń i miłość ;) Kocham swoją Bandę i szanuję ludzi którzy mają coś do powiedzenia , nawet jeśli się z nimi nie zgadzam :) Każdy powinien mieć swoje zdanie i jego bronić . Zgadza się , jak nie pielęgnujesz miłości ,przyjaźni -przepadnie .
|
|
Dziadek maruda też wierzy w takie rzeczy :):)
|
|
maruda Dziadunio ,wiadoma sprawa , Swoje galotki bardzo lubisz i z wzajemnością ;) hehe
|
|
z miłością jest jak z yeti ... wszyscy o niej mówią śpiewają itd ale nikt jej nie widział ...
|
|
antek Ja widzę ją codziennie :):):)
|
|
kolego antku widzę, że masz własne zdanie twardo ugruntowane i dosyć uparte to dobrze a masz jakieś argumenty na podparcie swoich tez? :)
|
|
antek Nie zobaczysz jej oczami ....................patrz sercem ;) Miej serce, patrz sercem, patrz w serce :)
|
|
dobrze gadasz Dziadula :) miłość jest ********* :D
|
|
a jakie są argumenty na istnienie yeti? Widzisz ... gratuluję. Owszem skrawki, pozory, może czasem nasze nadinterpretowanie jest, ale czy to miłość? Czy to wyczerpuje jej znamiona?
|
|
nie gadamy o yeti tylko o miłości :) nie potwierdzam Twojej tezy, że miłość jest jak Yeti Ciebie o to proszę
|
|
dziadka_kalesony patrzeć sercem? - to taka poezja a jak bez naleciuałości poetycznych? Koran mówi (mniniej więcej to pamiętam) : aby dostrzec to co niewidzialne uważnie obserwuj to co widzialne ... (a rozumiem ze miłość to coś niematerialnego, tak?)
|
|
a czym by była miłość bez poezji, kwiatów, wina i gwiazd? nie da się jej wyrazić bez tych kilku drobiazgów to właśnie wprowadza romantyzm i klimacik niezbędny temu zjawisku ;)
|
|
Poezja, kwiaty wino to blichtr, naleciałość nie istota. NIe sprowadzajmy blichtru do istoty. Kocha ten co wieszem mówi? .... tak myślę ...
|
|
antek Wierzę w Boga , nigdy Go nie widziałam ,a wiem ,że jest ,tak samo jest z miłością :) Patrzeć sercem ,to przenośnia ..........co czujesz w sercu jak widzisz kochaną osobę ? Patrzeć sercem , to patrzeć z miłością na drugiego człowieka :)
|
|
a jak ktoś ma sztuczne serce??? to co z tą miłoscią??
|
|
Dziadka_kalesony ... napisałaś wierzę w Boga. Ja też. wiara a wiedza - to nie to samo, prawda? Jest samą miłością... być możę, ale to nie wino, kwiaty tylko biblia, ale .... czy ktoś ją widział? No może poza św. Tomaszem, czyli.... wracamy do początku, czy ktoś ją widział?
|
|
robciu Sztucznym też można kochać ;) hehe Serce to nie jest kawał mięsa ,tylko to co mamy w środku :)
|
|
ale ja mam plastikowe...:)
|
|
antek Pisałam wcześniej ,że ja widzę miłość codziennie ...... Widzę ją w słowach ,w gestach , w muzyce ..........jak mówię Bandziorom dzień dobry i jak oni mi mówią witaj kalisonki ................,źle patrzysz Antek ;)
|
|
robciu Robciu plastikowe ,ale kolorowe ;)
|
|
i takie to chodaki
|
|
ło jak twoje nuty...:)
|
|
|
Miłość - podstawową definicją jest pragnienie szczęścia dla drugiej osoby (ewentualnie siebie bądź innego ważniejszego bytu). Miłość często jest rozumiana jako dowolna ilość emocji i doświadczeń zachodzących z powodu silnej więzi. Słowo "miłość" może odnosić się do wielu różnorodnych uczuć, stanów i postaw, poczynając od ogólnego zadowolenia, a kończąc na silnej więzi międzyludzkiej, jednakże nie jest ona sama w sobie uczuciem. Rozmaitość użyć i znaczeń, połączona z zawiłością opisywanych przez nią uczuć, powoduje, że miłość jest niespotykanie trudna do zdefiniowania, nawet w porównaniu do innych stanów emocjonalnych. Rozumienie miłości według powyższej definicji najczęściej daje uzyskany efekt wzajemnego zrealizowania się. Miłość jest przedmiotem i źródłem inspiracji dla twórców sztuki oraz literatury, religii i psychologii. Przez niektórych ludzi bywa uważana za sens życia ludzkiego – czyniąca je prawdziwym i w pełni szczęśliwym.
|
|
Omania Sorry nie zauważyłam ,że pisałaś ;) Na forum jest dużo nienawiści , kalisony tłumaczą ,że miłość jest najważniejsza ! Miłość od nienawiści zawsze dużo potężniejsza ! :)
|
|
definicje milosci pozna ten kto ja stracil kazdy na swoj sposob.
|
|
robciu W skrócie Miłość jest sensem życia , mam na myśli również przyjaźń bo to też miłość .......i czyni człowieka szczęśliwym :)
|
|
|
biess(pieczny) Nie mówię o zauroczeniach tylko o prawdziwych uczuciach i o prawdziwej przyjaźni ,to nie jest ściema ;)
|
|
biess(pieczny) Biess(pieczny) piszę dzisiaj o szacunku ,zaufaniu , lojalności , prawdzie ,wierności ,wsparciu w trudnych chwilach ,szczerości ,zrozumieniu ,kompromisie - to dla mnie miłość :)
|
|
Czym jest miłość? Co jej daje taką moc? Moc, dzięki której jesteśmy w stanie góry przenosić? Moc, która sprawia, że nawet w czasie największej burzy, dla nas zawsze świeci słońce? Miłość jest uczuciem, które żyje w naszych sercach. Miłość można porównać do czasu… – czas od zawsze był, jest i chociaż ciągle upływa, to nigdy go nie zabraknie, a mimo tego, zawsze chcielibyśmy mieć go więcej. Miłość można też porównać do gruszki… – każdy z nas wie co to jest gruszka i każdy z nas przynajmniej raz w życiu widział, dotknął i zjadł gruszkę… – ale czy ktokolwiek z Was potrafi opisać jej kształt, albo smak? Miłość jest czymś, czego każdy z nas doświadcza, choć niektórzy tego nie dostrzegają…, nie doceniają…, nie potrafią odwzajemnić. Wiele osób myli miłość z pożądaniem. Czym więc jest miłość? Jak rozpoznać, że to, czego doświadczamy jest właśnie miłością? Miłość jest wtedy, gdy dwoje ludzi potrafi się doskonale zrozumieć nie wypowiedziawszy ani jednego słowa. Miłość jest wtedy, gdy wiemy, że w drugiej osobie jest nasze schronienie. Miłość jest wtedy, gdy chcemy całym sobą żyć dla drugiej osoby. Miłość jest wtedy, kiedy wzajemne relacje między dwojgiem ludzi opierają się na zrozumieniu, na zaufaniu, na cierpliwości… Miłość jest potężna, ale powinna być też wyrozumiała i powinna umieć wybaczać. KALESONY – przepraszam za wszystkie moje błędy, za wszystkie zaniedbania…, ale najbardziej przepraszam za to, że czasami zapominam, czym jest miłość. A miłość przecież jest w nas! To ty jesteś moją miłością, to przecież Ty zamieszkałaś w moim sercu… to Ty masz w nim swoje schronienie! Kocham Cię Kruszynko! Ja… Ty… MY – zawsze, na zawsze…
|
|
Oki Dziadka_Kalesonki.... ....ale czy między przyjaźnią a miłością nie ma znacznej różnicy?? http://www.youtube.com/watch?v=WTw4Qc1Fm5M&feature=related
|
|
robciu Kocham Was jak przyjaciół , wszystkich Bandziorów :) To wszystko co piszesz to prawda , miłość jest w nas! :):):)
|
|
ładne historyje
|
|
hmmmm..
|
|
biess(pieczny) Jest różnica miedzy miłością do jedynej osoby ,a przyjaźnią . Przyjaźń to też rodzaj miłości ;)
|
|
|
biess(pieczny) Przyjaźń skruszyć twardy głaz ...........przyjaźń może sprawić cud ;) Pożegnam się ,dziękuję za rozmowę ;) Możecie dalej kontynuować oczywiście ;)
|
|
Nienawiść noszona w sercu obraca się przeciwko nam samym ;) Pewien indiański chłopiec zapytał kiedyś dziadka: - Co sądzisz o sytuacji na świecie? Dziadek odpowiedział: - Czuję się tak, jakby w moim sercu toczyły walkę dwa wilki. Jeden jest pełen złości i nienawiści. Drugiego przepełnia miłość, przebaczenie i pokój. - Który zwycięży? - chciał wiedzieć chłopiec. - Ten, którego karmię - odrzekł na to dziadek.
|
|
|
|
algeroth DJ szczerzy kły z nad konsolety ? ;) hehe Algi :):):):):)
|
|
Nie widzicie miłości...? A widzicie nienawiść, zło, ból...? To są uczucia a ich nie można zobaczyć bo to nie jest rzecz, można tylko poczuć. Można jedynie określić że pewne sytuacje wyrażają miłość a inne sytuacje wręcz coś przeciwnego. :)
|
|
pchełka To prawda Pchełka , pewne sytuacje wyrażają miłość , a inne wręcz coś przeciwnego ,niestety przykrego dla nas :nienawiść, zło, ból, zawiść ,krzywdę itp Każdy z nas chce odczuwać te miłe ,dobre uczucia :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |