czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wypad w góry.

Witam.
Planujemy z dziewczyną i ze znajomymi wypad w góry na jakiś tydzień. Jak polecacie tam dotrzeć, własnym autem czy może bardziej opłacalnie byłoby pociągiem? (tak słyszałem). Domki mam już załatwione. Czekam na jakieś rady, pozdrawiam.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wypad w góry.

Najfajniej, najtaniej i najciekawiej jest autostopem :) Powodzenia

Z Zachodniego w Wawie jedzie Autobus nocny do Zakopanego coś ok 22 ale nie jestem pewien godziny

Kto weźmie Ci grupę ludzi autostopem chłopie ;) autobus i pociąg to raczej mało komfortowe środki transportu hehe chyba jednak wybiorę się własnym autkiem.

to skoro pociąg to mało komfortowy środek to nie rozumiem po co pytasz czym tam dotrzeć???Chyba odpowiedź jest jasna.

Ten autobus jest akurat komfortowy:):)
Ale jak uważasz :):)

Człowieku to bierzesz panne łapiesz z nia stopa, a reszta dzieli się w dwójki i jedziecie ... Dla mnie to oczywiste ;]
I bedziecie mieli co wspominać

A tak na marginesie, które góry?
Pasma górskie w Polsce ciągną się na ładne kilkaset kilometrów.
W niektóre okolice zajedziesz pociągiem z kuszetką, w inne dowiezie Cię autobus.
Auto jest najbardziej komfortowe, jeśli planujesz wypady po okolicy, jeśli zamierzasz raczej wędrować po górach, samochód nie jest priorytetem.

Omania[b/] co wniosłaś do tematu? Ja jeszcze nie zdecydowałem, rozważam. Auto nie jest dla mnie priorytetem ale faktycznie lepiej jest je mieć chcąc zwiedzić coś dalej. Dokładniej to zakwaterowanie mamy w Zakopanem.

Zenit :)
W góry jedzie się chodzić po górach a nie jeździć autem :)
Jeżdżąc autem nie zwiedzisz i nie zobaczysz tego co w górach jest najpiękniejsze :)
No chyba że chcesz jechac po to aby później napisać że przejechałeś w górach ileś tam kilometrów i było super :)

Jeżeli Zakopane, to radzę zostawić auto. Tam nawet poza sezonem jest ciężko ze znalezieniem parkingów. Auto przyda się Wam natomiast, jeżeli planujecie wyjazd do takich miejscowości jak Stara Lubovna ( piękny zamek), czy też Poprad (Aqua City). Obie miejscowości są blisko Zakopanego. Udanego wyjazdu!Boze Wos prowodź!

Mini

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org